Мъжът ми ме напуска

• 24 442
  • 649
  •   1
Отговори
# 195
  • Варна
Тия жилища за добро утро ги купувате...

# 196
Не знам какво е това "разбиране" на мъжа. Оженил се, направил дете, а сега като не му се занимава и хайде шапка на тояга. Ама не бил влюбен, ама никой не може да го застави да е отговорен и грижовен баща - ок, ама като не иска да се занимава не само с жена си, ами и с детето си, ще търпи последствия. Най-малкото е детето да остане в сегашното жилище. И оставяме емоции и его - жената трябва да е умна и да отстоява както своя, така и интереса на детето си.

# 197
Е, те мъжете са точно такива, каквито са и заради изкривените представи на не малко жени. Ега ти жаленето на един нещастник, на който неговото дете му пречи и иска да го разкара.
Отчайващо е.
Като иска да е свободен и да няма пряка грижа за детето си, и да си живее в апартамента си, следва да покрие половината наем, както и половината разходи по издръжка на детето. И то така, че детето да не усети разлика.

# 198
не случайно при развод пише в закона, че детето трябва да запази стандарта си на живот, независимо, че ще се отглежда само от единия родител основно...
другия родител като иска да си вее бяйряка като ерген, ще плаща за комфорта на детето си и за времето осигурено от натирената майка..
този в случая има възможности, така че не виждам причина някой да го жали..

# 199
Кой го жали него? Авторката да пожали себе си и детето си, и за мен, най-доброто, което може да направи, е при първа възможност да излезе от тази обстановка.
Наистина ли вярвате, че подобен тип и семейството му, ще ги оставят необезспокоени в жилището на майка му за следващите 14 години?

# 200
вярвам, че не трябва да има излишен дискомфорт за детето, защото и без това ще му е трудно да живее без баща си вече и да приеме раздялата им..
едно местене на ново място, смяна на детска градина, среда и т.н. определено е излишен стрес и за майката, и за детето в момента..
след като се осефери да се мести, ако не ѝ е удобно там, но засега това не ѝ е приоритет и няма причина да го прави..
на детето му трябва поне спокойна майка в тази ситуация, не стресирана и ошашкана, която не знае къде ще живеят и как..

# 201
не случайно при развод пише в закона, че детето трябва да запази стандарта си на живот, независимо, че ще се отглежда само от единия родител основно...
другия родител като иска да си вее бяйряка като ерген, ще плаща за комфорта на детето си и за времето осигурено от натирената майка..
този в случая има възможности, така че не виждам причина някой да го жали..
Така е да, стандартът на детето трябва да е същият. Достатъчно тежко е, че родителите не се разбират вече. Не го жаля него, а жената, но може би, изглежда обратното. И определено гледам интереса на детето. Детето трябва да има щастлива майка, а в това жилище не ми се вярва да успее да бъде с това чувство за подаяние, защото все ми се струва, че той ще и го внушава, като чета как я е обиждал. Такъв, който си зарязва детето… не ми е по-различно мнението от на всички тук. Важното е да изградят двете спокойствие и някаква относителна сигурност, жената да преодолее шока и да продължи напред. Много трудно ще и е, особено в началото, но може да изгради хубав живот за себе си и детето. Може, важно е желанието и да не смята себе си за по-малко от другите хора, защото не е така. Това е нейното препятствие, друг има друго, никой не е бил подминат.

# 202
То, принципно е хубаво човек да е подсигурен за всякакви нещастни стечения на обстоятелствата в живота си, обаче като гледам, тук бащата нито е болен, нито умрял, нито бездомен и безработен. От къде на къде жената трябва да си вземе детето и да се изнесе срещу някаква минимална издръжка, щото той се е влюбил, която вероятно няма да й стига за половината наем на гарсионера? Ми тогава да му остави детето, той да си наеме детегледачка, която ще му струва поне 2 бона на месец, па тя ще му дава 200 лева издръжка. Или какво - която жена няма собствен апартамент, пари и добре платена работа, изобщо да не се жени и да не ражда? Че в такъв случай поне 90 процента от пишещите тук изобщо нямаше да бъдете родени. Какво означава това, той ако е безотговорен, тя да вдигне гордо глава, и с детето на ръце да се върне при родителите си, за да освободи място за следващата? Той е този, който трябва да се изнесе, поне докато тя не реши как да продължи напред. Още повече, че и финансови възможности има, и че е негова вината.

# 203
So Lucky, да е курвар някой ( много грозна дума) не е престъпление, само е неморално. Да живееш с такъв по финансови причини е също толкова неморално. За дъщеря ми не се тревожи, жилището й съм го купила аз.
Кукумицинка, детето ми дойде с мен в чужбина. Като беше малка я гледаше майка, а аз работех. Цената на самостоятелността и независимостта е висока и не всеки иска да я плаща.

# 204
Минимална издръжка никой не е споменавал. Да се бори за възможно най-голяма издръжка, по-скоро това ще й позволи да продължат напред с детето, а не живот в апартамента на майка му.

Ако цял живот ще гледа да му създава неудобства да е със "следващата", не знам с какво ще бъде по-различна от една жалка, тъжна, нещастна женица, неспособна да си хване живота в ръце и продължи напред?

# 205
  • Варна
Авторката описа фамилията на мъжа си като  властна и богата. Напомням ви, че законите в Б-я не се спазват особено и винаги има вратички.
Няколко примера от реалността. Жена с присъден дом бе пребита от бившия си. Нали не очаквате той  да лежи в затвора за лека телесна повреда, която реално е средна? Други са подложени на психически тормоз или борба за правата на детето. И там детето е само основание да се запази богатството на фамилията.
Авторката може да бъде подложена на стрес, тормоз и хейт дори от приятели. Ако мъжа и е харизматичен тип лесно може да манипулира и настрои хората срещу нея.
Авторката познава най- добре нрава му. Би трябвало да е наясно с реакциите му . Тя има коз , ако той жадува за ергенската си свобода. Да му я даде при определени  условия, уповавайки се на закона.
Убедена съм, че наглостта му и изневерите са имено заради нейната обич и привързаност. Тя е зависима.
Тя трябва да го изненада със самочуствие ,разум и достойнство.
 Имаше много удачен пример за вдовиците, които се борят сами и са пълноценен родител.

Последна редакция: пт, 22 мар 2024, 11:20 от Viviana91

# 206
  • София
Не виждам никаква гордост в това да си събереш багажа и детето, все едно и то е чужд багаж, и да освободиш място на един безотговорник да си бяга от отговорност и да си живее живота. Даже е обратното на гордост, с наведена глава да се оставиш да бъдеш бракувана като остарял модел домакински уред. И глупост. Жената да си отстои това, което й се полага, и когато вече го има, да си прави какви сметки може. Никой не е казал, че ще стои в апартамента 10 години, но е съвсем различно да го има като опция и да започне там, докато си нареди нещата. Иначе е факт, че е добре жената да е подсигурена, но това е защото продължаваме да не търсим отговорност там, откъде трябва да дойде, а и законите не са направени така че да защитават интереса на жената както трябва.  В САЩ жената щеше да живее в къща с бяла оградка, да получава богата издръжка, докато мъжът е сврян в някое мазе и парите му стигат колкото да си плати наема. То и това не е хубаво, но не знам защо не само се хвърляме в другата крайност, а и си я браним, нищо че ни ощетява жестоко.

# 207
И аз не бих останала в жилището …. А и накрая ще се окаже, че половината на  апартамента е на свекъра, дядото.
Може да се окаже че накрая ще живее с него.. ..

# 208
Много изпаднахте в сценарии на сериали. Този за нищо не става, ама той иска да се отърве и да си продължава живота. Смятам, че е развил нетърпимост към нея, а не агресия, съответно - просто не иска да я гледя и чува. Ще се съгласи на всичко, само и само да не го занимава, той това си казва, че иска - да си живее. Как да я тормози, да звъни, да я търси и етц. кореспондира с това? В повечето примери, които давате, става въпрос за мъже, които са били заставени да се разведат, те са си искали да си хойкат, но и са лъгали жените си, че ги искат, тук човекът ясно е показал, че не я иска. Картите са в нейната ръка.

# 209
  • София
Изпада се в крайни хипотези от рода на това, че щял да я гони, пребива и тормози заради жилището, но се приема, че с кеф ще плаща издръжката. Че даже не минималната. И щял да купува неща на детето и да го взима. Изглежда част от пишещите нямат опит с подобна ситуация, а разсъждават пожелателно.

Общи условия

Активация на акаунт