Барселона - тема 13

• 44 596
  • 751
  •   1
Отговори
# 705
Ооо вземете лифтчето до Монтжуик, това е нещото, което съжалявам, че ние не успяхме. Отгоре го гледах и много ми хареса. На самия Монтжуик има красиви градини, които също не успяхме да разгледаме, само тази с кактусите видяхме, която също е красива. В общи линии, аз бих отделила поне 2-3 часа на Саграда, даже повече - за да разгледам спокойно с аудиогида и после да си поседна. Ако се чудите между къщите, мисля, че в Casa Mila има повече какво да се види - тя е изцяло изградена от Гауди, а на последния етаж са изложени макети на много от значимите му сгради с обяснения в аудиогида - и за там отиват към 1 ч и 30 мин - 2 часа.
Да, това е официалният сайт. Трябва да си свалите приложението, ще Ви изпратят код, с който влизате и слушате, носете си слушалки. Това е най-добре организираният аудиогид, който съм ползвала и въобще организация. Споделила съм моята програма на 25-та страница, като ние имахме 2 дни и половина и правехме по около 15 000 - 20 000 крачки на ден. Мисля, че с програмата и must see е много субективно, защото колкото хора, толкова вкусове - някои не харесват Саграда Фамилия, други не харесват парк Гюел, трети предпочитат една от къщите повече, отколкото друга. Иначе е много добре устроен транспортно, така че може и повече неща да видите. Може би вземете билети за 2-3 места и вижте дали имате възможност за още, когато сте на място. Но имайте предвид, че на всяко от местата за разглеждане, си има ходене. Да Ви е хубаво!
Здравейте, това ли е официалният сайт за билети за Саграда Фамилия https://tickets.sagradafamilia.org/en/1-individual/4375-sagrada-familia?
Може ли да ми помогнете с лек маршрут, 5 пълни дни? Ще пътувам с майка ми, но тя се контузи последните дни и ходи бавно и на почивки. Затова трябва да преразгледам програмата и да имам план за must see само. Благодаря!
Много благодаря! Саградата задължително! Заслужава си вниманието😄
Парк Гюел също със сигурност, с ходене на почивки.
Трябва да преценя какво още, може би хълма Монжуик с фуникуляра.

Последна редакция: пн, 30 дек 2024, 13:11 от anmasu

# 706
  • София
Anmasu, да, на мен там на хълма много ми хареса и е атрактивно стигането до там. Blush
Съвети за фламенко?

# 707
До Монтжуик се стига и с автобус от площад Испания, гледката е хубава. А на връщане може пеша до Метрото. 

# 708
Колко приблизително се часа за билети за къщите? В последния момент ще решаваме за тях и не знам колко време на предвидя.

# 709
Не знам дали някой случайно е бил вчера на Пл. Еспаня. Беше УНИКАЛНО!!!

# 710
За 3 нощувки ни начисляват 130 евро туристическа такса върху цената на Airbnb, която вече сме платили. Това нормална такса ли е за Барселона или е някаква измама?

# 711
  • София
Никъде няма такива туристически такси, абсурд.

# 712
Колко човека сте?
Мисля че сега таксата е около 7е на човек на нощ.

# 713
За 4 нощувки за двама души 44 евро платих декември .
Колко чавека сте ?

# 714
7 души сме, значи е нормално. Много благодаря!

# 715
  • София
Колко човека сте?
Мисля че сега таксата е около 7е на човек на нощ.
Откога са тези такси, ние май месец не сме плащали? Иначе трябва още 500е да платим.

# 716
  • София
Тук :

https://www.shbarcelona.com/blog/en/tourist-tax-in-barcelona/

По-горе написах, че е абсурд, но не съм разбрал, че сумата е за голяма група.

# 717
  • София
Тук :

Не мисля, че е само за голяма група, а е за всеки турист, но максимум за 7 дена. Ново е, от 1 окт. Ние не сме плащали - бяхме с airbnb.

# 718
Март месец беше около 4-6 евро на човек на нощ. Но зависи от района, в Hospitalet de Llobregat беше по 1.5 евро на човек на вечер.
Тук :

Не мисля, че е само за голяма група, а е за всеки турист, но максимум за 7 дена. Ново е, от 1 окт. Ние не сме плащали - бяхме с airbnb.

Последна редакция: чт, 02 яну 2025, 14:45 от anmasu

# 719
  • София

За всеки турист е, разбира се.
Имах предвид, когато отговорих на питането за таксувани 130 евро отгоре, че не съм разбрал че тази конкретна сума е за група от 7 човека. И затова реагирах, че е абсурдно. Но с пояснението вече не е.

Общи условия

Активация на акаунт