АС и други романтични К-драми - тема 8

• 17 611
  • 735
  •   1
Отговори
# 195
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Редактирано.
---------------------------------------------------------------------------
Та така, да направя резюме.
Корейците са нацията с най-нисък процент на затлъстяване в света. С малки изключения всички са стройни и слаби. 90% от населението има непоносимост към лактоза. Едва на 13 място са в направената класация за най-добрата храна на света заради палмата им на първенството по консумация на твърд алкохол на глава от населението. Това последното не разбрах в световен мащаб или в рамките само на Азия е. Изводите - много консумация на зеленчуци, кимчи на всяко ядене, порядъчно количество консумация на риби, нисък процент консумация на червени меса и много нисък процент консумация на преработени храни, почти никакви млечни. Сигурно изпуснах нещо, ама карай.

Тези дни съм далеч и от к-драмите и от к-попа.
И Белл, от твоите шортс-чета, да - това са БТС, да - това е от настоящите концерти H.E.R. на АйЮ, годишният бал на виенската опера е фантастичен.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------

Като не пишете, поне един мейкинг на видео да оставя. Аз два изгледах, ама, да не прекалявам, нося само един. Хич не им е лесно, ама хич.
CHA EUN-WOO 차은우 - ‘WHERE AM I’ M/V MAKING FILM - https://www.youtube.com/watch?v=XJsOdlulDME

И малко настроение от Маями - https://www.youtube.com/watch?v=4PUAFCtkk7g
Поне са си написали заимстваните ритми от стари румънски парчета. Wink

Последна редакция: сб, 06 апр 2024, 01:43 от profi_1

# 196
  • Варненска клюкарка
Уин, да нужен е българския код +359

Профче, нищо не си пропуснала, но много кратко беше. Първата част гледа ли я, аз се сетих в 6 и 10, но пък Кичъна  беше ми забил на логото.  Мен много ме впечатли реакцията на водещата, която каза че са красиви и слаби. Но и вече знаем от куп документални филми и от сериалите които все пак в голяма степен отразяват бита им, че изключително много внимават и се грижат за външността си.  Преди време в сутрешния блок на Нова, където Патрашкова е голюяма фенка на изтока и говореха точно за храната, телата им колко добре изглежда кожата им, та някой се изцепи перефразирайки прочутата българска поговорка за шията и туршията, че по корейски бизвучала като "тази елегантна шия е от туршия" Joy Смея се, но няма шега, хапват си ким-чи -то 3 пъти на ден.  Това за млечните храни и преди съм го чувала, по късно ще се опитам да намеря една корейска пица без сирене отгоре, за сладоледите вече бях питала когато гледах Невърдълес- смучеха някакви неща от едни тубички и ти наричаха сладолед, вероятно тип замразени плодови сокове, но пък няма сериал в който да не се наливат с кафе -лате, което в такъв случай с лактозната непоносимост ми е необяснимо, както и страстта им към тортите, освен ако млякото и сметаната в тези неща не са истински, а примерно кокосови, соеви и т.н..  За рибата и ориза, двете в съчетание си има обяснение - хората които ядат многто риба получават нещо като изтънявяане и потъмняване на горния слой на кожата, отслабват неусетно, дори да се хранят добре, затова я съчетават с ориз. Но пък според други филми които съм гледала на глава от населението или пък дали не беше и като чиста бройка имаха най много ресторанти за пиле в света - 84 000. Хапват и изключетилно много свинско, при това суб продукти и тлъсто. Не знам фините им тела как се връзват с маринатите със захар, с които обработват свинското.
Та доста особености станаха - проблемите с лактозата, алкохола, зрението, това че се потят по-малко от други раси, преобладаващата кръвна група В

Познах мотива от румънския хит.

# 197
  • Русе
Белл, благодаря! Отдъхнах си, че нямам грешка този път...Е, като не ме иска, няма да се натискам я?! Simple Smile
Дами, клипчетата ви ги гледам, може да не е веднага, но почти не пропускам. Simple Smile Божееее, Ча на какво се е подложил за този клип?! Сега го гледам в "Историкът Гу Хе Рьон", но все още съм в първите епизоди и нямам мнение. Малко ми е наивничък като за начало...

# 198
Белл, аз успях снощи да видя всичко и на фона на това, как само споменават някои други държави, за Корея частта бе една от най-дългите. Забравих в резюмето си да допълня всъщност това, което авторите на филма не пропуснаха да оценят като едно от нещата правещи корейците елегантни - комшийското мнение. Wink Щом има кой да ти подхвърля, че си напълнял, когато бузите ти почнат да пухкавеят, гледаш бързо-бързо да влезеш във форма. Joy

Не гледам Кралица на сълзите, но често попадам на нещичко за сериала. Ето ви една хубава песен от ОСТ-а му.

И защото снощи рових предимно от разни мейкинги, ето ви от Прекрасен свят малко хубав Ча - https://www.youtube.com/watch?v=xw60C4CAcDg
И от заснемането на видеоклипа на I'm Ready на CHUNG HA - https://www.youtube.com/watch?v=C6ULgF0Up68
Бях почти убедена, че в клипа правят обработка - забързване на заснетото, обаче не, наистина танцуват с тази бясна скорост. За мен си е нечовешка. Номерът е, че се снимат кратки фрагменти, при това многократно, а не да го танцуват това цялото. После, естествено, монтират събирайки най-доброто.

И за съботно-неделно настроение две нови, много хубави песни. Heart EyesHeart Eyes

На тази последната песен може и този вариант да ѝ изгледате - https://www.youtube.com/watch?v=Ql7jYevUvZ8

# 199
  • Русе
Профи,  "I'm Ready" на CHUNG HA е убийствена!!!

# 200
В предаването за кухните на света и България се появи на около 23-24 място, но само я споменаха, не дадоха нищо конкретно. Това си е доста напред в класацията, което ме изненада, защото обикновено не ни броят много-много в такива проучвания.
Противно на доста мнения, аз смятам, че нашата кухня е от здравословните. Това изобилие на пресни салати, които традиционно консумираме, не се срещат толкова често на други места. Освен това, обикновената, простичка домашно приготвена храна също смятам, че е полезна и здравословна.

Поредния завихрил се скандал е със Сонг Ха Юн, която знаете като приятелката на Е Ра в По моя начин и злата "приятелка" на Минка в Омъжи се за съпруга ми. Оказва се, че в училище е тормозила съучениците си и дори е била преместена в друго училище заради това. От агенцията ѝ потвърдиха само за преместването, но май цялата история с тормоза е вярна. Не я чакайте скоро да се появи на екран.
И главната от Невъзможната сватба се опитаха да я обвинят в същото, но слуховете бързо бяха опровергани и дори излязоха съобщения от нейни съученици, че обвиненията не са верни.

Днес е последния епизод на сериала на Ча.

................ Божееее, Ча на какво се е подложил за този клип?! Сега го гледам в "Историкът Гу Хе Рьон", но все още съм в първите епизоди и нямам мнение. Малко ми е наивничък като за начало...
Става за едно гледане. Ча си е още дръвце там, но пък хубаво дръвце Wink.

# 201
Той затова е Хубавият Ча. Stuck Out Tongue Winking Eye

2в1 абсолютно те подкрепям за здравословността на нашата кухня. Не ни е много по-различна от италианската и гръцката, които са в челната тройка на класацията. Само зехтин си нямаме собствено производство и готвим с олио, затова сме избутани в групичка от бивши соц страни.

Ауу, а тази дребна сладурана наистина ли е била тормозител в тийн годините си! Жалко за кариерата ѝ.

Уин, някъде на по-предни страници донасях и промото преди да пуснат "I'm Ready", а когато пуснаха клипа, примъкнах и него. Белл даже намери на кои стари румънски диско-хитове прилича и даде линкове. Ама и на мен много ми харесва  Crazy. Направо ми иде да скоча и да разкърша стари кокали. Ей така, както едно време дивеехме на хитовете на Модърн токинг.
Тука съм малко по-бърза от действителното. Joy

# 202
  • Варненска клюкарка
Проф, в най-новия му сериал, Ча не е просто хубав.
Вчера Шортс ме заля с видеа на откъси от работата по хореографията на Чанг-Ха, така бясно въртеше ръце от ставите, направо се чудя как са си останали на мястото. Тъкмо пуснах откъса с АйЮ и започна да ми вади видеа с тази песен от новите и концерти. Песента за мен е мяу-мяу, но пък каква кукличка е АйЮ Heart И кога и порасна косата, възможно ли е, миналата година през май беше късо подстригана за сериал, а сега с коса до кръста, затова се зачудих в началото дали не са кадри от Златния час.

Ча Joy
https://www.youtube.com/shorts/qoutnijBY1I

Вече масово си развинтват ставите на песента на Чанг-ха, тв форвати, шоута, състезания...
https://www.youtube.com/shorts/D4mugf4eql8

Крадене на яйца от щра,си Joy
https://www.youtube.com/shorts/Yd--0rXITug

и пак Joy
https://www.youtube.com/shorts/gJGnm-G5U5k

този път я накълваха Joy
https://www.youtube.com/shorts/4w9Il6EcGRU

# 203
  • Русе

И аз малко да се включа...Simple Smile

# 204
  • пак на Рив Гош
Заинтригувахте ме с това предаване за кухните по света. Като си дойда след две седмици ще видя дали още го въртят и дали ще попадна на него.
За лактозната непоносимост на корейците - хипотезата ми е, че това се дължи на липсата на млечни продукти в традиционната им кухня. Когато преди два месеца бях на уебинара за корейската кухня, там ни обясниха, че тъй като 70% от територията на Корея е планинска, това прави изключително трудно отглеждане на крави, затова и в кухнята им няма млечни продукти, или съвсем рядко. Едва в последните десетилетия са почнали да внасят мляко и млечни.
Скрит текст:
В сериала "Брачния договор на госпожа Пак" преди 2-3 месеца, Главната се озова от Чосон в наше време. По едно време отвори хладилника в къщата на Главния, видя бутилките с мляко и изпадна в благоговение, понеже това било напитка за кралктото семейство, път Той си имал вкъщи. След което му изпи всичко Joy

Става за едно гледане. Ча си е още дръвце там, но пък хубаво дръвце Wink.
На същото мнение съм, той е там само за украса Grinning. Повече харесах другия Главен, честно казано.

# 205
  • Русе
Роци, а мляко от кози или овце нямат ли? Те спадат към малките животински видове. А ако нямат мляко, значи нямат сирене, кашкавал?

# 206
  • пак на Рив Гош
Уин, имали са, ама малко, доколкото разбрах. Затова и млечните не са нещо традиционно и силно застъпено в тяхната кухня. Сиренето (по-скоро кашкаваления тип сирене - например чедър на плочки като за хамбургер) идва с американските войници по време на Корейската война. Някъде през 70тте години и корейците започват да произвеждат подобен вид тяхно сирене.

# 207
Проф, в най-новия му сериал, Ча не е просто хубав.
Вчера Шортс ме заля с видеа на откъси от работата по хореографията на Чанг-Ха, така бясно въртеше ръце от ставите, направо се чудя как са си останали на мястото. Тъкмо пуснах откъса с АйЮ и започна да ми вади видеа с тази песен от новите и концерти. Песента за мен е мяу-мяу, но пък каква кукличка е АйЮ Heart И кога и порасна косата, възможно ли е, миналата година през май беше късо подстригана за сериал, а сега с коса до кръста, затова се зачудих в началото дали не са кадри от Златния час.

Ча Joy
https://www.youtube.com/shorts/qoutnijBY1I

Вече масово си развинтват ставите на песента на Чанг-ха, тв форвати, шоута, състезания...
https://www.youtube.com/shorts/D4mugf4eql8
Отговарям Laughing
АйЮ в момента излиза на концертите си от турнето H.E.R. с дълга коса. Ето клип - https://www.youtube.com/watch?v=9WKzt9QEmD4
Може да е перука или може да слага перуки за някои от песните, тъй като видях, че облича тоалетите и излиза с визията от видеоклиповете на съответните песни. Докато не я видим без шапка на някое летище, няма как да знаем в кой случай е с перука. Но шортса най-вероятно ти пуска пресни неща, а не от стария ѝ концерт Златния час. Само да припомня, че там визиите ѝ са инспирирани от герои/героини в анимационни филми и повечето са сладки кукленско-принцески. Тогава тя обяви, че се разделя със своето 20-годишно АЗ и спира да пее някои от песните от плейлистата си. Новото, което прави с H.E.R., е с по-хипарски, по-гръндж, по-зрели, по-небрежни визии, които повече подхождат на 30-годишна.

Това с Ча ме разсмя. Къде ли е се е заплеснал, че така почна да се преоблича при наличие на зяпачи? Joy

"I'm Ready" си е точно за развинтване на ставите.

Роци, често го въртят, но така и не успях да ги намеря двата му епизода някъде качени като видео.
И да не са имали мляко от крави, кози или овце, доста добре са се справили с обработката на соята. Тофуто си е чудесен продукт. Имам намерение да пробвам сама да си направя, намерила съм си рецепти. Знам, че може да се направи, както меко, така и твърдо сирене. Наскоро ми мина пред очите и рецепта за ядене със соева извара, т.е. тофу, ама още не вкарано в калъпа.

Последна редакция: сб, 06 апр 2024, 21:05 от profi_1

# 208
Подвела съм ви, че днес свършва сериалът на Ча. Мислех, че е 12 епизода пък той бил 14.

# 209
Няма нищо, който гледа излъчвани в момента сериали, е свикнал да чака. А появи ли му се превод на български? Все още не ми се ще да гледам на руски.

Оставям ви за треска в събота вечер Wink едно хипнотизиращо 18-минутно пиршество за очите и ушите. С малки изключения всичко е от танцовите репетиции на пуснати през 2023 година песни. Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт