Парфюмни размисли и страсти - 289 тема

• 62 733
  • 767
  •   1
Отговори
# 540
Flower Ikebana Sakura Kenzo е от края на миналата година.
Хубав аромат, бих го подарила, но не бих си го купила. Не ми е интересен за самата мен.

Mimosa & Cardamom Jo Malone пробвах днес, хубава е, но не е за мен. Обожавам аромата на мимоза/албиция, но върху мен става сладко, цветно и очаквам пчелите да ме накацат.

Хареса ми Wood Sage & Sea Salt, това за горещото лято е ок за всички вкъщи.

Много исках да пробвам Wild Achillea Jo Malone, но тестера беше празен и колкото и да обичам уханието на равнец, не се реших на сляпа покупка.
Не знам как Делириум очакват човек да извади сто и трийсет лева за 30 мл без да има идея от аромата.....

# 541
Coco не е моето и аз много пъти го пробвам. Никога не купувам нещо, защото е Шанел, Диор или някаква марка и някой го е похвалил или е модерно. Макар, че имам и Шанел, и Диор.
Има в YouTube момче и момиче правят заедно ревюта на парфюми. Някои от видеата са за най-секси парфюми, убийци на мъже. Ами, нито един от тези, по които припада младежът не бих си купила. Нито мъжът ми харесва.
Бях преди два дни в парфюмерия за нишови парфюми. Нищо от там не беше поносимо за мен. Миришеха на сироп за кашлица всички, към които посегнах. Или на нещо моого тежко, а аз не съм по най-лекичките парфюми. Един-два ставаха (Делини), но не като да ги купя и ползвам, дори и да не бяха скъпи.
Така че всичко е въпрос на вкус и за мен трябва да се пробва. Но аз по принцип не се влияя от чуждо мнение много.
Икебана на Кензо не ми хареса, но трябва да се пробва.

# 542
  • тук-там
За лятото един от любимите ми аромати е споменатият Wood Sage & Sea Salt, но напоследък спрях да го усещам. А и като цяло на мен е нетраен.

# 543
Благодаря дами.
Дени, кой друг нов?
Той не е супер нов, но са двата един до друг в Дъглас и така го определих.

# 544
  • София
Благодаря дами.
Дени, кой друг нов?
Той не е супер нов, но са двата един до друг в Дъглас и така го определих.
Дъглас ми е далече, че съм в  Самоковско. Може ли името му  ако е удобно.

# 545
# 546
  • София
Благодаря Дени, ще ги пробвам другата седмица
Сега се радвам на Mon Guerlain ♥️

# 547
Леле, огън са, разкош, лава! Невероятна снимка!❤

# 548
Откъде  го купуваш? Липсва ми е тази кристална нежност и наскоро я поръчах от сайт. Сайтът си отнесе отрицателен отзив заради това, че парфюмът дори не се опита да наподоби далечно оригинала. Вода.
Междувременно аз и майка ми решихме да възкресим поне ароматно наш незабравим. От Швейцария нося за нея Acqua Di Giò , от който сме имали по няколко бутилки в женския и мъжкия вариант. Помня го прекрасно как плиска, играе и трае с дни. За мен Chloe edp, кадифената роза, великолепна, убива от капка и влачи километричен шлейф. Това са ми спомените. Тези, които купих преди месец, са  оригинални на 100%. Нито аз, нито майка, нито колегите и приятелите усетиха аромат. Е, нещо бледо, но нетрайно и обидно плоско.
С Womanity  имах прекрасен флирт, когато  излезе. Направо ме е страх да си взема нов, а и не знам откъде, май е спрян.
В Бюти зоун пробвах devotion d&g, след 10 мин. лимоновите резенки свършиха. Повторих теста в Дъглас, там почти не бяха сервирани. Странно.
Чета с надеждата да открия парфюм в духа на старите-с присъствие, динамика, трайност. Не обичам новите дрехи на Царя....

# 549
Reni93, аз открих два такива парфюма - на бранда Simimi, парфюмер Paolo Terenzi.
Прекрасни, точно в духа на старите традиции, когато наистина ухаеш на парфюм, а не нещо като душгел или дезодорант или блед спрей за тяло.
Получих 3 пробички от прекрасна фея - Grâce de Klavdia, Esprit de Candela и Espoir de Zhang
Първите два са очарователни, трайни, може би при по-щедро пръскане ще докарат и шлейф.
Лошото е, че ги има само в https://nicheperfumes.net/, в момента са с добра отстъпка и за нов клиент има и допълнителни 20 € отстъпка.

# 550
Чета ви, вярвам и изтръпвам, че и на Шанелите са посегнали. Алюр и Алюр сеншуъл, старото Фенди отдавна го няма, .L'Or de Torrente или Да пиеш кафе в розова градина , то пък вече се продава само чрез техния сайт и няма къде да се пробва....спомени от парфюмните рафтове, които у нас заемаха половината гардероб. Явно Зелената сделка се е вихрила и тук. Помня,  че кастрираха парфюмите уж заради алергиите.
Мислех, че съм си загубила обонянието, но си е наред. Ще чета, пробвам и търся. Фактор са и парите. Казвам "не" на освежители на цената на лукс.
Вие сте на ред, ако имате желание Heart

# 551
Няма им нищо на Шанелите, никой не им е посягал, но и хората вече не посягат, защото са скучни, не пускат ново и след провала Габриел бавно вървят надолу.

# 552
[С Womanity  имах прекрасен флирт, когато  излезе. Направо ме е страх да си взема нов, а и не знам откъде, май е спрян.
Аз го взех наскоро от английския сайт на Мюглер, но гледам не е наличен и там в момента. Има само рефил.

# 553
Дами, би ли могла някоя от вас, да направи сравнение между Chapms Elysees Les Legendaires Guerlain edt и edp.:

https://www.fragrantica.com/perfume/Guerlain/Champs-Elysees-Eau- … ilette-67540.html
https://www.fragrantica.com/perfume/Guerlain/Champs-Elysees-Eau- … Parfum-67312.html

По пирамида, във фрагрантика, изглеждат почти идентични и т.к. притежавам edt, се колебая дали ми е необходим и edp.
Вчера нямаха тестер в  douglas.

# 554
Ами не съм съгласна, че нищо им няма на Шанелите. Нито Chance, нито Cristalle, нито Allure са същите, Coco Mademoiselle и той е по-различен  Поголовно са реформулираха парфюмите и Шанел не е никакво изключение.
Чета ви, вярвам и изтръпвам, че и на Шанелите са посегнали. Алюр и Алюр сеншуъл, старото Фенди отдавна го няма, .L'Or de Torrente или Да пиеш кафе в розова градина , то пък вече се продава само чрез техния сайт и няма къде да се пробва....спомени от парфюмните рафтове, които у нас заемаха половината гардероб. Явно Зелената сделка се е вихрила и тук. Помня,  че кастрираха парфюмите уж заради алергиите.
Мислех, че съм си загубила обонянието, но си е наред. Ще чета, пробвам и търся. Фактор са и парите. Казвам "не" на освежители на цената на лукс.
Вие сте на ред, ако имате желание Heart
L'Or de Torrente edp ми е любим парфюм, имам една 50-чка и все се оглеждам за още една. Изчезна отвсякъде. Има ли голяма разлика между едп и едт?

Общи условия

Активация на акаунт