Дубай/Тема 17/

• 43 950
  • 751
  •   1
Отговори
# 555
  • Бургас
Здравейте! Майка ми има юбилей  в началото на месец март, и искам да я заведа в Дубай. Първоначално мислих да организирам нещата сама, за да ми излезе по-бюджетно. Обаче колкото повече чета и ми се струва, че няма да мога да се организирам сама. Коя агенция бихте препоръчали, и дали да си купувам и екскурзиите от тях, или сама? Или това ще ми бъде трудно да съчетая. Изобщо какво бихте ме посъветвали.
Агенцията, която организира екскурзиите е една ситуирана в Дубай и ги продава на бг агенции, въпросът е коя каква надценка си слага. Като за първо ходене бих заложила на агенция. Ние пътувахме с Ню вилидж, открихме го в интернет на случаен принцип и цената преди две години беше около 1300 за човек с включени круиз, сафари, закуски, вечери, обиколка на нов Дубай и посещение на рамката.

# 556
В чекирания багаж може ли да се носи алкохол? Какви са ограниченията?

# 557
А кога водата е достатъчно топла, за да седиш наистина както трябва и без върхни дрехи? Юни ли?

# 558
Много благодаря gk77 и Ellinor*. Малко се притесних, че в Дари тур не са останали места за март, още днес ще проверя, защото държа на датата да сме там. Организирам се в последния момент, знам го, но животът е непредвидим и ни подложи на много тежко изпитание в последните месеци. Много важно е за мен да успея да я закарам там, затова още веднъж ви благодаря!

Искам препоръка и за вечерта, когато е рожденият ден, какво бихте препоръчали да правим- дали да я заведем на круиз с вечеря по Марината, или имате други идеи.

# 559
  • тук-там
А кога водата е достатъчно топла, за да седиш наистина както трябва и без върхни дрехи? Юни ли?

След средата на април, до края на май. После е жега.

# 560
  • София
Ние ходихме миналия април с Бохемия. Предварително се записахме и за екскурзиите допълнителните. Всичко мина чудесно.

# 561
Здравейте, тъй като възнамеряваме да вземем кола под наем, искам да питам знае ли някой от вас как се удържат тол таксите при преминаване през платен път? Знам, че си оставя депозит за евентуални щети по колата и глоби, но дали включва и тол таксите?

# 562

Началото на ноември 2022 беше много приятно - за плаж и във водата. Тогава зимата "закъсняваше", така че октомври би било по-сигурно. Зависи от годината.

# 563
Има пуснати програми с така наречените Lucky хотели 3* и 4* - някой ползвал ли е такава оферта, ако може да сподели? Името на хотела го разбираш един ден по-рано. Имам лош опит с Емералд с хотел 5* по екскурзия, където рекламният клип на екскурзията беше в много хубав, известен хотел, а на нашата екскурзия си беше дупка и въпреки, че цялата  група писахме  до агенцията още при настаняването, те си вързаха гащите, че по турската категоризация се води 5*.

# 564
  • София
Може ли някой който е бил да каже как стои въпроса със сим картите? Има ли туристически, и евентуално цени? Благодаря.

# 565
  • Бургас
Може ли някой който е бил да каже как стои въпроса със сим картите? Има ли туристически, и евентуално цени? Благодаря.
На летището в Абу Даби има щанд на техен мобилен оператор. От там взехме около 36 лева с включени 3 минути международни, 4GB интернеъ и не помня колко минути за местни.

# 566
  • София
На летището в Абу Даби има щанд на техен мобилен оператор. От там взехме около 36 лева с включени 3 минути международни, 4GB интернеъ и не помня колко минути за местни.
За колко време важи? И честно казано не разбрах много от информацията. И към кой оператор беше?

# 567
  • София
Ползвайте Etisalat. Така ни посъветваха на летището и купихме.

# 568
  • Бургас
За колко време важи? И честно казано не разбрах много от информацията. И към кой оператор беше?
Не помня компанията. Картата беше с валидност 7 дни и включваше 3 минути международни разговори, мисля 30 минути разговори към местни номера както и 4 GB интернет.

# 569
Ако някой знае, може ли да сподели какво се прави ако се разболееш в Дубай? От 2 дни вдигам 37.5 температура, отпаднало ми е и гърлото много ме боли. Карах два пъти гнойна ангина миналата година и се съмнявам да не е пак. Летя за българия обратно в събота но ме е страх да не се влоша много до тогава….
Да търся ли лекар тук?
Да звъня ли на някой лекар пт БГ да ми изпрати рецепта за антибиотик?

Общи условия

Активация на акаунт