Начални училища в Пловдив - Тема 4

• 24 156
  • 465
  •   1
Отговори
# 135
  • Пловдив
Здравейте, някой с впечатления от г-жа Сабина Вълчанова от ОУ Душо Хаджидеков на Богомил?

# 136
Новина, която, не ме е срам да си призная, изключително много ме зарадва http://u4avplovdiv.com/%d0%bd%d1%83-%d0%ba%d0%bb%d0%b8%d0%bc%d0% … euIK82gMBSiyuf3K0
Шеф Антонио - същите преподаватели ще поемат първолаците, аз бих се чувствала късметлия! Апропо, когато големият ми син трябваше да бъде в 1 клас, отново училището ни беше на 1 място в града по успех от НВО след 4 клас.

# 137
  • Пловдив
НаЩИ са втори. Не че ми е много важно, стига да не са към края, ама пак се радвам, де.
"Черноризец Храбър" е на практика трети - ако приемем, че един брой ученик от Войсил е непредставителна извадка за цяло училище, - напук на приказките, че училищата в Тракия не стават (нямам поглед).
Има ли я цялата класация някъде?

Последна редакция: пн, 10 юни 2024, 13:30 от Магдена

# 138
# 139
И аз много се зарадвах като видях резултатите, точно затова, че тези учителки ще поемат първи клас. Дано само не се падне при новата госпожа. Писах на заявлението желанието си, но ако има много желаещи за нея няма да ни огрее сигурно. Ама пък може и за добро да е. При записването зам. директорката каза, че бил късметлия, дано наистина е.

# 140
  • Пловдив
Къде ги видяхте тези резултати?

# 141
В СУ "Паисий Хилендарски" имат ли униформи и ако да, то колко елемента изискват от децата да носят?

# 142
  • Пловдив
Имат.
Моите деца ползваха единствено блузи.

# 143
Къде ги видяхте тези резултати?

2 линка съм пуснала по-горе, има го и в други пловдивски медии.

# 144
Друг добър избор в Кършияка би бил и "Яворов". За обучението до 7 клас чувам само хубави отзиви последните години. Иначе ние сме в Райната и сме доволни. Но "Яворов" е по-близо до "Ботев", ако там е районът на питащата.

Благодаря Ви. Да, "Ботев" ще ни е районно, ако се преместим в Кършияка. "Райна" е съседен район. Детето ще е в първи клас догодина, но нямам никаква представа от училища и съм благодарна за всяка информация. С какво "Райна" би била по-добър избор от "Ботев"?

# 145
  • Пловдив
Друг добър избор в Кършияка би бил и "Яворов". За обучението до 7 клас чувам само хубави отзиви последните години. Иначе ние сме в Райната и сме доволни. Но "Яворов" е по-близо до "Ботев", ако там е районът на питащата.

Благодаря Ви. Да, "Ботев" ще ни е районно, ако се преместим в Кършияка. "Райна" е съседен район. Детето ще е в първи клас догодина, но нямам никаква представа от училища и съм благодарна за всяка информация. С какво "Райна" би била по-добър избор от "Ботев"?
Райната е до 7-ми клас, само това ми хрумва като плюс.
Иначе тази година най-желаното училище в Кършияка беше Ботев, а на малките матури след 4-ти клас са на второ място по успех в областта.

# 146
Да, Райната е до 7 клас. На матурите също са добре, мисля 8 място. През годините са били и на 3-то, и на 5-то, общо взето са един ешалон.
За моето дете конкретно беше важно да не сменя средата след 4 клас, защото не е от тези, дето лесно завързват нови приятелства и контакти.

# 147
  • Пловдив
А не са ли до 8-и клас основните училища?

# 148
Бяха преди да приемат изменението на ЗПУО от 2016 г., с което основно образование се завършва вече в 7. клас и всички се явяват на НВО, с резултатите от което да ги приемат някъде след 7. клас.

# 149
Здравейте! Още не сме първолаци, но следя темата с интерес. Избрала съм Хр Ботев с идеята, че ми харесва представянето им на НВО, както и средата. Но не съм наясно как става кандидатстването след 4ти клас? До колкото знам, от 5ти клас се откриват в някои училища (като МГ, Лиляната) специализирани паралелки и кандидатстването става с участия в състезания и олимпиади през предните години.
Но завършващите Хр Ботев са около 120 деца. Има и други начални училища. Къде отиват всички тези деца? Пръскат се по паралелките в останалите училища?

Общи условия

Активация на акаунт