Всичко за всички марки гел лакове - тема 55

• 44 793
  • 825
  •   1
Отговори
# 195
  • София
Това май си е за дерматолог. А знаете ли какво означават релефните успоредни линии (като на безименния горе)? Аз имам на някои нокти такива.

# 196
The 13th, какво се е случило с ноктите ти?

# 197
И аз да се оплача - пристигна ми поръчаната жълта приставка на wilson - и пак същата работа при свалянето, да не кажа и по-лошо! Ноктите ми в момента са скъсени до дъно, защото се чупят и са много тънки. Направих си нов гел лак, за да удържа положението и защото не ми се седи пак "на голо".
Имам въпрос - при положение, че винаги имам макар и малки отслоявания на базата и пиля до нокът, дали според вас е по-удачно да пробвам с полигел, за да задравя плочката  и започна да си отглеждам дължина? Мечтая си за дълги нокти, но от както почнах да се правя сама положението става все по зле...Базата, която ползвам е тънък слой от Коди, отгоре Линт, а този път сложих една на Пико, за да видя дали ще има разлика.
И още един въпрос - защо когато последно ходих на маникюр и педикюр момичето ми киснеше ръцете във вода, преди да ги лакира с гел?

# 198
MamaLina, и твоите нокти по спомен не бяха в цветущо състояние. Увредени са, затова не ти държи нищо. Най-доброто, което можеш да направиш, е да ги оставиш без гел/гел лак поне 3 месеца, за да израстне изцяло нова плочка. Друг много подходящ вариант е IBX терапия в салон.

# 199
The 13th,
Може ли да разкажеш какви продукти си ползвала до сега, и каква лампа? Как и с какво си сваляла стария материал при поддръжка?
Аз не мисля, че положението е за дерматолог все още. Прилича на химическо, или термично изгаряне, но може и пиленето да е било агресивно, не изключвам и алергия.
Ясно се личи линията на новоизрастналия нокът, и от там нагоре е здраво. Според мен с масла и търпение ще израстне чисто здрава плочка, но за напред може би трябва да се сменят или продуктите, или техниката.

# 200
Момичета, здравейте

Попаднах на реклама на Дидиер Лаб, че при поръчка над 38лв подаряват база

Списъка с базите е доста голям

Единият вариант е тяхната мета база, а другият фибро (във всички цветове). Прочетох им описанията в сайта, ама не знам с коя как се работи, коя какво представлява.

Мета базата била за тънки и чупливи нокти. Някой ползвал ли я е? А фибро базата била много здрава.

Също от промоциите им си харесах два изграждащи гела - единият нюд, другият в синьо. И много се зачудих, защото моят build it up на Коди тъкмо свърши, пък аз много си го харесвам.
Също имат и промоции на много цветове и полибази.

# 201
А някой да препоръча хубаво неоново розово?

# 202
  • София
MamaLina, и предния път писах, че имаш проблем със свалянето и този проблем не е въе фрезите, а в неопитността. Няколко момичета ти писаха да сваляш не до край базата или да продължиш с пила на ръка.

# 203
Разбирам, но базата се отслоява или се отчупва все едно пада парче нокът и не мога да я оставя. Съгласна съм, че проблем е неопитността, но си мисля че не може да съм такъв дебил за 10 месеца да не мога да си сваля веднъж, поне на един пръст без поражения лакът. Купила съм си всички препоръчани в темата пили и инструменти. Възможно ли е причината  да е  по-тънка и мека нокътна плочка по природа?Мислите ли, че ако почна поли-гел с изграждане ще е по-добрия вариант в моя случай?

# 204
Bubble, консултирах се с дерматолог, но малко по нашенски- със снимки, позната ми е и не сме в един град. Препоръча ми да се мажа с Макси балм на Биотрейд. Иначе и чаено дърво слагам..
Относно вертикалните линии- имам си ги, не знам какво означават, и баща ми ги имаше, дори май на същите пръсти.

Танита- замислям се, че може да съм си докарала някакво изгаряне, и аз наблюдавам как има тази разлика. Иначе, виждам къде съм прекалявала с безопасния накрайник като съм чистила птеригиум ли беше?.. и направо се виждат дъгите. Но не мисля, че това точно е причинило това отлепяне. Иначе, свалях с ел. пила, уж внимавах да не препилявам, но тепърва се учех /и се уча все още/ и не изключвам, че и това се е случвало. Продукти- за начало бях взела някакви китайчета, но ги махнах е последствие. Базата ми беше на Клареса първо, файбър база на Дидиер, после си взех ПНБ Хема фрий. Последно само продукти от Нейлмастершоп.  
Но това ми се е получавало и при маникюрист като съм ходила, макар че всичко на всичко 2-3 пъти май съм си правила гел лак, точното поради тази причина. И си мислех, че проблемът е дължината и задържането на влага. Мислех като се правя аз- да ги изрязвам от дъно и така да пробвам, но май залитнах и ги бях оставила леко по -дълги (като за моите стандарти, разбирайте половин см) и не знам, дали това не беше причината.. не знам.. интересното е, че почти всички и по рдин и същи начин

# 205
При мен се е получавало нещо подобно, но не толкова тежко при маникюристка, въпреки че никога професионално не са ме правили с пила.
Откакто се правя сама (да чукам на дърво) нямам такива промени.
Възможно ли е да има още неизрастнало от когато си правила с китайските лакове, или е било отдавна и това е от новите?

Според мен изчакай да израсте напълно, тя линията се вижда и ще се ориентираш, когато излезе изцяло новия нокът, и тогава опитай отново като много внимаваш с безопасния да не се препилиш, и си сложи от не- китайска база.

# 206
Да, възможно е да има неизрастнало от китайските, последното октомври май последно се бях лакирала и после направо всички ги махнах. Но китайски бяха само цветовете, но явно и това не е за подценяване. Благодаря, Танита за споделения опит и съветите. Не съм се отказала съвсем или поне не ми се иска..

# 207
А лампата ти каква е, и по колко време печеш? Усещала ли си да ти пари силно, докато печеш?
Нека и по-опитните момичета да се изкажат как е най-добре да постъпиш, когато отново започнеш, но на този етап наистина ги остави да израстнат напълно.

# 208
Аз писах за промоцията на Дидиер, че искам да пробвам мета базата, но имам от другата и много я хатесах и си избрах от нея, друг цвят.
Тази база е първата която след две седмици си седи на ноктите ми непокътнато. До сега винаги е имало белене, грапавини по свободния край, някакви отслояеания.
Обаче ноктите ми станаха неудобни за работа и смених маникюра.
За първи път свалям само с пилене с ел. пила, до сега винаги свалях до гол нокът с пилене и киснене, защото базата се белеше.
Ето какво се получи. Можеше да сваля още малко, но нямам опит и ме хвана страх да не прекаля.

Наложи се да ходя така 3 дена по изпилена база. Нямаше поражения. Днес сложих новата база дидиер с малко брокат. Само на палците за сега. С конюктивит съм и почти не мога да гледам, с едното око хич, с другото едва.

# 209
Едит: подарени
Момичета, влязох да си поръчам нейл фрешър, честна манкюрска…обаче се изкуших и си взех и една база от серията Jelly, че пак имат промоция…🫣В този ред на мисли, време е за раздаванка!😊
Подарявам една линт база, ползвана веднъж. Цвят Peach, и още една база със същото име, но от серията Jelly. Тя е чисто нова, бяха ми я объркали при поръчката, но късно забелязах и не съм я връщала, че с тези доставки в Еконт, щеше да ми излезе златна. Тааа, време е да радват някоя от вас! Който ги хареса, нека ми пише на лично.
Иска ми се да зарадвам поне две съфорумки.

Линт базата на моите нокти(абстрахирайте се от злополучният ми опит…)🫣🤓

Последна редакция: ср, 03 апр 2024, 20:54 от Butterfly_🦋

Общи условия

Активация на акаунт