Парфюмни размисли и страсти - 289 тема

• 62 746
  • 767
  •   1
Отговори
# 525
И да са го променили, не го усещам. Но и не претендирам да съм с някакво супер изострено обоняние. Sunglasses
Както писах, за мен е същият като преди.
С времето и хормоналния ни фон ароматите върху кажата ни често търпят някакво развитие, което на нас може да ни хареса (така не само се влюбих в Мадмоазелата, след като години наред стоя низвергната, но и я повторих), може да не (към момента определено не мога да си представя да посегна към Flower bomb), а може и да не забележим разлика, което за искреното ми щастие се случва с най- най- любичите ми парфюми.
Вярвам, че има значение и фактът откъде се купуватпарфюмите. Не ползвам измислени онлайн сайтове или дилъри на тестери.

# 526
  • The Evergreen State
Имам няколко парфюма от които повторих бутилка. Първите бутилки от тях обаче не съм успявала да свърша, бързо ми омръзваха парфюмите и имах дълъг период на бързо ротиране, което ми омръзваше подарявах, не се задържаха дълго парфюми при мен. Последните години нещата утихнаха, укротиха се. Къткам си кротко колекция, която кротко си расте Simple Smile. Добавих парфюми които осъзнах че ми липсват - някои винаги съм харесвала и съм искала да имам, други съм имала и прибързано съм подарила - повторно добавените са Guerlain La Petite Robe Noire, Chanel 5 L'eau, Chanel Chance, Mugler Alien, Lancome Trezor, Bvlgari Splendida Iris D'or, Lancome Hypnose, тази бутилка както и двата Шанела са ми подарък, едни от най-любимите са ми. Останалите от колекцията ми също имат сантиментална стойност за мен.

Последна редакция: нд, 14 апр 2024, 22:12 от Athena

# 527
# 528
Сетих се за ябълката на Nina Ricci. Почти винаги имам някой фланкър. В момента имам Bella и след нея май нищо не съм си харесала, че да си купя. Последната не съм я пробвала още, но вярвам, че ще намеря с какво да заместя Bella, когато свърши. Много ми харесва флаконът , ароматите са лесни и бързо заминават.

# 529
  • Germany
Здравейте, тъй като сте на тема Jo Malone, някой знае ли каква е разликата между тъмно червения Scarlet Poppy Intense и ярко червения? Имам отливка от ярко червения и е страхотна, но навсякъде в интернет намирам само тъмния.
Също и какво мислите за Jo Malone Velvet Rose & Oud intense?
Червеният флакон е първото издание и формула. Беше лимитиран. Едва след невероятния успех, който пожъна, го върнаха отново, този път в новите им тъмни кафяви флакони и с нова формула. Едва ли ще намерите някъде ярко червения, освен ако не е от частна колекция, без да съм ги сравнявала, мисля, че нямат големи разлики.
Velvet Rose & Oud intense e малко старомоден вече. Мирише на кадифени тъмни рози и на мека и топла дървесина, пропита с алкохол. За съжаление неговата формула е опропастена и е доста по нетраен от първата.
Сетих се за ябълката на Nina Ricci. Почти винаги имам някой фланкър. В момента имам Bella и след нея май нищо не съм си харесала, че да си купя. Последната не съм я пробвала още, но вярвам, че ще намеря с какво да заместя Bella, когато свърши. Много ми харесва флаконът , ароматите са лесни и бързо заминават.
Dari_77, подарявам Ви една снимка от щанда на Нина Ричи. Не ми харесаха последните издания, сигурно защото са завили в много белоцветна посока, и за мен това не са вече ябълките. Le Parfum е в актуалния туберозен тренд в момента, който ми обръща стомаха. Изхвърлих блотера без да го изчакам и две минути, та не мога да кажа много за него, но ако обичате тубероза, бива. Нина Фльор е много ефектна като флакон, но пък той е цитруси с мнооого нероли, направо си ми мирише на марсилски сапун. Ако харесвате такъв тип, значи и той става. Новото издание на Nina Ilusion не съм го виждала още никъде.

Парфюм за деня беше Hayati Attar-Collection Gift Heart

# 530

Последния път- от английския ибей.

# 531
kovatcheva, много благодаря за тази красота Simple Smile  Flowers Bouquet !
Фльора никак не ме впечатли. Туберозата ще я пропусна също.
 Ilusion го има в Нотино, но цената е прекалено висока за Nina Ricci. Ще се пробва, когато се появи някъде в реален магазин. Флаконът пак са го направили много красив.

# 532
Много красиво шишенце Heart Eyes
пачулито ме отказа на мига.

Най-много шишенца съм изпръскала от Cinema, Womanity, Chloe и Mandarine Basilic. Още ги имам и нося

# 533
Аз не повтарям парфюми. Имам доста и постоянно ми харесват нови. В момента има сигурно поне 10, които тепърва искам да си купя. Предпочитам флакони от 30 мл, за да не ми омръзват, а и защото много бавно свършват, поради това, че не са малко.

Попаднах на това бижу:

https://www.fragrantica.com/perfume/Elie-Saab/Girl-of-Now-Rose-Petal-90951.html

Визуално така ме привлече, че бих искала да го имам, дори и без проба. Изглежда интересен аромат, а и доста по-различен от серията. С нетърпение чакам да се появи в България.

# 534
  • София
Всяко мнение за това Кензо ще ми е полезно
https://www.fragrantica.com/perfume/Kenzo/Flower-Ikebana-Mimosa-90716.html

# 535
Ikebana Mimosa я тествах няколка пъти и още се колебая - има прекрасно начало, мимозата е божествена първите 15-20 минути и след товя върху мен засладнява и това ме спира.
В Дъглас я има, бих се парфюмирала обилно и така да се вземе решение да или не 🙂

# 536
Хубав парфюм е, без да е претенциозен. Мимозата се усеща добре и при мен е траен около 5-6 часа. Другият нов ми допадна повече, но и този е добър, без нищо уау. Пробвай, недей насляпо.

# 537
  • тук-там
Аз я усетих като Ал. Обещаващо начало и после по-сладникав от приемливото за мен.

# 538
  • София
Благодаря дами.
Дени, кой друг нов?

# 539
  • Melmak
Снимката с ябълките е Heart

Малко емоции да споделя и аз. Имах си гостенка два дни, моя близка, която спа вкъщи. Бях ѝ обещала парфюмен тур из скромната ми колекция. Мирисахме всичко. Подарих ѝ едно мини на Flowerbomb, което поръчах на сляпо, но се оказа, че е прекалено цветно за мен. Тя го оцени подобаващо.

Днес преди да тръгне избра да се напръска с Nejma 7, която за мен е по-лятна, отколкото пролетна. Не ѝ харесват парфюмите ми с роза, различаваме се там. За нея парфюмите не са толкова голяма страст и по-скоро са ѝ интересни като е вкъщи да ги разгледа и да ги помирише.

Сега съм на Erba Pura и като никога повтарям един и същи парфюм ежедневно. Понякога го редувам с Mon или Roses musk (Montale), но Erba Pura ме пристрасти, колкто и да не исках заради нейната масовост и хиляди зле направени клонинги.

Днес имах една много неприятна и неизбежна среща с кофти хора. Трябваше да се видим и да свършим един ангажимент с документи и нямаше как да отлагам или да не отида. И преди съм писала, че не съм Шанел момиче, въпреки че харесвам Coco Noir, Allure edp и мадмоазел. Ииииии една от неприятните личности днес миришеше на мадмоазел. Нямам аромата, въпреки че го харесвам и то защото все се колебая коя версия искам, все не се наканвам да го купя, ходила съм много пъти, мириша, после сякаш не мога да преценя кое ми харесва повече. И сега тази неприятна персона ме блъсна с този прекрасен парфюм и не знам дали някога ще мога пак да го поискам. Поне не и докато не забравя тая случка.

Общи условия

Активация на акаунт