Какво повече НЯМА да купя - 25

• 84 835
  • 745
  •   1
Отговори
# 150
Само веднъж ми се наложи да купувам (и опитам) соево мляко, постен кашкавал (не знам от какво беше, пишеше "веган") и подобни неща, че имах на гости постеща приятелка и трябваше да приготвя постна пица, сладкиш и още нещо. Няма такава гадост и не бих повторила. Само сладкишът не съдържаше ерзац продукти и ставаше за ядене, но тя пък хареса всичко, вероятно защото е свикнала.
Всичко това няма общо със здравословно хранене, а с друго и то е очеизвадно, ама не му е тук мястото за обсъждане. 

# 151
  • Sofia
А за да докарат цвеклото до вкуса на истинска луканка със сигурност е наблъскано с цялата Менделеева таблица.
Представям си колко е "здравословно" и "полезно". Laughing Grin
Няма подобни неща…
Правила съм.
Освен цвекло се слагат и слънчогледови семки,сушени домати и подправки по избор-кимион,черен пипер,сушен чесън,сол,арабска подправка/рас ел ханут/

# 152
А за да докарат цвеклото до вкуса на истинска луканка със сигурност е наблъскано с цялата Менделеева таблица.
Няма подобни неща…
Правила съм.
Освен цвекло се слагат и слънчогледови семки,сушени домати и подправки по избор-кимион,черен пипер,сушен чесън,сол,арабска подправка/рас ел ханут/
Ох, като си помисля колко цапа цвеклото, ще си взема или направя истинска Simple Smile
Иначе звучи вкусно, както го описваш, само да не цапаше толкова...
Като готвя цвекло се опаковам като за операционна или касапница - слагам гумирана престилка, ръкавици, подбирам си дъската, премествам всичко друго от плота...

# 153
Наистина е вкусно, ама хич не ми прилича на хубава луканка от месо. Сушени зеленчуци с подправки.

Кравето мляко Олимпус с ниска масленост си е направо бяла вода. Купих, защото друго не беше останало в магазина (ако не броим бор-чвор и някакво "русенско"), то бива безмаслено, ама сякаш и вода са слагали.

# 154
Наистина е вкусно, ама хич не ми прилича на хубава луканка от месо. Сушени зеленчуци с подправки.

Кравето мляко Олимпус с ниска масленост си е направо бяла вода. Купих, защото друго не беше останало в магазина (ако не броим бор-чвор и някакво "русенско"), то бива безмаслено, ама сякаш и вода са слагали.
Млеката извън специализираните магазини и фермерските, дори и пълномаслени, пак са оводнени - личи си и на консистенция, и на вкус. От тях не може дори нормален крем да се направи. Отдавна съм ги отписала.

# 155
Пълномасленото си е наред, кремове правя редовно с него и с Верея. Фермерските са ми на риск - понякога със странен вкус и съм попадала на развалени. Съвсем фермерско и домашно - скоро няма да купя, след като дадох на малкия и положението стана толкова тежко, че не успя да стигне до тоалетната.

# 156
Квасните ми гъби са най-добрият окачествител на прясно мляко. Grinning Няма как да стане хубав кефир от некачествено мляко. Като ги сложа във Верея си променят цвета, което е показател за наличие на химия. Та, според тях, най-доброто бутилирано мляко от веригите е Ел-би около 4% и Маджаров 4,5%. Млякото Маджаров квася и става перфектно кисело мляко.

# 157
  • София
Захванали сте тема за модните тенденции в храните. Аз, преди доста време, реших да съм модерна, и взех продукти Delishu. Изобщо не бях очарована.
Къде са тези ягоди по 2.50лв? На кой пазар? Тези, които аз купувам, са много по-скъпи. Да пробвам тези от 2.50лв.Thinking
Домашните ябълки доядохме миналата седмица. Да, спаружени леко, по-трудно се белят, по-дребни, ама сладки. Отядохме си тази зима.

# 158
Понеже истинската луканка е много полезна  . .. и точно тя има цялата Менделеева таблица.

# 159

Беше супер намалено в магазина и реших да пробвам (1,40 лв)- НИКОГА не правете грешката да си го взимате и пари да ви дават!!!

# 160
Какво е това?! Готово ястие ли?!

# 161
От ядковите млека най-поносимо с кафе ми са лешниковото и кокосовото. Но мисля, че веднъж и аз бях пробвала с бадемово, и беше отвратителна комбинация.

# 162
Какво е това?! Готово ястие ли?!
да
грах с "пилешко"

# 163
Грах с пилешко без пиле. Joy А грах имаше ли? Grinning

# 164
Грах с пилешко без пиле. Joy А грах имаше ли? Grinning
Да и именно той беше мега гаден! "Пилешкото" не беше толкова лошо.

Общи условия

Активация на акаунт