Парфюмни размисли и страсти - 289 тема

• 62 721
  • 767
  •   1
Отговори
# 570
Благородно завиждам за оригиналния Chanel Chance!

Athena, може ли да ми кажеш, кой бач номер е?

# 571
  • The Evergreen State
Dewi D, моят е купуван наскоро, не е оригиналната формула.

# 572
Няма как да приема, че един парфюм от мейнстрийма е добър, ако изфирясва за половин час, ако ще и да ухае божествено, и ако и на още 20 различни мацки се изпарява по същия начин, в същото време да струва една шапка пари.
Повечето ми в момента са нишови и никой от тях не е игра на ръба, подбирам марки, които правят много приятни, носими и в същото време достатъчно оригинални парфюми, без да се подчиняват на закона за 30-минутното изфирясване Simple Smile
Всичко е субективно - но цените, за жалост, не са. 300 лв за парфюм са си 300 похарчени, добре или зле - ами зависи от парфюма най-вече Simple Smile
Не нося Великата тройка Шанел, Герлен и Диор, с единственото изключение Addict EDT от 2014 г. Тогава изпръсках една стотица. Наскоро същият ми попадна при колежка - осезаемо по-слаб и по-спиртен ми се стори, макар и със запазен аромат.
Заради реформулирането много близък мой приятел, който се търгуваше с парфюми, се отказа. "Не мога да продавам тия водички, нито ще се пречупя с арабелките. Няма как, след като съм израснал с парфюмите на 80-те, 90-те и до 2014 нещата бяха различни."

# 573
  • The Evergreen State
Трайни са за моя нос и реформулировките, не се оплаквам откъм трайност. Парфюмният ми гардероб е мейнстрийм и най-силно представен от Шанел, Диор, Герлен, Ланком и Ермес. Обичам си много парфюмите, просто не се чувстват такива каквито бяха. Съгласна съм и че не бива да се обобщава, разбира се че има и приятни аромати, но констатирам за себе си че все по-рядко ме грабва нещо от мейнстрийма, може и моят нос да е станал по-капризен, но като цяло вкуса ми е доста традиционен.

Последна редакция: вт, 16 апр 2024, 14:16 от Athena

# 574
За мен също са трайни и то много.Конкретно  Адикт, от който сигурно гоня литър използван, да, не е същия, но даже повече ми харесва, доста по полайт е. Аз не съм нахаканото 20 годишно, та ..и моя вкус се променя. За мен е много траен, спирт не долавям.
Но не е нужно да сме с 1 вкус Simple Smile

# 575
  • The Evergreen State
Да, право в десятката е полайт, всичките се чувстват такива. Може и да е наложен от търсенето тренд както отбелязваш BrightT, времената се променят, вкусовете също.

# 576
Нормално е времената да се променят. Освен това сякаш имаме склонност да помним (почти) само хубавото от миналото и може би затова толкова харесваме онова, което е било. Напомня ни за нас самите като по-млади. Не твърдя, че няма променени не към по-добро парфюми, но и не отричам вероятността да придаваме някакъв сантиментален ореол на миналото си, парфюмно и не само.

# 577
  • Бургас
Страдам за спрените аромати. Реформулировката наистина осакати много парфюми, но все пак им остави някаква алтернатива за живот. А пък и честно казано сед като реформулираха някои, те станаха носими за мен. На прима виста се сещам за NU  edp на YSL  . В старата формула можех да нося само едТ и то не често, реформулираната едп в това издание обаче ми е супер

# 578
  • The Evergreen State
Хаха, да, така е Яна, по-добре реформулирани отколкото спрени наистина. Макар и да не са каквото помня, реформулировките и аз намирам за доста успешни, все пак добри парфюмеристи са работили над тях - Демаши, Полжe, Васер.

# 579
Addict EDТ винаги е бил polite, EDP не познавам.

# 580
В стария edp Адикт нищо kind and polite нямаше, да речем не беше ок за родителска среща Simple Smile

# 581
  • Melmak
И аз не харесвам реформулировките на повечето аромати, които познавах преди. Точно както писахте по-горе “водички”.

Наскоро моя близка ми се оплакваше от alien goddess florale и интенз версията. Ми буквално след час не се усеща. Абсурдно е имитационна парфюмерия да трае повече от оригинална. И да, не казвам, че само трайността е признак на оригиналност. А ме е яд, че хубав парфюм мирише 1 час и край.

Арабчета сигурно има хубави, но към момента не са моето нещо. Няма как да не ме е яд, че съм дала над 100 лв за уж дизайнерски парфюм и да получа час трайност. Харесвам alien goddess intense и лятото мислех да го купувам, но трайността ме отказа. Моята близка го купи, еми… факт е, никаква трайност и не съжалявам, че се отказах.

# 582
Откъде  го купуваш? Липсва ми е тази кристална нежност и наскоро я поръчах от сайт. Сайтът си отнесе отрицателен отзив заради това, че парфюмът дори не се опита да наподоби далечно оригинала. Вода.
Междувременно аз и майка ми решихме да възкресим поне ароматно наш незабравим. От Швейцария нося за нея Acqua Di Giò , от който сме имали по няколко бутилки в женския и мъжкия вариант. Помня го прекрасно как плиска, играе и трае с дни. За мен Chloe edp, кадифената роза, великолепна, убива от капка и влачи километричен шлейф. Това са ми спомените. Тези, които купих преди месец, са  оригинални на 100%. Нито аз, нито майка, нито колегите и приятелите усетиха аромат. Е, нещо бледо, но нетрайно и обидно плоско.
С Womanity  имах прекрасен флирт, когато  излезе. Направо ме е страх да си взема нов, а и не знам откъде, май е спрян.
В Бюти зоун пробвах devotion d&g, след 10 мин. лимоновите резенки свършиха. Повторих теста в Дъглас, там почти не бяха сервирани. Странно.
Чета с надеждата да открия парфюм в духа на старите-с присъствие, динамика, трайност. Не обичам новите дрехи на Царя....
главно от летищата малка опаковка купувам. Миналата година взех от дъглас, оригинален си беше.

# 583
  • The Evergreen State
Всичко си е до обоняние разбира се, но за трайността имат значение много фактори - ако пушите или сте в обкръжението на пушачи често, замърсяването на въздуха в големите градове, или умора на носа от подлагане често на свръх дози парфюм. Аз не съм изложена на нито едно от горните, усещам си парфюмите добре всичките и са ми трайни. При недоспиване обаче или психическа преумора обонянието ми е малко по-притъпено. Много рядко ми се е случвало просто да не долавям определени аромати, аносмия към определени съставки сигурно.

# 584
Athena, живея в село с хубав чист въздух и имам силно обоняние дори за 55-те ми години. Не пуша, не живея с пушачи, не пребивавам в замърсени места, с две думи пазя си здравето. И да, ползвам дизайнерски парфюми, не снобея с ниш, но не мога да си изкривя носа, когато усещам скъпо и прескъпо (и прехвалено) ухание за половин час. Извинявай, ама си е нагъл обир да изсипеш три цифри и да ти пробутват одеколонче.

Общи условия

Активация на акаунт