Начални училища в Пловдив - Тема 4

• 24 090
  • 465
  •   1
Отговори
# 255
Някаква актуална информацията за първи клас в Княз Александър?
Кои учителки ще поемат първокласниците 24/25?
От колко часа започват учебните занятия?
Имат ли занималня?

# 256
  • Пловдив
Следя темата от известно време, макар първи клас за нас да е още сравнително далече, но все пак да попитам за отзиви за  "Д. Хаджидеков" (втора сграда, в "Съдийски ") и по-специално за госпожите, които сега са на трети клас.

И мен ме интересува информация за училището и двете госпожи.
 Ще де радвам някой да се включи.
Също така ще бъда благодарна и за отзив за училището в Марково. Отново за преподавателите на децата, които в момента са трети клас.

# 257
Майчета, на мен нещо не ми е ясно. Училище,което е по съседен район на това, в което се водим е училището от същият квартал/например живеем в Западен, попадаме по адрес в района на СОУ Св.Св.Кирил и Методий, ОУ Васил Петлешков , ОУ Елин Пелин и останалите в Западен ли са училищата в съседен район или училищата от Централен като ОУ Кочо Честименски и СУ Цар Симеон Велики, са ни съседни?
При проверка на адрес в сайта на общината, след като ми изписва СОУ Св.Св.Кирил и Методий, най отдолу ми дава тази информация:
Училища, с чиито райони граничи районът на училището
ОУ "В.Петлешков"
ОУ "Драган Манчов"
ОУ "Елин Пелин"
ОУ "Кочо Честеменски"
ОУ "Стоян Михайловски"
СУ "Цар Симеон Велики"
Т.е. тук става смесване на училища от различни квартали, но те са ни съседни?

# 258
  • до най-прекрасния мъж
Кварталът няма значение, гледа се спрямо адреса на детето кои са училищата, с чиито райони граничи районът на училището, което ви е по адрес. В случая всички описани са Ви съседни. Но само за конкретния адрес, който сте написала. За друг адрес в същия административен район може да са други.

# 259
Да, гранично училище може да бъде и такова от друг административен район. В профила на всяко училище на сайта за прием е дадена карта на района на конкретното училище, както и граничните му. Най-много точки събирате само за училището ви по район. От там нататък всички останали в града са еднакви. Точките за гранично са пренебрежимо малко, но понякога може и да са от значение.

# 260
Да, гранично училище може да бъде и такова от друг административен район. В профила на всяко училище на сайта за прием е дадена карта на района на конкретното училище, както и граничните му. Най-много точки събирате само за училището ви по район. От там нататък всички останали в града са еднакви. Точките за гранично са пренебрежимо малко, но понякога може и да са от значение.

Да, до колкото разбирам за гранично получавам 2точки + 7 за първо желание, спрямо 120+7.....?

# 261
Да, максимума за съседен район са 39 точки.

# 262
Да, за съжаление е възможно желано от вас училище дори да е на съседна от вашата улица и максимум 39 или 41т / в случай на ПГ в него/ да получите, ако не ви е районното, а гранично. За мен лично е редно да има отредени повече точки за тези училища. Тези 2те са колкото да ги има. Поне да има някакво допълнително подрайониране, защото административните райони са прекалено обширни и обхващат различни квартали особено централния.

# 263
Може ли мнения за училищата Райна Княгиня и Христо Ботев в район северен?

# 264
Ние сме в Райната. Доволни сме. Материалната база е добра. Имат стол, но моят никога не се е хранил там. Само първа смяна са. Началната учителка ни беше супер, но тя сега е на 3 клас. И за другите начални съм чувала хубави отзиви. След 5 клас учители всякакви - и готини, и не чак толкова. На матурите в 7 клас са традиционно с добри резултати.
Ботев винаги се е славело като добро училище, недостатъкът е, че е до 4 клас.
Хубави неща чувам и за началния етап на Яворов.

# 265
  • Пловдив
Детето ми е първи клас в Христо Ботев. Колкото и да ги хваля все ще е малко. Има дисциплина, учителите както и ръководството са много отговорни, имат училищен психолог, столова, хубав салон, спортни площадки. Имаше ден на отворените врати преди няколко дни трябваше да отидете децата много се бяха подготвили.
Тази година обаче наплива ще е голям, защото ще бъдат само 4 паралелки вместо обичайните 5 за прием в първи клас.
В Райната е детето на приятелско семейство, те също са много доволни от училището, базата е добра, нивото на преподаване също е много високо като в Христо Ботев.
Всъщност това са най-желаните училища за първокласници в район Северен и се нареждат сред най-резултатните на НВО след четвърти клас. Миналата година Христо Ботев беше на второ място по резултати на НВО в областта.

# 266
Здравейте!

Разучавам въпросът за частните начални училища в Пловдив и ме интересува конкретно Частно училище Искра.
Обаче дочувам, че в същата сграда, в която те са позиционирани, се е настанила и евангелистката църквата "Светлината на света". Някои знае ли дали има нещо общо между двете?
Благодаря предварително!

# 267
Следя темата от известно време, макар първи клас за нас да е още сравнително далече, но все пак да попитам за отзиви за  "Д. Хаджидеков" (втора сграда, в "Съдийски ") и по-специално за госпожите, които сега са на трети клас.

И мен ме интересува информация за училището и двете госпожи.
 Ще де радвам някой да се включи.
Също така ще бъда благодарна и за отзив за училището в Марково. Отново за преподавателите на децата, които в момента са трети клас.
За конкретни учители от училището в Марково не мога да кажа нищо, но на мой познат дъщеря му учеше там (мисля, че миналата година завърши), като цяло бяха доволни. Недостатъкът беше, че за известен период от време им сменяха класните, но може вече да го няма този проблем, може да е било само период.
Нали става въпрос за държавното, а не за частното в Марково?

# 268
Мила Атова, знаете ли дали след 4 клас пак ли са само 1 смяна? И дали имат занималня за всички?

# 269
Мила Атова, знаете ли дали след 4 клас пак ли са само 1 смяна? И дали имат занималня за всички?
Райната ли? Да, цялото училище е на едносменен режим. Занималня има до 4 клас, след това не.

Общи условия

Активация на акаунт