Клиники в Истанбул - пролетна тема 18

 • 15 645
 • 259
 •   1
Отговори
 • Мнения: 959
Flowers TulipFlowers TulipFlowers Tulip Добре дошли в пролетната ни тема за инвитро клиники в Истанбул! Нека да е на късмет за всички!

Тук ще намерите информация за клиники, процедури, лекари, както и лични впечатления на български пациентки! Споделяйте всичко което сте преживели в Истанбул, както и всичко, което ви вълнува. Така ще помогнете на други, които тепърва започват.

Pushpin В Турция се практикува оплождане само със собствени яйцеклетки и сперматозоиди. Донорството е забранено.
Цените на инвитро пакетите без лекарства варират около 3000 - 3200 евро към март 2024. Това е ориентировъчно, за точните условия и актуалните цени е най-добре да се питат директно координаторите към съответните клиники.

Wear Ring Задължително е двойките да имат сключен граждански брак. Към януари 2024г., изключение прави болница Аджибадем Маслак, където искат нотариално заверена декларация за съжителство на партньорите.

Misc Syringe Правно на болничен при инвитро в Турция

Първо трябва да вземете бележка от инвитро клиниката, където е посочен периода на процедурите. Ако бележката не е на български език, следва да се преведе. След това личния лекар трябва да ви издаде направление за АГ. С него отивате при АГ, което насочва към комисия от своя страна, която издава болничния със задна дата.

Клиники и самостоятелни турски специалисти:

Hospital Hospital MEMORIAL Sisli Hospital
Адрес: Piyalepasa Bulvari 34385 Okmeydani, Sisli, Istanbul
Telephone Receiver Координатори за български пациенти:
Алие: +90 549 438 27 19
други координатори: +905446506972; +90 549 317 84 76;  +905493146967
👩‍⚕️ Екип от лекари
Проф. Семра Кахраман и екип - https://www.memorial.com.tr/bg/doctors/semra-kahraman
Date Първичен преглед:
Скрит текст:
Съпругата за първичния преглед задължително трябва да носи изследвания на Prolactin, Free T4 и TSH + цветна снимка. Останалите - Hbs Ag, Anti-Hbs, Anti-HCV, Anti HIV I+II, Rubella IgG, Hemogram (ПКК), пълна кръвна картина, кръвна група, микробиология се носят, ако ще се прави операция или ще се започва стимулация. Съпругът за първичен преглед носи стари спермограми. Ако ще се започва стимулация изследвания на Hbs Ag, Anti-HIV I+II, Anti-HCV. Може да не се превеждат ако са на латински,но да се напишат отгоре имената на латински на кого са. Приемат се за валидни стари изследвания до шест месеца назад.
За първичен преглед семейството носи всички изследвания, които има -  генетични, имунологични, епикризи от операции, описание на лекарства и дози на протекли предишни стимулации. В деня на първичният преглед се прави спермограма и за това е хубаво да има въздържание от 2 до 3 дни. Изработва се за 3 работни дни, защото се гледа преживяемост на сперматозоидите. Първичният преглед протича в три части. В първата част лекар от екипа на проф. д-р Кахраман интервюира семейството за всички аспекти на стерилитета и протеклите минали лечения, попълва информацията в бланки. Във втората част се преглежда с УЗ съпругата. Тук се включва проф. д-р Кахраман. Първият лекар сбито рапортува цялата медицинска информация, която е събрал от семейството. В третата част семейството прави консултация с професорката. Тя ги информира за всичко, което е установила до момента и предлага план за лечение и АРТ процедури. При стимулация прегледите се извършват от различни лекари от екипа на професорката, случва се и тя да се включи, но е рядко. Тя дава експертно мнение по всички въпроси и случаи, не се притеснявайте, тя държи опита ви под вниманието си.
При първо посещение ще ви изпратят една таблица,  където да синтезирате информацията от предишните процедури.
За начало на стимулация семейството трябва да е на преглед на втори ден от менструалния цикъл на съпругата. В деня на прегледа партньорката се преглежда на ултразвук и дава кръв за изследване на LH, FSH, и Estradiol.
Bus Как се стига до клиниката с градски транспорт:
Скрит текст:
От Таксим се стига за 10 мин. с кола, а с градски транспорт за около 20.
Автобус 54К или всички с 54.Почти всички автобуси минават в близост до болницата, но е добре да попитате шофьора - Мемориал хастанеси?, с подчертана въпросителна интонация. Ако ви кимне - качвайте се!
Ако сте пристигнали с влак на гара Серкеджи, отивате пеша или с трамвай до спирка Еминьоню. Тя се намира преди мост Галата, първия мост на Златния рог. Продължава се пеш, отминава се моста и след 15 мин се стига до малка автогара. От нея се взима автобус ЕМ1 или ЕМ2, които спират пред входа на Мемориал хоспитал.
Автобус 54К хванат от Таксим води пък до Перпа (търговски комплекс за разни машини) в близост до Мемориал. В него може да се ползва асансьора от 8-ми до 2-ри етаж, с което се преодолява денивелацията на улицата при лошо време.
Друга информация:
Скрит текст:
За начало на стимулация семейството трябва да е на преглед на втори ден от менструалния цикъл на съпругата. В деня на прегледа партньорката се преглежда на ултразвук и дава кръв за изследване на LH, FSH, и Estradiol.
Към клиниката има безплатен паркинг, но трябва да се вземе карта от регистратурата, за да не се заплаща такса.
За провеждане на АРТ процедури в Мемориал хоспитал е задължително да сте семейство. Удостоверява се обикновено копие на свидетелството на граждански брак, към което е прикрепен превод на турски език. Превода може да напарвите сами в он лайн гугъл преводача и да си го принтирате. Няма нужда то специален преводач и не е необходимо да е легализирано. Необходими са по 1 бр.снимки паспортен формат на двамата партньори.
Плащането може да е в турски лири, в евро или долари. Може да е кеш или на ПОС терминал, ако картата ви е ВИЗА или MASTERCARD.
Освен на турски език, може да комуникирате с лекарите и проф.д-р Кахраман на английски. Ориентация в болница Мемориал хоспитал - Трите блока са  А, В и С - клиниката е в блок С  на 1 ет. Влиза се през централния вход, минава се през скенера, като подавате за проверка чантите си. Насреща е главната регистратура, завийте покрай нея на ляво и следвайте зелените стрелки с буква С. Те ще ви заведат пред асансьорите. Влезте и натиснете бутон 1. Надписа над врата на клиниката е TUP BEBEK MERKEZI.

 Hospital Hospital BAHCECI Fulya IVF Center
Адрес: Hakkı Yeten Cad. No:11 Kat 3 Terrace / Fulya / İSTANBULCall Center : 444 39 49
Phone : +90 (212) 310 31 00
E-Mail : internationalpatients@bahceci.com
Telephone Receiver Координатори за български пациенти:
Херис +905498263208
Нигер +905395831839
Екип от лекари
Българските пациенти посещават предимно др. Карлъкая - https://bahceci.com/bg/nashi-doktori/
Date Първичен преглед:
Скрит текст:
Записване на час за първичен преглед – бързо и лесно можете да си запишете час чрез формата на сайта: http://www.bahceci.com/eng/index.asp?ID=217&title=Appointment%20Request, попълвате вашето име, телефон, имейл, центърът в който желаете да отидете (Fulya), от падащото меню избирате при кой лекар искате да е прегледа, как желаете да се свържат с вас, записвате желаните от вас дата и часови интервал, след което ще Ви потвърдят дали този ден е възможно и в колко часа точно ще бъде вашия преглед.
Първичен преглед – първичният преглед се провежда с избрания от вас лекар. Разглеждат се подробно всички изследвания, извършва се преглед и се дискутират проблемите на двойката. Полезно е, ако сте си написали на английски език резултатите от предишни инвитро опити – кога са проведени, с каква стимулация, какъв е бил яйчниковият отговор, колко яйцеклетки са били оплодени, на кой ден е извършен трансфера и т.н., за да може лекарят бързо да се ориентира и да избегнете многословните обяснения от ваша страна.
След прегледа ще имате становище дали има необходимост от операция, какво е състоянието ви в момента, кога можете да започнете процедура и по какъв протокол.
За първичния преглед е добре жената да носи изследвания на хормони – FSH, LH, estradiol, пролактин, тестостерон (правени на 3ти ден от цикъла), прогестерон (7 дни след доказана овулация), цветна снимка, заключение от лапароскопия (ако има правена). Ако има правени също така генетични и имунологични изследвания (като на имунологичните изследвания не се обръща голямо внимание, защото според тях имунологията се мени прекалено бързо, за да е индикатор и причина за проблем).

Bus Как се стига до клиниката с градски транспорт:
Скрит текст:
От  Otogar (Bayrampaşa) или  летище  Atatürk  - М1 червената линия на метрото  на  спирка Yenikapi  /това е последната спирка /. Слизате и тълпата ви води по ескалатора ниво нагоре, ниво надолу,  тук има топла връзка,  гледате зелената маркировка  М2    и табели   - Vezneciler,   чекирате се  и  сте на спирката на зелената  линия  М2.
 Ако сте  в посока Osmanbey  на мотрисата  ще пише  Hacioman,   ако се връщате от Osmanbey   ще пише Yenikapi .   Качвайки се на зелената линия на метрото от  Yenikapi,  следва  -Vezneciler,  Haliç,  Taksim,   Osmanbey – тук е вашата спирка, където ще слезете  и ще се пуснете надолу към Бахчеджи, освен ако решите да се поразходите повечко от  Таксим.
От метро станция  Osmsnbey  излизате към изхода за  -  Halaskargazi Cd., Rumeli Cd,...-    трябват ви четните числа на оживения булевард  горе-  Halaskargazi , възходящи номера ....112, 114,  номер 116 ( е точно на ъгъла,  където трябва да свиете   на дясно по Ebe Kizi Sokagi   и точно там пак ваше дясно  е ресторант Garden Iskender  на нивото на очите ви.   Тръгвате надолу, само направо, покрай магазините, дясно от тротоара - закрит паркинг,  продължавате по права линия, преодолявате надолнището с помоща на стълби, срещу вас е училище  – Galatasaray lllkokulo ve Ortakulu  намира се като на топик, свивате на дясно долу при училището и сте при малките баничарници на тясната уличка  -Kevser Sk.,  Няма и 20 метра в ляво  -  Inan Kirac Sk. и  леко лъкатуши на дясно самата улица, по нея,  само надолу и напред и  се влива в друга , преодоляваме пак  надолнище,  покрай котешката площадка.  Озоваваме се на  кръстовище – дясно автопарк, ляво хотел Lausos Palace.    Вървим по тротоара покрай автопарка,  вече сме на оживения  Hakki Yeten,  на дясно  5-6 минути  -  №11- Бахчеджи.  Задайте маршрута в гугъл / Osmanbey  metro – Bahceci Fulya/ и ще ви се изясни.    Разбира се това е примерен  маршрут, може да си изберете друг  сукак(.   Вместо разходка  15  минути,  може да се метнете на такси до  долу.
На връщане по същия маршрут – катерене до Osmanbey  - M2 зелено  до   Yenikapi  и от там  вземаме M1 червено посока  Atatürk.
Още един  начин  от  летище  Atatürk , споменат по-горе от  Puket  -   платен шатъл на фирма Хаваташ до Таксим.  От Таксим до  Бахчеджи  - пеш  или   такси или  метро до  Osmanbey  и пеш надолу.
Много полезно приложение, неведнъж споменавано в темата  за придвижване с градски транспорт  - Buradan Orayа.
Пластиката за чекиране в обществения транспорт  -Istanbulcart , подробни обяснения и снимки как се ползва  има в тема „Истанбул” на подфорум Туризъм тук във форума.


Hospital Hospital ACIBADEM Maslak Hospital
Адрес: Darüşşafaka Mahallesi, Büyükdere Cd No No:40, 34457 Sarıyer/Istanbul, Turkey
 +90 212 304 44 44
Telephone Receiver Координатори за български пациенти:
Нели +905372109487 nelli.caliskan@acibadem.com
Бирсен +905466870307
Екип от лекари
Проф. Тараш и екип - https://www.acibadem.com.tr/en/doctor/bulent-tiras/
Първичен преглед:
Скрит текст:
Преди една седмица бях на преглед в Acibadem . Болницата се намира в Maslak. Цялата координация относно прегледа и евентуалното започване на стимулация беше с посредничеството на представителния им офис в София.
Първоначално изпратих преведени епикризи, изследвания и кратко описание на проблема по e-mail, който беше препратен на професор Bulent Tiras. Беше ми назначено лечение - Dhea, Omepa и Impryl както и от 2 ден от цикъла да се започне прием на Cyclo Progynova. На следващият цикъл да се направи преглед и започване на стимулация.
След като ми дойде цикъла се свързах с координаторите от България и всичко беше уговорено и потвърдено от тяхна страна. Пътувахме с автобус на фирма Metro през нощта. Сутринта ни чакаше кола на болницата, която ни посрещна и заведе до болницата. В болницата има цял отдел за международни пациенти, който е непосредствено  до входа на болницата. Преводачките на български език са две момичета - Бирсен и Имрем. През цялото време те придружава преводач. Веднага ни беше организирана среща с медицинско лице, което попълваше картон с данните ни и ни разпитваше за опити, проблеми и т.н. Изчакахме около 1 час и бяхме приети от лекарка от екипа на професора /професорът не беше на работа/. Прегледът беше 10-15 мин. С излизането ни приеха в друг кабинет, където ни обясниха цените. Преди тръгване ни беше предложено да ни поръчат и лекарствата, които ни бяха донесени за 10мин.
Организираха ни транспорт до квартирата.
Поисках среща с професора, в първия му работен ден, и ми беше организирана. Срещнах се с него и разговаряхме.
Останах с добро впечатление от организацията.

Bus Как се стига до клиниката с градски транспорт
Скрит текст:
Намира се на metro спирка: Darussafaka
От летището/автогарато се хваща метро М1 до спирка Yenikapi . После се прикачва на метро М2 от Yenikapi до Darussafaka

 Hospital Частен кабинет на д-р Тургут
 адрес Hakki Yeten Cad. Fulya Terrace, No:11, Kat:2 Multimed, 34365, Sisli/Istanbul
 Telephone Receiver Координатори за български пациенти:
 Хафизе Солмазова +905375727537 solmazova.med@gmail.com
 Хафизе Хаджимурад +90 5387700759

Лекар: д-р Емре Тургут: https://www.facebook.com/dremreturgut
За мъжки фактор съвместно с проф. Башар.

Pencil Друга информация:
Скрит текст:
Д-р Тургут работи с проф. Башар при наличие на мъжки фактор.
Пункции и трансфери докторът извършва в болници Jenamed  и Аджибадем Маслак.

Hospital Brüksel Tüp Bebek Merkezi
Водещ лекар: Prof. Dr. Yücel Karaman
Уебсайт: https://www.brukseltupbebek.com/
Инстаграм: https://www.instagram.com/brukseltupbebek/

Pencil Друга информация:
Скрит текст:
Проф. Караман е известен специалист за лапароскопски и по-сложни хистероскопии за корекция формата на матката. От други клиники също насочват към него.
За мъжки фактор в клиниката се прилага японския метод Роси.

Sign Triangular Flag On Post Къде да направим цветна снимка

В Турция не се слага упойка при цветна снимка. Процедурата протича за около 10 мин. и не е болезнена в повечето случаи (ако няма големи сраствания).

Hospital ECHOMAR
Адрес: 19 Mayıs Cad.5, Şişli 34360 İstanbul
Tel. + 90 212 219 37 67
Fax +90 212 246 04 82
www.echomar.com
Цена: 1000 турски лири (цена към 2022, най-вероятно е променена).

Hospital Fulya Açık Emar (Център за ЦС)
Адрес: Dikilitaş Mah. Ayazmadere Cad. Yeşilçimen Sokak No: 9 Zemin-Giriş Kat Beşiktaş İSTANBUL
Telefon: 444 67 28 – 444 MR BT
 e-Mail: bilgi@fulyaacikemar.com
 www.fulyaacikemar.com
 Цена: няма актуална информация

CenterMed (където праща Тургут)
180 евро цена  към мес.март 2024

Линк към старата тема: https://bg-mam.ma/t/1566805

# 1
 • София
 • Мнения: 239
Момичетата, които сте правили ПИД в Мемориал през февруари и март, колко време чакахте за резултат? Аз чакам резултат и искам да се настроя за време /първия път ми беше след 15 дни, втория път 30 дни/.

# 2
 • Мнения: 159
Момичетата, които сте правили ПИД в Мемориал през февруари и март, колко време чакахте за резултат? Аз чакам резултат и искам да се настроя за време /първия път ми беше след 15 дни, втория път 30 дни/.
Преди малко питах Алие. Каза 10-15 дни в момента. Това било стандартно а по-дългите чакания са по извънредни случаи.

# 3
 • Мнения: 248
Алие, ни каза 10-15дни. Още не са минали 10дни и чакаме резултати.

# 4
 • Мнения: 18
Здравейте! Има ли български координатор в Мемориал и в Бахчети, който да бъде едва ли не постаянно с вас?

# 5
 • Мнения: 959
Здравейте! Има ли български координатор в Мемориал и в Бахчети, който да бъде едва ли не постаянно с вас?
В Мемориал има координаторки с български. С вас са по време на прегледите в болницата. След това обясняват за лекарствата и съдействат. Те ви правят група във Вайбър или whatsapp, за да комукирате.

# 6
 • Мнения: 248
Здравейте, в Мемориал сме. Някоя правила ли е хистеро с надраскване на лигавицата и дали правилно съм разбрала, че се прави няколко дни преди самия трансфер? Зет трансфер ще правим.

# 7
 • Мнения: 1
Здравейте, момичета! Предстои ми оперативна хистероскопия при проф. Кахраман в Мемориал. Някоя от вас правила ли е хистеро там и можете ли да ми кажее колко време след процедурата може да се прави инвитро? Живея в щатите и ми е сложно с пътуванията. Ще съм ви благодарна ако споделите опит! Simple Smile

# 8
 • Мнения: 38
Здравейте момичета,

Бях на първични прегледи в следните клиники миналата седмица и имам актуална информация: Брюксел, Аджибадем Козятаи в азиатската част, Мемориал, др Тургут, Бахчеджи, и Аджибадем Маслак. Ако някой има въпроси съм насреща.
Цветната снимка в Ехомар е вече 4500лири.
Освен това намерих 2 лаборатории до джамията шишли:
Galen Laboratuvar ve Görüntüleme Merkezi
Laboratory Mecidiyeköy Istanbul
İstanbul Laboratuvarı Şişli Şubesi

Аз предполагам, че от началото на другата седмица ще започваме стимулацията в Мемориал, така че ако някоя от вас е по същото време там ще се радвам да се запознаем и да обменяме опит.

Много  плюсчета желая на всички!

Ваша Ива

# 9
 • Мнения: 487
Каква цена ти казаха в Мемориал?! И какво е включено в цената?
Здравейте момичета,

Бях на първични прегледи в следните клиники миналата седмица и имам актуална информация: Брюксел, Аджибадем Козятаи в азиатската част, Мемориал, др Тургут, Бахчеджи, и Аджибадем Маслак. Ако някой има въпроси съм насреща.
Цветната снимка в Ехомар е вече 4500лири.
Освен това намерих 2 лаборатории до джамията шишли:
Galen Laboratuvar ve Görüntüleme Merkezi
Laboratory Mecidiyeköy Istanbul
İstanbul Laboratuvarı Şişli Şubesi

Аз предполагам, че от началото на другата седмица ще започваме стимулацията в Мемориал, така че ако някоя от вас е по същото време там ще се радвам да се запознаем и да обменяме опит.

Много  плюсчета желая на всички!

Ваша Ива

# 10
 • София
 • Мнения: 239
Момичета, качвам актуалния ценоразпис на Мемориал за инвитро /в сила от февруари/.

# 11
 • Мнения: 79
Момичета, качвам актуалния ценоразпис на Мемориал за инвитро /в сила от февруари/.


Много полезно, благодаря. А за какво точно се използва изкуственият интелект ?

# 12
 • Мнения: 175
Момичета, качвам актуалния ценоразпис на Мемориал за инвитро /в сила от февруари/.


Много полезно, благодаря. А за какво точно се използва изкуственият интелект ?
Избира ембриона с най голям потенциал за бременност, но при нас не проработи.

# 13
 • София
 • Мнения: 239
Доколкото разбрах не разчитат изцяло на изкуствения интелект, а той само подпомага естествения интелект.
Аз не съм се възползвала от тази опция.

# 14
 • Мнения: 28
Здравейте, в Мемориал сме. Някоя правила ли е хистеро с надраскване на лигавицата и дали правилно съм разбрала, че се прави няколко дни преди самия трансфер? Зет трансфер ще правим.

Аз правих ЗЕТ в Мемориал месец след хистероскопията, при която освен надраскване на лигавицата, имаше и лека корекция на формата на матката. Съмнявам се да правят ЗЕТ няколко дни след хистероскопия. Все пак това си е операция. Попитайте все пак отново координаторките. Успех! В добри ръце сте! ❤️

[/quote]
Здравейте, момичета! Предстои ми оперативна хистероскопия при проф. Кахраман в Мемориал. Някоя от вас правила ли е хистеро там и можете ли да ми кажее колко време след процедурата може да се прави инвитро? Живея в щатите и ми е сложно с пътуванията. Ще съм ви благодарна ако споделите опит! Simple Smile

Попитайте отново дали трябва да направите хистероскопията преди започване на IVF. Обикновено е след нея, освен ако няма някакъв проблем, който трябва да се отстрани, и пречи да започнете процедура. Ако все пак се окаже, че трябва да я направите преди започване на процедурата, много зависи какво точно ще коригират, но предполагам, че в най-добрия случай може да стартирате на следващия цикъл. Успех! ❤️

Последна редакция: ср, 20 мар 2024, 18:11 от Amica_smile

Общи условия

Активация на акаунт