АПРИЛки в девети месец влизат, бебчета започват да излизат. – ТЕМА 4

• 46 346
  • 734
  •   1
Отговори
# 360
Наистина само една майка си знае през какво е минала. С колкото и подробности да разкажа на мъжа ми, той никога няма да разбере какво в действителност ми е коствало, най-вече на психиката.

"Мина секциото", ама колко неща стоят зад тези думи, колко неизказани страхове, мисли и притеснения... На мен този път доста ми натежа, и други неволи имам сега с кърменето, чувствам се толкова смачкана, че не е истина. Надявам се с прибирането вкъщи да се съвзема, защото от снощи много са ми потънали гемиите.

Но се забравя, сега като пак изпитвам тези чувства, си спомням, че с дъщеря ми беше същото - как плачех в същата тая стая (паднах се пак в същата хаха), какви мисли ми минаваха тогава през главата. А бях забравила, наистина.

# 361
Аз чакам почти два часа на регистратурата за прием. Смениха се всички чакащи, а мойто име не го чувам.
Не смея и до тоалетна да ида.
Даже изпратих и мъжа ми да се прибира

# 362
Да ви разкажа и аз за последните ми 2 дни.
Вчера сутринта имах преглед при гинеколожката ми за доплер + тонове - 38+4 г.с.
Право да спомена, че съм в Германия и тук или поне при мен гинеколожката ми е просто наблюдаващ лекар и като тръгне раждането отивам в болницата, в която съм избрала да раждам и там вече са други лекари и акушерки. Та на доплера лекарката ми видя, че околоплонни води почти нямам и че плацентата ми вече е престаряла. Даде ми направление за болницата и ме изпрати с препоръка за предизвикване на раждането, защото бебето не бивало да стой повече в корема ми. Аз звъннах в болницата да предупредя, прибрах се да си взема куфара, предупредих родата и отидох да раждам.
Там нещата се оказаха доста по оптимистични след тонове и доплер и ми казаха да се прибирам вкъщи и да се върна днес сутринта. Днес тоновете минаха отново супер и след поредния видеозон+доплер лекрата каза, че за последните дни на една бременност това, което се случва е напълно в нормата и е по-добре поне до другия вторник да чакаме бебето да тръгне само. Изрази се, че околоплодните води са под нормата, но все пак ги има и че плацентата ми е калцирана ( между 2 и 3 степен), но си изпълнява задълженията все още и няма смисъл от сега да ме тормозят с хапчета за предизвикване, ако има шанс раждането да тръгне само през следващата седмица. Единствено ме притеснява, че от доста време моята лекарка, а и вчера в болницата споменават, че корема на бебето върви по-малък, но когато питам какво означава това за в бъдеще ми дават един никакъв отговор от рода на "ще видим като се роди, това сега по-скоро не е повод за притеснение" и т.н, но всеки път като го споменават аз си се притеснявам. Има ли някой, който е запознат или е преминал през това корема на бебето му да върви по-малък?
Иначе я мерят 3300гр и 50см. Казват, че е готова да се роди 🤷‍♀️

Последна редакция: вт, 09 апр 2024, 16:34 от Bellavia

# 363
Да ви разкажа и аз за последните ми 2 дни.
Вчера сутринта имах преглед при гинеколожката ми за доплер + тонове - 38+4 г.с.
Право да спомена, че съм в Германия и тук или поне при мен гинеколожката ми е просто наблюдаващ лекар и като тръгне раждането отивам в болницата, в която съм избрала да раждам и там вече са други лекари и акушерки. Та на доплера лекарката ми видя, че околоплонни води почти нямам и че плацентата ми вече е престаряла. Даде ми направление за болницата и ме изпрати с препоръка за предизвикване на раждането, защото бебето не бивало да стой повече в корема ми. Аз звъннах в болницата да предупредя, прибрах се да си взема куфара, предупредих родата и отидох да раждам.
Там нещата се оказаха доста по оптимистични след тонове и доплер и ми казаха да се прибирам вкъщи и да се върна днес сутринта. Днес тоновете минаха отново супер и след поредния видеозон+доплер лекрата каза, че за последните дни на една бременност това, което се случва е напълно в нормата и е по-добре поне до другия вторник да чакаме бебето да тръгне само. Изрази се, че околоплодните води са под нормата, но все пак ги има и че плацентата ми е калцирана ( между 2 и 3 степен), но си изпълнява задълженията все още и няма смисъл от сега да ме тормозят с хапчета за предизвикване, ако има шанс раждането да тръгне само през следващата седмица. Единствено ме притеснява, че от доста време моята лекарка, а и вчера в болницата споменават, че корема на бебето върви по-малък, но когато питам какво означава това за в бъдеще ми дават един никакъв отговор от рода на "ще видим като се роди, това сега по-скоро не е повод за притеснение" и т.н, но всеки път като го споменават аз си се притеснявам. Има ли някой, който е запознат или е преминал през това корема на бебето му да върви по-малък?
Иначе я мерят 3300гр и 50см. Казват, че е готова да се роди 🤷‍♀️

Аз съм в същата седмица, днес бях на преглед и при доктора възрастния (аз се следя на 3 места), същите размери на бебето ми каза, а за корема спомена, че е по-малък... Не съм го питала нищо.

# 364
Наистина само една майка си знае през какво е минала. С колкото и подробности да разкажа на мъжа ми, той никога няма да разбере какво в действителност ми е коствало, най-вече на психиката.

"Мина секциото", ама колко неща стоят зад тези думи, колко неизказани страхове, мисли и притеснения... На мен този път доста ми натежа, и други неволи имам сега с кърменето, чувствам се толкова смачкана, че не е истина. Надявам се с прибирането вкъщи да се съвзема, защото от снощи много са ми потънали гемиите.

Но се забравя, сега като пак изпитвам тези чувства, си спомням, че с дъщеря ми беше същото - как плачех в същата тая стая (паднах се пак в същата хаха), какви мисли ми минаваха тогава през главата. А бях забравила, наистина.
Здравейте на всички от доста време не съм влизала.
     🐣🌷🌸🥹Родих своя здрав юнак -Георги на 5.04,планово секцио🌺🥰❤
        🐣🌷 Честито на всички майки,които вече гушкат своите бебета!🐣🌸
         Утре ми е денят за изписване заради отр рез факт стоя с един ден повече!Не се отчайвайте и аз ми ах пак през тая криза на родилното…Този път за  жалост съм сама в стаята,влязох да раждам с хрема,отпаднала…След раждането още повече “омекнах”…Психологическата криза  с кърмата и цеденото я минах онзи ден…🥹❤И аз съм в същата стая🥲😄.Не се вглъбявайте,много е трудно, когато си поставен в изолация,но опитвайте да се разсейвате.Много страхове минават през главите ни,но повечето от тях остават само там💖Аз си пускам релаксираща музика,някое по-леко тв предаване и помагам на мъжа ми с последните нужни вещи🌺🌷🌸Трябва да се преживее и това
   🌸🌷💖Скоро ще мине,бъдете силна!🌺🐣🌹

Последна редакция: ср, 10 апр 2024, 07:24 от Mamche34

# 365
Bellavia Германия е интересна страната . Аз днес бях на тонове. Оказа се, че за 2 седмици съм качила 5,5 кг. Видимо съм се подула като балон. Лекарката ми даде направление за болница.
Таткото се стресна, вика "дай още сега да идем да видим". Отиваме ние и още първото им изречение беше "какво правите с това направление тук толкова късно". Пуснаха ни все пак, прегледаха ме и ми казаха да се прибирам. Нищо ми нямало като цяло , но да се върна сутринта та ме прегледали още веднъж.
Аз че съм качила доста , качила съм, но в най-лошите ми месеци не съм качвала повече от 4 кг. Как съм качила 5,5 кг. за 14-15 дена?
Ще видим утре какво ще стане 😑

# 366
Това с килограмите ми пък изобщо не го отбелязват. Аз качих изключително много, около 30. И през цялото време искам да разбера има ли причина, поради която качвам толкова много, защото смея да твърдя, че не ям по-различно от обикновено.Ок, движението и физическата ми активност през цялата бременност беше със сигурност много по-малко от когато не съм бременна, но пък да допренесе за 30+ кг..... Отговора винаги беше "Спокойно, ще ги свалиш" и край на темата 🤦‍♀️
Също никой не е гледал шийката на матката ми все още или какъвто и да е било вагинален преглед почти от самото начало. Това също ми се вижда странно.
И преди съм казвала, според мен по това, което чета тук и ми разказват приятелки в България се получава много повече внимание.
Но сме вече накрая, важното е бебетата да дойдат здрави и всичко да е благополучно 😊

# 367
Момичета, да Ви се похваля. Днес се роди Виктория - 3450гр и 47см 🩷🩷🩷
Бях планово секцио.
Операцията е общо около час като няма нищо страшно.
Сега съм в реанимация, не е приятно, има малко болки, но нищо страшно.
Най-прекрасното чувство е да чуеш бебчето да изплаче и да го видиш!
Иии е копие от снимките от последната ФМ хаха

# 368
Момичета, да Ви се похваля. Днес се роди Виктория - 3450гр и 47см 🩷🩷🩷
Бях планово секцио.
Операцията е общо около час като няма нищо страшно.
Сега съм в реанимация, не е приятно, има малко болки, но нищо страшно.
Най-прекрасното чувство е да чуеш бебчето да изплаче и да го видиш!
Иии е копие от снимките от последната ФМ хаха
Честита да е Виктория! Само хубави неща ви желая! Heart
Хубави и успокоителни думи споделяш Relaxed че аз като за 3то секцио и 2рото минало леко не знам защо, но съм спекла  и място не си намирам.

# 369
  • София
Честито, Априлче! Да е много здрава, а на теб бързо възстановяване🌷

LadyBug, на мен ще ми е второ нормално, но също съм притеснена, хем знам какво е вече. Вчера ме боля бедрото жестоко и си помислих, че получавам тромб... днес бях на преглед, няма запушвания, слава богу. Не съм хипохондрик, рядко боледувам, но сега какво ми става не знам.

При мен косата е в супер състояние, но ноктите започнаха да ми се чупят и цепят. Предполагам, че е от хормоните. При вас как е?

# 370
Здравейте,

Честита да е Виктория на Aprilche да бъде здрава и с много късмет!

Честит да е и Георги на Mamche34 да бъде здрав и с много късмет!

Ние вече сме си у дома. Кърмене, памперси и спане е положението 🥹.
Успех на останалите чакащи своите рожби!

# 371
Момичета, как ви се струва отново "живота на 3 часа" - към тези които гушкате бебчета вкъщи вече?

# 372
Днес в 14:51 с размери 49 см. 3,170 кг. се роди Теодор Даниел . За жалост с цезарово. Не беше много приятно, но сега съм добре. Довечера ще ме раздвижват. Свърши моето чакане. Успех на всички.

# 373
Момичета, как ви се струва отново "живота на 3 часа" - към тези които гушкате бебчета вкъщи вече?

Струва ми се, че са по-малко от 3 часа. Joy

Първата нощ мина по-добре от очакваното, въпреки че почти не сме спали с ММ. Все пак хванахме някакъв сън във втората половина на нощта, та днес бяхме полу-адекватни. През нощта плака няколко пъти много силно, мислим, че са колики. Каката се събуди и през смях каза: "Бебето гово(р)и на мама." Хубаво, че ѝ беше смешно и си заспа без проблеми след това.

Днес излязохме на първа разходка - малкият човек според мен не разбра, че е променил локацията си. Купихме капки за колики БиоАмика и от днес давам. Аз имах ядове със запушени канали и много натежала гърда, на която нито бебето, нито помпата влияеха, но някакси овладях положението - топли компреси и душ, много помпане и в крайна сметка ще действам като миналия път - ще цедя и ще давам от шише. Вече имам натрупани порции в пликчета в хладилника. Всички ми казват, че е по-трудно, но след кошмарните ми опити за кърмене в болницата, просто не мога да се справя. Първото ми дете не засука изобщо, това засука от раз и въпреки това светът ми се преобърна за часове. Минала съм го вече с помпата, и то ръчна (10 месеца) и за себе си смятам, че това е най-доброто решение. Хем е кърма, хем знам по колко яде. С каката нямах никакви проблеми и наистина не ми е било чак такава тежест. Надявам се и този път да успея максимално дълго така да му давам кърма, за каката имах запаси, които стигнаха до 11 месеца, след като спрях да цедя на 10тия по лекарска препоръка.

Звънях на педиатърката да уговоря идване вкъщи, но не ми вдигна. Утре ще пробвам пак.

Честито, Теди, да е жив и здрав Теодор Даниел!

# 374
Днес в 14:51 с размери 49 см. 3,170 кг. се роди Теодор Даниел . За жалост с цезарово. Не беше много приятно, но сега съм добре. Довечера ще ме раздвижват. Свърши моето чакане. Успех на всички.
Честито Теди Hug Blush
Живи и здрави, а пък как се е случило в крайна сметка остават "подробности".
Успех с раздвижването! Утре да пишеш как сте Hug

Общи условия

Активация на акаунт