“Дяволското гърло 2“ - “Есента на демона“ - нов сезон по НОВА ТВ - Тема№3

• 38 700
  • 760
  •   1
Отговори
# 570
  • España
Да се върнем обратно в “реалността” , сиреч , към настоящия сценарий на сериала . ( не , че не чета всички теории и предложения , има интересни хрумки 😉) !
Новото , което разбрахме от последния епизод е , че адвокатът е бил отявлен хомосексуалист ( нещо , което той абсолютно целенасочено и упорито е успял да скрие под маската на “яростен радетел за патриархалните ценности” , даже “семейството му “ е фасада . Въпросът е как Демонът е разбрал това ?
Освен това , явно бележката с латинския е адресирана конкретно към Смилев .
При първото убийство имаме текст на старогръцки ; при второто на латински да видим нататък как ще е .Обаче , по мое време , предполагам и сега , във ВТУ нямаше студент от филологическия или историческия ;или богословския факултет , който малко от малко да не поназнайва нещо от класическите езици , защото са задължителна част от учебната програма . А това , че Демонът е използвал ,даже не класическия , а старо латинския , говори, че той има доста стабилна академична подготовка . Както някой писа , латински не се учи “в интернет” все пак.
Някак мислите ми пак ме върнаха към Росен Елдъров . Освен ,че е учител по литература ( което предполага добра академична подготовка ) , той по една или друга причина не може да има деца , пък и ,явно , сексът не е бил “сред приоритетите “ в семейната им двойка със съдийката . А , предвид видимо доволната физиономия на Елдърова в началото , когато се връщаше от “бурна “ любовна нощ , миг преди да я похитят , се питам как е възможно и защо тези двамата толкова различни са семейство?! Ще изскочи нещо и от там ! Росен и Румяна сякаш са от различни планети ! Разсъждавам си ….. защо изобщо са се оженили ?!
Скрит текст:
В първи сезон убийствата се навързваха едно след друго , за да достигнат до “основната мишена” , а тук може да е обратното …примерно…

Сега …каква е връзката на Мия и от там и Филип със всичко това …. Още нямам идея , по-скоро злодеят ги предизвиква “да се включат в спектакъла” : “Добре дошла в ада!” . Защото той иска историята му да бъде разплетена , той даже се надява да бъде заловен , за да получи справедливост , заради причиненото му  страдание !

Ако се върнем към “таблото на демона” ( в “леговището му)  : от едната страна имаме снимките на Мия и Филип ; от другата има семейна снимка на Елдърови ( същата като в дома им !!!!!) и на войника ( ако е мъжът на Мия и , ако е свързан с убийствата , не мисля , че ще се забучи на таблото си )
Скрит текст:
Пък и нали итук, и в предишния сезон на снимките е истинският мъж на Духовникова , който не е актьор и имам съмнения , че ще се появи в сериала изобщо.
Дора я отхвърлям изобщо , не ми изглежда нито толкова силна; нито толкова методична и хладнокръвна .
Филип в никакъв случай не искам да го убиват ! Той ми е “глътката свеж въздух”….макар и от манерка ! 🤪 А явно има повече от една ( даде си я в болницата на Дора) ; а после се появи друга в култовата сцена с “акцията в дома на адвоката” ! 🤪 С глас се смях ….жесток Владо !

Последна редакция: нд, 31 мар 2024, 20:05 от Воден пъпеш

# 571
Мен не ме кефи това, как все не я искат Мия, а тя се бута да работи безвъзмездно. Да плаща хотели, че и на Филип да дава пари, всичко ей така от добра воля.
Реално и двамата с Филип трябваше да бъдат арестувани отдавна, че се представят за полицаи.

# 572
Тази сцена с отхвърлената целувка между Мия и Филип я тълкувам като: Филип не й е вече ‘вързан’. Гледа към Дора.
А и му е смачкано самочувствието, пари няма. Но и това, че Мия никакво внимание не му обръща, а после - хайде целувка на изпроводяк.
Нея сякаш доста я жегна отхвърлянето. Погледна, преглътна. А после го насърчаваше за Дора?!?
Нищо не разбрах.
Дора ми е адски дразнещ образ, но май лИбоФта е с нея. Спасителната.

Последна редакция: нд, 31 мар 2024, 23:32 от HappyRSmile

# 573
  • Галифрей
Аз не ги шипвам според мен да има повече драма,явно цялата драма попринцип не е достатъчна. 😃 Ще си поревнуват, ще поизлезе няколко пъти с докторката. После като ги понабият сигурно ще им светне крушката колко много се обичат и в някакъв момент ще се съберат с Мия.
Нелепо ми беше сценката в моргата “ виж те се обичат с докторката” чакай бе изпиха няколко питиета. Леко се поцелуваха.

# 574
  • Бургас
Сценаристите в Бг могат да черпят материал за филми от тук!
Браво момичета!

Заглеждам очите на актьорите....
Снимах само на аутиста.
Обаче тези очи на Илчев???? Мнооого са ми подозрителни! Под съмнение ми е!

# 575
Интересно добре, ако е тя как ще има силата да ги извърши всички тези убийства? Тя е клечка,като я гледам тя не може да вдигне 6 кила торба. Ако беше толкова силна щеше сама да се справи с Тошко.
Странна птица е но не е толкова жестока.

Комшията е Тишо....

# 576
Тази сцена с отхвърлената целувка между Мия и Филип я тълкувам като: Филип не й е вече ‘вързан’. Гледа към Дора.
А и му е смачкано самочувствието, пари няма. Но и това, че Мия никакво внимание не му обръща, а после - хайде целувка на изпроводяк.
Нея сякаш доста я жегна отхвърлянето. Погледна, преглътна. А после го насърчаваше за Дора?!?
Нищо не разбрах.
Дора ми е адски дразнещ образ, но май лИбоФта е с нея. Спасителната.

По-скоро си мисля, че не иска повече да бъде нараняван от Мия...Той в момента няма сили да бъде отблъснат за пореден път от нея. Същевременно и към Дора го влече , защото е споделено, според него. Обаче от нейна  - изобщо не ми се връзва. Такъв хубав мъж и все в кофти взаимоотношения Simple Smile

# 577
Е, защо да е нараняван от Мия? То между тях си беше взаимно в първи сезон, просто нямаха време да го изконсумират, а после на Филип не му беше до това. Даже така свърши, Мия каза на дъщеря си ( с която затоплиха отношенията и тя даже, като Дианчето, започна да ги шипва), нещо, че Филип в момента има нужда да остане сам със себе си и го оставя той да я потърси, когато се почувства готов. Та, тя не го е нито зарязвала, нито наранявала, по-скоро той не е достатъчно активен, а на мен ми се струва, че тя все пак чака някаква инициатива от негова страна.
Аз много харесвам Теодора Духовникова, но съм съгласна, че "новата" Мия ми идва малко пресилена и сякаш не ѝ стои добре. Но все още е доста находчива и оправна, като цяло и актрисата, и героинята, са ми сред най-любимите в бг сериалите.

# 578
Ужасна е и толкова вулгарно се държи, като питаше, по скоро подиграваше Филип, че искал да чука докторката даже направи изключително просташки жест. Да не говорим как се държи със заподозрените.
Духовникова по принцип е прекалено пренавита и  креслива актриса, което видяхме и във Войната на буквите, но тук съвсем са му отпуснали края.

Добре, че е много красива, иначе не знам. Всъщност в сериала и с това злоупотребяват, няма нужда толкова често да е по гащи.

# 579
Аз мисля, че даже нарочно са я загрозили и състарили в сериала. Владо и него.

# 580
  • Бургас
Очите й са много красиви!😍
Има кадри във филма,където е много красива!

# 581
Аз пък не знам, ако мъж има нужда "от чукане" точно към тая веяна скумрия Дора ли ще се насочи?

# 582
  • София
Той с това пиене може да я вижда като приказна принцеса.

# 583
Ужасна е и толкова вулгарно се държи, като питаше, по скоро подиграваше Филип, че искал да чука докторката даже направи изключително просташки жест. Да не говорим как се държи със заподозрените.
Духовникова по принцип е прекалено пренавита и  креслива актриса, което видяхме и във Войната на буквите, но тук съвсем са му отпуснали края.

Добре, че е много красива, иначе не знам. Всъщност в сериала и с това злоупотребяват, няма нужда толкова често да е по гащи.

+++, само с това, че е много красива не мога да се съглася Grinning
Твърде изпита и съсухрена в лице ми се вижда.

# 584
Е, защо да е нараняван от Мия? То между тях си беше взаимно в първи сезон, просто нямаха време да го изконсумират, а после на Филип не му беше до това. Даже така свърши, Мия каза на дъщеря си ( с която затоплиха отношенията и тя даже, като Дианчето, започна да ги шипва), нещо, че Филип в момента има нужда да остане сам със себе си и го оставя той да я потърси, когато се почувства готов. Та, тя не го е нито зарязвала, нито наранявала, по-скоро той не е достатъчно активен, а на мен ми се струва, че тя все пак чака някаква инициатива от негова страна.
Аз много харесвам Теодора Духовникова, но съм съгласна, че "новата" Мия ми идва малко пресилена и сякаш не ѝ стои добре. Но все още е доста находчива и оправна, като цяло и актрисата, и героинята, са ми сред най-любимите в бг сериалите.

понеже наскоро отново изгледах първия сезон в който непосредствено след случката между двамата, Мия каза на Филип, че това е било грешка и  че не е трябвало да се случва, а той направо изгаряше по нея.....В смисъл тя го отблъсна тогава. Тази невъзможност в техните отношения допълнително подсилва драматизма на сериала Simple Smile Те реално няма как да са заедно  - двама разследващи полицаи  - любовници Simple Smile

Последна редакция: пн, 01 апр 2024, 12:27 от anngi1302

Общи условия

Активация на акаунт