Дубай/Тема 17/

• 43 889
  • 751
  •   1
Отговори
# 120
  • София...........
Здравейте ,
4 пълни дни достатъчни ли са за разглеждане на Дубай , като ни се иска да отделим време и за плаж .Кои плажове ще препоръчате с разумни цени , подходящи за деца ?
Благодаря
На нас 4 нощи ( 5 дни) ни стигнаха идеално. Ходили сме вече 1 път и сега с децата ходихме на места, подходящи и за тях. Пускам ти линк към моя пътепис.
https://magelanci.com/patepisi/%D0%B0%D0%B7%D0%B8%D1%8F/%D0%B1%D … D0%BD%D0%B0-r973/
За хора , които отиват за първи път тази ваша програма въобще не е ок и пак ще кажа поне 7 дни!

# 121
  • До морето
Здравейте, да споделя набързо и аз за нашето спонтанно ходене с децата до Дубай миналата седмица. Въпреки че се чудех дали няма да е много топло, в крайна сметка решихме да отидем и въобще не съжалявам. Температурите бяха 36-37-38 градуса, не беше нещо невиждано, първите 2 дни даже имаше вятър и на плажа си беше супер като подухва. Единственото странно беше, че и вечер градусите са същите.
 Ние сме ходили с мъжа ми, сега за първи път отидохме с децата и като цяло програмата беше супер лежерна. Запазих хотел на Джумейра Бийч Резиденс, за да можем да ходим на плаж и вечер да се разхождаме по марината. Имахме закуска и вечеря, но там ни казаха, че можем да разменяме вечерята с обяд, когато пожелаем и това беше даже още по-добър вариант. Така до обяд бяхме на плажа пред хотела или на басейна, после влизаме да обядваме, душ, почивка на хладничко в стаята и следобед тръгвахме да разглеждаме.

Още първият ден бях взела билети за Бурж Халифа, че децата нямаха търпение да се качат, но като пристигнахме в хотела, решихме, че 1 ден само ще мързелуваме и смених датата на билетите. Силно препоръчвам Get your guide- много са гъвкави и можеш да правиш промени по резервациите си до 24 аса преди часа на посещение.

Така на следващият ден комбинирахме Дубай мол, КидЗания за децата (изкараха си супер) и кулата с фонтаните.
Бурж Халифа си заслужава всеки лев, взехме билети за залез слънце, за да видим Дубай по тъмно и по светло. Изгледахме няколко пъти фонтаните отгоре, после слязохме и вечеряхме в Juvee. Намира се точно срещу Бурж Халифа, като се мине по мостчето над фонтаните. Страхотна кухня, обслужване и гледка.
На следващия ден следобед имахме разходка с яхта, а вечерта ходихме на La Perle by Dragone. Това може би е едно от най-впечатляващите неща, които съм виждала. Изключително зрелищно беше.

До последно се чудихме дали да ходим на сафари, пак заради горещините, но в крайна сметка запазихме от тур агента на хотела и не съжаляваме. Взехме ВИП пакети, разликата е, че те взимат  по- хубава (уж) кола и после в самия камп си в отделена зона с по- хубава храна. На мен всички коли ми изглеждаха еднакви, но сигурно е имало разлика, иначе в кампа си на удобни кресла и доколкото видях наистина имаше доста и по- разнообразна храна. Дъщеря ми беше най- впечатлена от рисунките с къна по ръцете, а синът ми от карането на бъги в пустинята. Страхотно преживяване беше. Предишното ни сафари в Дубай не беше нищо особено.

На следващия ден посетихме Музеят на бъдещето, който определям като най-голямото ни разочарование в Дубай. След като извърших чудеса от храброст да се сдобия с билети и пръснах сума ти нерви, пари и мегабайти, за да направя резервация - изобщо, ама изобщо не ни впечатли. Нищо и половина за 500 лв. Започва обещаващо с лобито и летящите чудеса над главите на хората, минава едно куче робот покрай опашките с чакащи и си викаш Ехееее, това ще е супер интересно. Общо взето в началото те товарят на едни асансьори и се усещаш като в Дисниленд, очакваш нещо да се случи, не знаеш откъде ще изскочи някой, после изведнъж те пускат сам да обикаляш в няколко малки зали и докато се усетиш си стигнал до етажът с платения детски кът ( от 5 етажа, един е лоби, един е детски кът и един е наблюдателна площадка) и после си пак на лобито. Довиждане, беше ми приятно, мерси! Както казах, обратно на всичко, което изчетох за този музей, на нас изобщо не ни хареса.

Следващите 2 дни отделихме за разходки, плаж и почивка и като изключим това, че последната вечер адски се притесних като видях, че не можем да се чекираме онлайн, всичко друго беше по план. Оказа се (поне аз не знаех), че в Дубай не приемат онлайн бардни карти. В резултат на това на всички гишета имаше огромни опашки и беше абсолютна лудница на летището.
За тези, които ще ходят скоро, нека си предвидят не 3, а 4 часа преди полета.
През цялото време пътувахме с таксита, за 4 човека беше много по- удобно, а и изгодно. Но трафика е у-жа-сен.

В заключение да кажа, че Дубай е рай за деца. Изкарахме си страхотно, децата се напълниха с впечатления, синът ни си напълни телефона със снимки на скъпи коли, видяхме най- интересното за нас, починахме си и си оставихме да имаме и за друг път, защото със сигурност ще се върнем.

Последна редакция: пт, 31 май 2024, 06:57 от Boho chic

# 122
  • София
BOHO,  на Джумейра настаняване през кой сайт направихте , има ли по-поносими цени за тип апартаменти примерно ? На мен ми се вижда доста скъпо  в активния сезон , може би трябва да се ходи по-рано октомври , а и ние сме 4 човека  с деца .
Благодаря за разказа:)

# 123
  • До морето
През букинг резервирам винаги. На JBR има много апартаменти на съвсем прилични цени. За нас това не е опция, защото винаги искам да имаме закуска, иначе със сигурност е много по- комфортно в апартамент.

# 124
Здравейте ! Има ли в темата хората , посетили Дубай с Бохемия ? Отзиви биха ми били полезни - доволни ли сте като цяло от организацията ? Гледам пуснали са пакети с 6 екскурзии и вечери и се чудя дали си заслужава . Самоорганизирано посещение е тотално изключено за нас . Благодаря

# 125
  • София
Ние бяхме с Бохемия за 6 дни сега от 2ри до 7ми април, чудесно беше всичко.

# 126
Ние бяхме с Бохемия 10-17.03 тази година, като организация всичко беше добре, но ние си ходехме сами по туристическите обекти, защото цените им бяха двойни и тройни. Единствено не ми хареса,че избрахме най-евтиния хотел ,който предлагаха с идеята,че сме там само за душ и спане, но хотела беше много мизерен, амортизиран, закуската не ставаше (дъщерята често я пропускаше,че няма какво да яде) и да подчертая,че не сме капризни. Аз си намирах, но основно беше яйца и някой друг зеленчук, другото бяха люти някакви странни оризи и подобни, и то за закуска. Хотела беше Ибис ал Барша. А платената цена беше по 1600 лв на човек- 6 нощувки в Дубай и 1 в Абу Даби ( там хотела беше много добър) и включени самолетни билети разбира се. Имаше и включено в цената посещение на Президентския дворец в Абу Даби и Бялата джамия.

# 127
Аз бях с Дари турс по време на наводнението и отмяната на полетите -изключително доволна съм .Платих пълния пакет екскурзии  и не съжалявам  ,да ако отида втори път няма да ми трябва  ,но като за  първи съм доволна ,че бях с агенция .

# 128
Здравейте. Търся някой, който ще пътува за Дубай след 20ти юни и би свършиш една услуга за непознат Simple Smile Става дума да занесе един малък символичен подарък до един човек там. Подаръка е ключодържател, тоест нищо тежко, обемно или трудно. Ако има някой или познавате някой който би го направил ще се радвам да ми пишете и след това ще се разберем за повече подробности. Simple Smile

# 129
Здравейте, с приятели обмисляме да посрещнем Нова Година в Дубай, като аз съм се заела с организацията. В момента гледам полетите на Wizz Air на 29 декемри излита 17:45 от София и каца в 00:50 в Абу Даби, тоест в полунощ. Въпроса ми е как можем да се придвижим до  Дубай и съответно за полета навръщане от Дубай до Аби Даби?
Благодаря ви!

# 130
  • Бургас
Здравейте, с приятели обмисляме да посрещнем Нова Година в Дубай, като аз съм се заела с организацията. В момента гледам полетите на Wizz Air на 29 декемри излита 17:45 от София и каца в 00:50 в Абу Даби, тоест в полунощ. Въпроса ми е как можем да се придвижим до  Дубай и съответно за полета навръщане от Дубай до Аби Даби?
Благодаря ви!
Ние си заявихме такси през букинг., за 8 човека около 160 лева ни излезе.Чакаше ни налетището и ни заведе до хотела.

# 131
Привет от мен! Влизам в темата, защото проучвам екскурзия до Дубай. Искам да изненадам ММ за РД. Планувам пътуването да е през март/април. Нямам смелост да се самоорганизирам без агенция, въпреки че ми се иска. Всеки един съвет ще ми е в помощ Simple Smile

# 132
  • До морето
Следите за билети, резервирате си хотел -  тук зависи какъв тип почивка искате. Ако отивате за първи път, хотелите в района Ал Барша и около Дубай мол са много препоръчвани тук. Иначе аз препоръчвам хотел на Марината, много е приятно вечер за разходки, но е малко по- далеч от забележителностите. Абсолютно всички екскурзии може да си купите чрез приложението Get your guide. Има доста информация, прочетете, изберете на какво ви се ходи и купувате. Много са гъвкави, сменят дати и часове до 24 часа преди екскурзията. Ако сте повече от 3ма човека, придвижването с такси е най-удобно и изгодно. Ако сте по-малко, по - изгодно е с градски транспорт, но аз не бих си го причинила точно в Дубай. Навсякъде се плаща с карта. Кеш ви трябва единствено за бакшиши.
Няма абсолютно нищо сложно. В Дубай всичко е толкова уредено, че няма никакъв смисъл да плащате 100% надценка на някоя агенция, а после да се съобразявате с часове, претенции и настроения на други хора.

# 133
  • Viena
В момента Skyscanner за 5 звезди хотели са без пари направо.

# 134
Здравейте, началото на октомври ще пътувам и аз. 2022 и 2023 бях в Дубай и Абу Даби за по 7 нощувки, но тази година отивам само за 4. Първите две години пътувах с приятели, тази година реших да заведа майка ми. Интересувам се относно превоз с автобуси (От Абу Даби до Дубай и обратно), както и нещата с градският транспорт там (метро, трамваи). Понеже ще сме само двамата не ни е много оферта да се движим с таксита, а аз там не съм пътувал никога с градски и не знам как седят нещата.

Общи условия

Активация на акаунт