Курс с Клиндавазин вагинален крем

• 4 546
  • 6
  •   1
Отговори
Чудих се къде да попитам, но въпросът ми е следният - на някого изписвали ли са му по-дълъг курс с антибиотик от написания в листовката? Рецептата ми е електронна и в аптеката ми казаха, че са ми изписани две опаковки. В болницата, в която лежах, чух и за 7, и за 14 дни, а на листовката пише, че курсът с вагиналния крем е между 3 и 7 дни. Няма как да се обадя или попитам в момента, но се притесних да не объркам нещо. Става въпрос за умерено количество Стрептококи група Б, в 29 г.с. съм.
Знам, че е най-сигурно да намеря начин да де свържа с лекаря, но предполагам, че може някое момиче тук да е минало по същия път.

# 1
Здравей! Този Клиндавазин съдържа антибиотик Клиндамицин.  Аз три години се мъча със този стрептокок група Б!  Но е дълга история при мен. Пила съм антибиотик 14 дни. При упорити инфекции изписват по-дълго лечение, но аз освен този стрептокок имах и уреаплазма.
Първия ми въпрос е: на Антибиограмата Клиндамицин чувствителен ли е?
Втория ми въпрос: пробиотик?
Аз лично не съм слагала вагинален антибиотик, но имайте впредвид, че можете да получите гъбички.. антибиотика създава стерилна среда, а по принцип влагалището не е стерилно.. това означава, че ще ви убие и добрите бактерии, което според мен ще засили инфекцията.  
От опит ви казвам, че Гинофилус са хубави овули за лактобацилите с тях курса е 14 дни.
За ваше успокоение може да вземете още едно мнение, защото на мен лично ми прави впечатление, че голяма част от гинеколозите не знаят да лекуват правилно такъв тип инфекции.. важно е да попаднете на добър доктор и да му имате доверие.
И другото, което знам, че с такава инфекция е рисковано да се роди по нормален път.

Последна редакция: ср, 03 апр 2024, 13:54 от ivetaivn

# 2
Здравейте, благодаря за отговора, да, правена е антибиограма, след антибиотика използвах гиназол и в момента слагам и пия точно Гинофилус.

# 3
Здравейте, сигурно въпроса ми е изключително тъп, но искам да питам понеже ми изписаха клиндавазин В за 7 дневно лечение, след като си го сложа вечерта на другия ден като стана всичко изтича, греша ли някъде или така трябва да е? Благодаря предварително😊

# 4
Аз също слагах миналата седмица клиндавазин. Мисля, че е съвсем в реда на нещата да изтича; и при мен изтичаше. Може би затова се слага вечер в леглото преди да спиш.
Аз имам друг въпрос: кога може да кекси след лечението? Забравих да питам док.

Здравейте, сигурно въпроса ми е изключително тъп, но искам да питам понеже ми изписаха клиндавазин В за 7 дневно лечение, след като си го сложа вечерта на другия ден като стана всичко изтича, греша ли някъде или така трябва да е? Благодаря предварително😊

# 5
Много благодаря за отговора😊И аз това се чудя, със сигурност е след лечението с клиндавазин даже си пише в листовката, а след това на мен ми изписаха като вагинален пробиотик (не съм сигурна дали е пробиотик) Лактажин, в неговата листовка не пише, че не може да се прави така че мисля че само след антибиотика. Ако някоя друга дама знае, нека сподели😊

# 6
Може ли някой да ми каже има ли ефект от този крем  прочетох по долу момичето казва че може до се получи гъбички  ще засили инфекцията?

Общи условия

Активация на акаунт