Клиники в Истанбул - пролетна тема 18

• 59 799
  • 746
  •   1
Отговори
# 435
При мъжът освен чрез еякулат има и други методи за вземане на сперматозоиди - директно от тестиса. Прилага се в Турция. Въпреки добрите показатели на мъжът ми, ние настоявахме именно на този метод. Първо - качеството на сперматозоида е в пъти по-добро отколкото в еякулат. Второ - метода е по-скъп от даване на еякулат, Но вземат сперматозоида директно от мястото му на създаване. Трето - не е болезнено за мъжа, прави се с локална упойка. Просто не трябва да шофира следващите 24ч за да не притиска тестисите.
Точно така! При моят мъж също извлякоха сперматозоиди чрез микро Тесе. Резултатът е 2 живородени деца.

# 436
  • Be realistic - plan for a miracle.
То не беше "предлагане" на нищо, а просто съвет на база това, което от доста четене става ясно... че замразените ембриони уж издържат на размразяване по-добре от яйцеклетки.
Ясно е, че не се взима с лека ръка решението, което пък от опит знам.

# 437
Какво е предимството на Микро Тесе при наличие на сперматозоиди в еякулата? Варикоцелето си оказва влияние на развиващите се сперматозоиди от самото начало. Моят мъж също е с Варикоцеле, но подобна опция изобщо не е коментирана…даже от операция го отказаха, защото сме щели да правим инвитро (втора степен е със сравнително не толкова лоша спермограма), аз не съм сигурна дали беше правилно това решение, още нямаме резултат.

# 438
Предимството е, че сперматозоидите се взимат директно от мястото на тяхното образуване. По време на еякулацията може да се влоши още повече качеството.

Жената иска биологично дете от съпруга си, за това казах, че предложението не е уместно. Естествено, че има смисъл от замразяване на яйцеклетките, ако методът не беше надежден, нямаше изобщо да съществува. Има жени, които трябва да преминат през химиотерапия и единственият им шанс е да замразят яйцеклетки. След това ги оплождат с материал от мъжа и си имат здрави дечица. Пожелавам от сърце успех на жената, винаги има смисъл!

Прего, нищо лично и извинявай, ако съм те засегнала. Успех и на теб, ако все още нямате! 🍀

# 439
Какво е предимството на Микро Тесе при наличие на сперматозоиди в еякулата? Варикоцелето си оказва влияние на развиващите се сперматозоиди от самото начало. Моят мъж също е с Варикоцеле, но подобна опция изобщо не е коментирана…даже от операция го отказаха, защото сме щели да правим инвитро (втора степен е със сравнително не толкова лоша спермограма), аз не съм сигурна дали беше правилно това решение, още нямаме резултат.

Нямам представа от къде черпите тази информация и доколко изобщо е вярна,че варикоцелето оказва влияние на развиващия се сперматозоид. Во е факт,че моят мъж е с марикоцеле ,един неработещ тестис и въпреки това извлякоха годни сперматозоиди от работещия тестис,замразихме спарматозоиди в 5 епруветки, и имаме 2 деца.

# 440
Kactus го описа много точно.
Всяко преминаване на сперматозоида по канала, може да доведе до увреждане - може да има стеснен канал, да има инфекция без симптоми. Това е, което знам като допълнение, на описаното от Kactus.
И не е нужно да имаш Варикоцеле, моят мъж  няма. За Варикоцеле, което знам, че миже да е едностранно или двустранно. Дори и с Варикоцеле, пак се вадят годни и хубави сперматозоиди чрез Тесе

# 441
Относно дилемата яйцеклетки или ембриони, изобщо не е вярно че яйцеклетките не са издръжливи, напротив сперматозоидите са много слабо звено, навсякъде в последните проучвания може да се прочете много по темата.
Говорила съм с много ембриолози през годините, шансът за успешно размразяване на яйдеклетка и ембрион е почти еднакъв 98 на 99% в случай че ембриологът си разбира от работата и разполага с необходимата техника!
В България за много голямо съжаление % е доста по-нисък, липсата на техника и опит поставят много хора в патова ситуация,  "ами не оцеля при размеазяването" 😪
С две думи замразявайте яйцеклетки и не се чудете, просто внимавайте къде го правите.

# 442
Здравейте, момичета! Спешно се нуждая от съвет. Правих инвитро в мемориал миналата седмица и сега ми искат още кръв за генетични изследвания. Казаха, че няма проблем да ми вземат кръв в България и да я изпратя. Някоя от вас знае ли как да изпратя кръвни проби? На повечето куриерски фърми пише, че е забранено изпращане на биологичен и медицински материал. Ще съм много благодарна ако имате някакви съвети

Последна редакция: вт, 24 сеп 2024, 15:16 от Desssinka

# 443
Бихте ли ми казали на първичните консултации (напр. Мемориал, Тургут) обсъждат ли какъв би бил подхода ако започнете процедура при тях или само разглеждат историята ви до момента и говорят за диагноза?
Въпросът ми е свързан с това, че имаме колебания накъде да се насочим.

# 444
Моят съвет е да направите по една консултация и на двете места. Аз лично бях при доктор Тургут. От него получихме диагноза и план за действие 🤗☀️🍀 Той е нашият ангел ❤️

# 445
Здравейте,

Споделям личен опит от Мемориал август тази година:
-Координаторките са пълна трагедия - нищо не разбират, което прави и превода много осакатен - за тези, които говорят английски препоръчвам да си говорят директно с лекаря.
-Айля я препоръчвам с 2 ръце, добре, че беше тя!!! Иначе няма с кой да поговориш да те посъветва, никой не отговаря в групата, пишеш си сам.
-Мемориал дали е топ мястото: аз отидох с огромни надежди там с очаквания за професионализъм на световно ниво: голяма грешка, паднах от много високо.
Не успяха да ми проведат адекватно стимулацията , загубих яйцеклетки преди пункцията, самата пункция с много лош резултат - качеството на яйцеклетките беше много зле, а след пункцията на 2рата седмици припаднах от болки, в последствие разбрах, че съм пукнала още яйцеклетки. Та с 2 думи, много по-високи дози от предходните ми стимулации, по-продължителна стимулация, загубих повече яйцеклетки, отколкото извадиха за 0 ембриони.
Дали си на конвейр там - ДА.
Дали координаторките стават - категорично НЕ.
Дали са им добри лекарите - при мен конкретно, пълен провал.
Друго, което ме шокира - по време на пункцията в България, страхотни мерки за стерилност, там изведнъж гледам преводачката до главата ми (да, беше с наметка, шапка, предполагам и калцуни, но си беше с цивилните дрехи отдолу) и не разбрах за какво е там, нищо не си казахме.
Дали им е добра лабораторията - не мога да кажа, с неправилната стимулация нищо не се получи.

П.С. За тези, които ходите там, четете, питайте, настоявайте и не се предоверявайте на координаторките. Успех. 🍀

Последна редакция: вт, 24 сеп 2024, 18:43 от Hristoffp

# 446
Здравейте,

-Координаторките са пълна трагедия - нищо не разбират, което прави и превода много осакатен - за тези, които говорят английски препоръчвам да си говорят директно с лекаря.
-Айля я препоръчвам с 2 ръце, добре, че беше тя!!! Иначе няма с кой да поговориш да те посъветва, никой не отговаря в групата, пишеш си сам.
-Мемориал дали е топ мястото: аз отидох с огромни надежди там с очаквания за професионализъм на световно ниво: голяма грешка, паднах от много високо.
Не успяха да ми проведат адекватно стимулацията , загубих яйцеклетки преди пункцията, самата пункция с много лош резултат - качеството на яйцеклетките беше много зле, а след пункцията на 2рата седмици припаднах от болки, в последствие разбрах, че съм пукнала още яйцеклетки. Та с 2 думи, много по-високи дози от предходните ми стимулации, по-продължителна стимулация за 0 ембриони.
Дали си на конвейр там - да.
Дали им е добра лабораторията - не мога да кажа, с неправилната стимулация нищо не се получи.

П.С. За тези, които ходите там, четете, питайте, настоявайте и не се предоверявайте на координаторките. Успех. 🍀
Съжалявам да чуя всичко това, голямо падение от тяхна страна. При нова положение което описвате в момента там,аз не бих правила опити в тази болница. В Истанбул има стотици хиляди такива клиники и лекари,добри в инвитрото. Бахчеджи в момента също не е добър избор и оттам де чуват само лоши отзиви. По време да моето инвитро не беше така и двете болници и координаторите в тях бяха на ниво.
Прехвалена Айля ,също не е толкова добра, имах ,,честа,, да ми бъде координатор на последния трансфер, емии имаше си пропуски и не беше така както трябва. За тези които нямат поглед над координаторите,които са били преди нея и не могат да направят сравнението вероятно за тях е добра . Аз обаче съм пациент от 2016г.на мемориал и съм имала комуникация с доста координатори през годините, за мен последните с Които комуникират Шефкие, Айля, Менивер и още една на която не помня името- тотално не ставаха, положението беше много зле. А за сегашните не съм общувала но предполагам от написаното, че ся още по- зле от тези,които изброих.

# 447

Не успяха да ми проведат адекватно стимулацията , загубих яйцеклетки преди пункцията, самата пункция с много лош резултат - качеството на яйцеклетките беше много зле, а след пункцията на 2рата седмици припаднах от болки, в последствие разбрах, че съм пукнала още яйцеклетки. Та с 2 думи, много по-високи дози от предходните ми стимулации, по-продължителна стимулация, загубих повече яйцеклетки, отколкото извадиха за 0 ембриони.

Извинявам се, знам че е болезнена тема, но имам уточняващ въпрос. Тук в темата прочетох, че точно в Мемориал правят много чести кръвни изследвания по време на стимулацията - през ден. При Вас имаше ли такива и колко чести бяха? Нали стойностите на хормоните тогава индикират кога да се направи пункцията.

При директната комуникация с лекарите на английски ще стане ли ясно кога да се ходи на преглед и изследвания отново, дозировки и видове медикаменти? Кой беше Вашият лекар?

# 448
Здравейте,
Съжалявам, че сте останала не доволна и с лошо впечатление от мен. Винаги съм се старала да съм в помощ на всяка една пациентка, подхождала съм с емпатия към всяка една от тях. Обичам работата си и я върша с голямо желание.
Съжалявам още повече, че никоя от координаторки те не Ви е допаднала и не сме отговорили на вашите очаквания.
Успех на всяка една от вас 🍀

Здравейте,

Не успяха да ми проведат адекватно стимулацията , загубих яйцеклетки преди пункцията, самата пункция с много лош резултат - качеството на яйцеклетките беше много зле, а след пункцията на 2рата седмици припаднах от болки, в последствие разбрах, че съм пукнала още яйцеклетки. Та с 2 думи, много по-високи дози от предходните ми стимулации, по-продължителна стимулация за 0 ембриони.
Дали си на конвейр там - да.

Съжалявам да чуя всичко това, голямо падение от тяхна страна. При нова положение което описвате в момента там,аз не бих правила опити в тази болница. В Истанбул има стотици хиляди такива клиники и лекари,добри в инвитрото. Бахчеджи в момента също не е добър избор и оттам де чуват само лоши отзиви. По време да моето инвитро не беше така и двете болници и координаторите в тях бяха на ниво.
Прехвалена Айля ,също не е толкова добра, имах ,,честа,, да ми бъде координатор на последния трансфер, емии имаше си пропуски и не беше така както трябва. За тези които нямат поглед над координаторите,които са били преди нея и не могат да направят сравнението вероятно за тях е добра . Аз обаче съм пациент от 2016г.на мемориал и съм имала комуникация с доста координатори през годините, за мен последните с Които комуникират Шефкие, Айля, Менивер и още една на която не помня името- тотално не ставаха, положението беше много зле. А за сегашните не съм общувала но предполагам от написаното, че ся още по- зле от тези,които изброих.

# 449

Извинявам се, знам че е болезнена тема, но имам уточняващ въпрос. Тук в темата прочетох, че точно в Мемориал правят много чести кръвни изследвания по време на стимулацията - през ден. При Вас имаше ли такива и колко чести бяха? Нали стойностите на хормоните тогава индикират кога да се направи пункцията.

При директната комуникация с лекарите на английски ще стане ли ясно кога да се ходи на преглед и изследвания отново, дозировки и видове медикаменти? Кой беше Вашият лекар?

Здравейте за това не се притеснявайте - координаторките създават чат група с вас и ви информират в кой ден и час сте на преглед, какво лекарство ви е назначено и в каква доза. И с това се изчерпва ефективността на координаторките.
Да, правят изследвания, не мога да кажа дали при нормални обстоятелства са по-чести от България. Но понеже при мен оплескаха нещата с протокола от самото начало и закъсняха с корективните действия, последните дни ми правиха изследвания и прегледи всеки ден, но след дъжд качулка, яйцеклетките се развиваха асинхронно. Резултат: най-високите дози на стимулация, които съм приемала до сега, най-много дни и най-малко яйцеклетки. Още не мога да се възстановя, хормоните ми са…
Не бих посочила конкретния лекар, може би само аз съм изтеглила късата клечка.
Отделно не дават никакви медицински документи - за целия ми престой получих и то с много молби фактурите за 2те плащания и резултатите от кръвните изследвания.
Исках още документи, но ми казаха, че може да получа документ с броя на яйцеклетките и само това, което е другото странно нещо, което пропуснах да споделя. От България им занесох документация един топ, включително и детайли за развитието на всеки ембрион - колко клетки на кой ден, има ли фрагментация в какъв процент, кога са спрели развитие. В Мемориал получавах информация в групата - Еди колко си с добро, със средно и с лошо качество (каквото и да значи това класифициране). В крайна сметка 0.

Последна редакция: вт, 24 сеп 2024, 22:19 от Hristoffp

Общи условия

Активация на акаунт