Пазарът на недвижими имоти във ВАРНА - какво се случва реално? - Тема 17

• 46 767
  • 736
  •   2
Отговори
# 300
Лично мнение - цените на имотите във Варна са нереално високи (особено в някои райони). Градоустройството и качеството на живот, публичната администрация и услуги тотално не отговарят на тези  цени.
И това се отнася не само до цените на имотите но и до много други продукти и услуги, които са много близки  до тези в някои държави от Западна Европа, които имат  далеч над средното ниво на качество на живот в ЕУ (вкл. и зъболекарските услуги).

Обновено: съгласен съм, че разходите по подръжка на имота, данъци, комунални услуги в повечето случаи са по-високи в Западна Европа.

Последна редакция: вт, 09 апр 2024, 20:56 от rupite

# 301
  • Варна
Идете и влезте само в сградата на Здравната каса или коя да е квартална поликлиника и пак си помислете. Всичко тук е толкова пропаднало, че нямам думи. Добре са само келешите, дето обичат да си правят каквото си искат, но докато са здрави или не им се наложи да се оправят с държавна администрация. Идете се разходете на околовръстното над цветния, дето нашите умници продажници го правят две години, ама не забравяйте да сте 4 по 4.

# 302
  • Варна
Нито съм гладен за храни, нито за пари, нито за имоти. Едно нещо искам - тишинка, обаче аз в България такова нещо във Варна не съм намерил до ден днешен. Къде е? Къде е спокойствието и тишината. Та нали дори в някое село да отидеш от всяка къща ще те залае някаква мъстия, ще режат дърва, ще се чуват електрожени и какви ли не простотии, ще опушват с горене на всякакви боклуци, всичко ще е осрано и опикано.

# 303
Нито съм гладен за храни, нито за пари, нито за имоти. Едно нещо искам - тишинка, обаче аз в България такова нещо във Варна не съм намерил до ден днешен. Къде е? Къде е спокойствието и тишината. Та нали дори в някое село да отидеш от всяка къща ще те залае някаква мъстия, ще режат дърва, ще се чуват електрожени и какви ли не простотии, ще опушват с горене на всякакви боклуци, всичко ще е осрано и опикано.

Ти си за сащ. Имам къща на 800м от централния парк на квартала, пълно е с дървета във всеки двор (аз отрязах две). Тишина, ама потрисаща, като на село нощем. Шумовете са в събота като почнат да си косят ливадите. Чак ми домилява когато се случи да чуя детска глъчка, щото децата обикновено играят по парковете.
Прибирам се в 2 през нощта и ме спира полиция - имаш изгоряла крушка на фар. Ми аз как да разбера бе, през всичкия път от офиса до нас е осветено. Обещавам да я сменя крушката, пожелава ми приятна вечер и се обажда на друг патрул по пътя към нас да не ме спира (проверил ми е адреса и знае накъде отивам). За там си.

# 304
  • Варна
Може и за там да съм, по на север от там съм учил, така че не ми е проблем и САЩ, но едно съм сигурен. Аз като легна да мра, не искам да чувам как Гица от горния етаж прахосмуче в
 23:00....

# 305
Интересни са споделените мнения, но щом сме в темата, значи все пак всеки иска да си има вкъщи тук, във Варна. Пък кой където го отвеят съдбата и възможностите- свят широк. Но да си имаме местенцето на родна морска земя и да си знаем, че е там. А в момента, както е казано по- горе- цените на имотите хвърчат, доходите- никак. Наемът става притеснително голям дял от месечния приход. Нереално високи цени, ако и да се купуват. Адмирации към тези, които на тоя пазар, все пак са успели или успяват да открият или договорят изгодно предложение...

# 306
Аз пък не се спирам само с Варна. Искам по един в Барселона, Италия, Франция, може о отвъд океана в Маями. Да имам ако някога ходя.

В момента гледах със сутрешното кафе нова тв. Темата естествено е че сме първи по смъртност при онкоболните. Извода на експертите - пари има, експерти няма, качеството е ниско. Но важното е, че в родината е най-добре.

Последна редакция: ср, 10 апр 2024, 08:05 от Gogo1979

# 307
Тя България е или първа, или последна в тези класации. Не вярвайте на всичко, което се внушава.

# 308
Има ли някой наблюдения от последните седмици какво се случва с пазара във Варна? Започват ли пак да поскъпват имотите или са лъжливи тия слухове? Може ли съвет към кои брокерски агенции да се обърна? Нямам идея как да предприема стъпките за покупка на жилище

# 309
Основните стъпки за покупка са ценови диапазон, район и параметри на жилището. Не е задължително да се обвързвате с агенция. Всички агенции си рекламират жилищата в сайтове за имоти. Тръгнете от сайтовете, но да знаете, че има доста лъжливи оферти.

# 310
Нямам идея как да предприема стъпките за покупка на жилище.

1. Решаваш какво жилище искаш, и започваш да търсиш по обявите.
2. Ако си харесаш обява, пусната от брокер:
    2.1. Проверяваш няма ли пусната обява за същото жилище от собственика.
    2.2. Ако няма - пращаш на оглед някой познат (който не ти е роднина).
3. Свързваш се със собственика на имота и се пазарите.
4. Даваш всички документи за имота на адвокат - за проверка.
5. Плащаш и получаваш.

# 311
Без да претендирам за достоверност,  адвокат по недвижими имоти и финансов консултант( независимо един от друг) казват, че до края на годината ще има спад от порядъка на 10-15%.

# 312
Без да претендирам за достоверност,  адвокат по недвижими имоти и финансов консултант( независимо един от друг) казват, че до края на годината ще има спад от порядъка на 10-15%.

Спадове при цените на имотите и в момента има - при продавачи, които бързат да продадат и са установили, че на старата висока цена няма да ги огрее. Предполагам, че при новото строителство спадането ще е най-накрая, тъй като предимно натам се хвърлят купувачите.

# 313
Значи, хубаво е без значение накъде се твърди, че ще тръгнат цените, човек да се обоснове. Иначе всеки може да мята боб и да познае 50/50 е шанса.

# 314
.

Последна редакция: пт, 12 апр 2024, 21:36 от Диди 💙💙

Общи условия

Активация на акаунт