Начални училища в Пловдив - Тема 4

• 24 121
  • 465
  •   1
Отговори
# 210
За съседен район, ако е първо желание, се дават 39 точки, крайно недостатъчно. Аз затова не рискувах. Комунизъм отвсякъде.

# 211
  • Пловдив
В какво се състои комунизмът в класирането и точките?

# 212
Не в самото класиране и в самите точки, а в това, че всеки учи в най-близкото училище. Другото е на риск, защото губиш точките от първо желание и може да не стане на първо класиране, а за нашето квартално няма второ.
Сравнението с комунизма го правя, защото брат ми - 75. набор, също е трябвало да учи до 7. клас в квартала, не е можело другаде.

# 213
Е, сега може и другаде, но се дава предимство първо на близкоживеещите. След това идва ред на останалите. За мен така е по-добре, но всеки си има виждане по въпроса. В моя случай, ако не беше районирането и детето трябваше да учи в далечно училище, не знам как щяхме да се оправяме.

# 214
Районирането е само за 1-4 клас и има своите основания. От 5 клас нагоре няма точки за адрес.

# 215
Здравейте,имате ли мнение за ЧУ Слънчев лъч ? Моето дете е без градина и се чудя дали да не го запиша ПГ там ? Благодаря за мненията.

# 216
Здравейте! Има ли родители на деца от начален курс в училище Любен Каравелов? Предстои ни избор на училище за идната 2025 и това училище ни е първо в района. Предполага се , че г-жа Милушева трябва да поеме 1 клас от догодина.  Моля, да споделите мнение и впечатления за средата в училището, плюсове и минуси! Благодаря!

# 217
Здравейте,имате ли мнение за ЧУ Слънчев лъч ? Моето дете е без градина и се чудя дали да не го запиша ПГ там ? Благодаря за мненията.

Вижте и ЧОУ “Искра” - едно от децата ми е там от ПК, вече в 3 клас. Доволни сме.

https://www.facebook.com/profile.php?id=61551600164538

# 218
  • Пловдив
Здравейте. Включвам се с информативен въпрос.
В неиновативните паралелки, където първо е учебният процес, а после занималнята, има ли възможност да се подадат документи детето (в първи клас) да НЕ посещава занималня?
Също при кандидатстване може ли да се заяви предпочитание към неиновативна паралелка или става едва след прием?

# 219
Занималнята е по желание. В края на заявлението за кандидатстване има отметка дали родителят желае или не детето да е в целодневен режим на обучение. В началото на учебната година също се подписва декларация за желанието за занималня.
За иновативните паралелки мисля при записване се уточнява. Нямам напълно ясен спомен. Нека родител с дете в иновативна паралелка да каже. Моето нямаше късмета да го приемат в такова училище. Помня само, че директорката обясняваше, че се заявява конкретното желание, за да формират паралелките. Не знам дали нямаше някаква отметка за това във заявлението, но мисля, че се бъркам с тази за занималнята. Интересно ми беше в случай на повече/по-малко желаещи от единия тип как процедират, но така не стигнахме до там.

# 220
Не знам какво имате предвид под иновативна паралелка, но ако е с обучение по Монтесори, като например в Антим 1, за тях се кандидатства отделно, в смисъл вписва се като желание изрично. И например може да пишете първо желание паралелка с Монтесори, второ - нормална в същото училище.
За занималнята вече е писано, че не е задължителна, може да изберете детето да не я посещава.

# 221
Здравейте. Включвам се с информативен въпрос.
В неиновативните паралелки, където първо е учебният процес, а после занималнята, има ли възможност да се подадат документи детето (в първи клас) да НЕ посещава занималня?
Също при кандидатстване може ли да се заяви предпочитание към неиновативна паралелка или става едва след прием?
Такива иновативни паралелки, които се водят целодневно обучение, а не със занималня има в Д.Талев. По времето на моите деца преди няколко години можеше да си запишеш, че искаш или не искаш иновативна паралелка и удовлетворяха исканията до момента, в който се напълнеше конкретната паралелка след това нямаш право на избор, т.к. вие не кандидатствате за паралелка, а за училище през системата. В момента обаче не съм сигурна дали всичките им паралелки не ги направиха по тази схема - час/самоподготовка след него, час/самоподготовка след него. Трябва да се попита в самото училище.

# 222
  • Пловдив
Трябва и да се позаинтересувате каква е иновацията на училището. Някоя не засяга учебния процес и просто се набляга на някои неща, без да се излиза от установените рамки.

Скрит текст:
Например при нас иновацията беше "Вдъхновени от книгите". Всичко си беше нормално, просто се наблягаше повече на четене и анализи на литературни произведения. Всички часове без изключение участват.

# 223
Здравейте! Търся мнение за "Кочо Честименски"? Сега дъщеря ми е в Яворов ,но ми се иска да сменя след 4 клас?

# 224
Здравейте. Някой може ли да ми каже какъв е реда за преместване в друго училище? Дали може да бъде преместено дете в училище в което няма обявено свободно място?

Общи условия

Активация на акаунт