Парфюмни размисли и страсти - 289 тема

• 62 770
  • 767
  •   1
Отговори
# 555
Скрит текст:
Дами, би ли могла някоя от вас, да направи сравнение между Chapms Elysees Les Legendaires Guerlain edt и edp.:

https://www.fragrantica.com/perfume/Guerlain/Champs-Elysees-Eau- … ilette-67540.html
https://www.fragrantica.com/perfume/Guerlain/Champs-Elysees-Eau- … Parfum-67312.html

По пирамида, във фрагрантика, изглеждат почти идентични и т.к. притежавам edt, се колебая дали ми е необходим и edp.
Вчера нямаха тестер в  douglas.
AmnesiaC, аз харесвам много повече EdT, но е въпрос на вкус, разбира се! Не мисля, че ти трябва и парфюмната вода, но изчакай да се появи тестер и тествай. Днес съм с един чудесен, вкусен и съблазнителен парфюм (мостра), който ме прави много щастлива!
https://www.fragrantica.com/perfume/Chabaud-Maison-de-Parfum/Lai … centre-30551.html

Последна редакция: вт, 16 апр 2024, 10:16 от Magda Dimitrova

# 556
Edp ми носи полъх на по стара, носталгична, изсушена липа, предпочитам едt и аз. Двата не ти трябват, според мен Simple Smile

# 557
Благодаря ви, дами!
В edt усещам люляци и затова ми харесва.
Няма да си купувам все още edp, но ще продължа да го търся за тест.

# 558
За люляци съм фен на Issay Miake Drop, безумно свежо и трайно.

# 559
Chanel Chance  привърших преди няколко дни. Беше купен преди близо две години. Няколко пъти в Дъглас го пробвах, не е същият изобщо.

# 560
В Дългас има ли Шанел? Или аз нещо се обърках от парфюмната диета.
За мен промяна няма..но знам ли..

# 561
Има Шанел в Дъглас.

# 562
Няма Шанел в Дъглас.

# 563
  • София
Няма Шанел в Дъглас. Марката се предлага в Сефора и Прити шоп.

# 564
Cuir de Russie от ексклузивите също е съсипан. Преди, като го пробвах останах очарована, усещаше се изискано, аристократично, като най- мекото кадифе, за жалост сега седи грубовато, не знам как го окастриха така. Поне това са моите усещания.

# 565
Вероятно единият е бил ЕДТ, а сега е ЕДП.

# 566
Не, беше си едп. Тоалетните води за жалост не ги познавам.

# 567
  • The Evergreen State
Променен е Шанса ЕДП на Шанел и то много. Оригинала от преди години имаше много дълбочина и трайност. Като цяло аромата е същия, но се чувства много окастрен, сравнен с оригинала, базата е силно олекотена и опростена.
Не са само Шанел, много сме говорили тук, всички си реформулираха мейнстрийма за съжаление, и Диор и Герлен и всички други марки.
Ответния удар на дизайнерските срещу ниша беше появата на луксозните им линии, на ексклузивите и приветата. Те са и в един ценови диапазон с ниша. Всички по-качествени суровини насочват там.  Същите суровини, които навремето влагаха в няколкото мейнстрийм парфюма които предлагаха и които бяха шедьоври, но отмина това време. Мейнстрийма сега е реформулиран, нискокачествен и с десетки фланкъри, бълвани всяка година.

Последна редакция: вт, 16 апр 2024, 13:21 от Athena

# 568
Всеки с вкуса си, нищо долнокачествено не виждам в Шанел, Диор, Ланком, Герлан, Ермес..цитирам тези, защото тях ползвам.
За мен ниша е често игра на ръба, твърде буквален, твърде обсебваш и силен, неподходящ за ежедневие и тн. Не може да се обобщава.
За реформулирането е ясно, позволих си коментар за тест на място, където няма как да е бил наличен аромата.
Съвсем официално се анонсира реформулирано издание. Често е и с различен флакон. Между бутилки с 1 формулация за мен разлики няма, то и производствено няма как да има.
Не знам, защо трябва някои да са категоризирани като лоши, други като добри парфюми- има избор за всички Heart

# 569
  • The Evergreen State
BrightT, ако познаваш оригинала на Dior Pure Poison примерно и сравниш със сегашното, или оригиналния Dior Addict и сега каквото е ще ме разбереш. Имам реформулираното Pure Poison както и реформулирания Chanel Chance и си ги пръскам, но не мога да си скрия разочарованието, няма как да ги нарека друго освен нискокачествени Сравнени с преди; сравнени с останалото което се предлага на пазара сега - да, пак са по-хубави от много други мейнстрйм парфюми.

Общи условия

Активация на акаунт