Начални училища в Пловдив - Тема 4

• 24 097
  • 465
  •   1
Отговори
# 270
Да, за Райната! Благодаря!
Дъщеря ми е в Яворов. Чудя се след 4 клас накъде ...

# 271
Яворов не е ли до 7 клас и то?

# 272
  • Пловдив
Яворов не е ли до 7 клас и то?
До 12ти е.

# 273
  • Пловдив
Да, за Райната! Благодаря!
Дъщеря ми е в Яворов. Чудя се след 4 клас накъде ...
Кое не ви харесва в Яворов? Извинявам се, ако е писано вече.

# 274
Ние случихме на класна. За мен до 4 клас е ок. Има занималня за всички деца. За следващия етап не съм проучвала,но дочувам,че повечето деца от класа от 5 клас ще се местят. Като цяло нивото на успех на децата не е високо. Моето учи и знае. Стимул е ако мнозинството са амбициозни деца.
Сега тече ремонт, децата са разпределени в няколко сгради в района. За родители с две деца в различни такива не е лесно. Предполагам ,че за новата учебна година ще се върнат в обновеното училище.

Последна редакция: вт, 04 мар 2025, 19:23 от mama irina

# 275
  • Пловдив
Мерси. Питам, защото планираме нашата да е в Яворов от пети клас наесен, сега е в Ботев, както и брат и ще е в първи клас и баща им държи да бъдат в едно и също училище, аз не съм много фенка, но нямам възможност да го водя, така че се примирявам. В същото време сегашната и най-добра приятелка е в Яворов и уж техните искаха от догодина да я местят, защото не харесват нещо, но моята не знае какво.
В крайна сметка май всичко е до късмет - учители и клас.

# 276
  • Пловдив
Моята голямата от 5 клас беше в Яворов. Голяма грешка. Уж привидно всичко е наред, но всъщност установих, че се завишават оценките на децата, а за мен това не е редно. Претупва се материала, кой разбрал, разбрал. Добре поне, че сега го ремонтират, че по нейно време беше много зле положението. Резултатите им на матурите след 7 клас не са много добри (да не кажа по-лоша дума).

# 277
  • Пловдив
Уж привидно всичко е наред, но всъщност установих, че се завишават оценките на децата, а за мен това не е редно.
Внимавай какво си пожелаваш Hug
По-добре да завишават оценките от това да ги понижават. Синът ми учеше в Яне Сандански и до 4 клас беше уникално училище, но в пети клас... о ужас. Никога не съм съжалявала за нещо повече от това, че го оставих там. Учителите(тогава) бяха преднамерено зли (той е борец за справедливост, не си мълчи и трудно прекланя глава). Слагат епитет на някого и край, каквото и да правиш това не се променя. На проект по Предприемачество, който правих с него в 7 клас му писаха 3 и в крайна сметка 4 за срока. От днешна гледна точка ми е все тая, синът ми  завършва 12 клас в Английската с отличен успех. На НВО в 7 клас имаше  отлични резултати та му изтриха по-ниската оценка за годината  и я завишиха, защото се разминаваше с резултата му. Факт е, че дори с ниските си оценки  в дипломата пак влизаша в Английската.
Истината е, че резултата на НВО е ключов фактор, с около 90 точки резултат ти е все тая каква оценка ще ти пишат в училище, но обидата и разочарованието си остават.

P.S. В 6 клас бяха с една госпожа по Матемаатика, която беше тотал щета, но за късмет в 7 клас се върна Господина който, ако още е там е топ попадение за училището

Последна редакция: ср, 05 мар 2025, 13:08 от mrancho

# 278
Около нас има деца ,учили в Райната с ниски резултати от НВО  след 7 клас. Има и не малко отписани от там и записани в Д. Димов, в начален етап.

# 279
  • Пловдив
Навсякъде има деца с добри и с ниски резултати от НВО.
От всяко училище има доволни и не чак толкова.

# 280
  • Пловдив
Синовете ми бяха в Яворов. Изобщо не съм доволна. Дъщерята я дадох в Княгинята. Не че е отлично, но е много по-добре от Яворов.

# 281
Около нас има деца ,учили в Райната с ниски резултати от НВО  след 7 клас. Има и не малко отписани от там и записани в Д. Димов, в начален етап.
Е, то си зависи предимно от детето в крайна сметка. Като цяло Райната са в десетката за Пловдив на НВО 7 клас, като през годините са били и в тройката, и в петицата и така. Само миналата година май бяха малко след десетката. Не че тези класации са супер показателни, но горе-долу...

# 282
Класациите са показателни до толкова, до колкото се вижда къде има концентрация на "отговорни" родители. В кавички е, защото за едни отговорността се изчерпва с плащането на допълнителни частни уроци, за други пък е в това да помагат на децата си според силите и възможностите си.
Във всеки клас и във всяко училище без подбор има както силни, така и по-слаби ученици, така че нормално и резултатите да са различни. и все пак по-търсените училища концентрират повече "заинтересовани" родители, независимо дали с финанси или с възможност да помагат, а оттам и децата малко или много постигат по-добри резултати на НВО. Та класациите са си доста показателни за цялостната картинка.

# 283
Здравейте,  синът ми е трети клас и е жертва на тормоз в училище . Препоръчайте ми подходящо училище в район Централен за 4 клас, в което нещата са по-спокойни. Резултатите нямат значение.  Важното е детето да е спокойно

# 284
  • Пловдив
Здравейте,  синът ми е трети клас и е жертва на тормоз в училище . Препоръчайте ми подходящо училище в район Централен за 4 клас, в което нещата са по-спокойни. Резултатите нямат значение.  Важното е детето да е спокойно
Много трудно бих препоръчала "спокойно" училище в Центъра. Големите училища никога не са спокойни, обикновено цари анонимност,която пък води до тормоз. Моят съвет е да търсите малко училище, дори по възможност в околните села/квартали. Нещата там не стоят както преди години. Сега има училища в близките села, които предлагат качествено образование и спокойна среда.

Общи условия

Активация на акаунт