НОЕМВРИ вече е далече- на четвърт годинка става нашето човече

• 9 931
  • 303
  •   1
Отговори
# 30
Мами, един тъп въпрос за ваксините Embarassed-тези по ЗК инфанрикс ли са, или са си отделни, а пентаксима и инфанрикса са новите? Confused

# 31

Диди 777, не - по здравната каса са само ДТК и капките полиомиелит, другите три са инжекционни форми, които майките засега си купуват сами.
Вероятно до март МЗ ще започне да предоставя на ХЕИ двете инжекционни без пентаксима, но ще чакат първо да си пласират старите живи ваксини и тогава ще ги дават на педитата.

# 32
Здравейте и от мен!Благодаря за пожеланията за празника на Поли.Честита месечинка и на всички останали бебчета които празнуват днес.Да са много здравички и жизнерадостни. newsm59.Нека да почерпя останалите бебчета и техните майчета за празника Misc Baby Bottle newsm38 cook Popcorn beer

# 33
  • София, Дианабад
Честити месечинки на всичк бебчовци днес!  newsm51
Честити рожденници на Пам и Бубиалина!  newsm59;

Ние днес сме много щастливи, защото чакаме да си дойде тати. Имахме гости сутринта - една руса и синеока принцеса, на която мнооого подкупващо й се усмихваше мъника и сега уж спеше, но се е разгукал...Май памперс ще се сменя..  Wink

Приятен леко мръчкав ден от нас  Laughing newsm03

# 34
  • София
Разпис и от мен!

Честити поводи на всички празнуващи рожденници и месечинки!!!

Нямам време да пиша, но пък ви чета. При нас нищо ново за сега.

# 35
здравейте, днес изпратих мъжете на ски за два дни и сме сами с бебка... не се оплакваме, лежа и спя - само за няколко часа бяхме на вън

преди да наваксам с четенето и да разкажа по -подробно как сме искам да се ИЗВИНЯ на новите мами в нашия отбор, че не съм ги добавила в списъка, но много емоции ми се насълраха тия дни.. вярвам, че не ми се сърдите Simple Smile ей сегичка ще ви добавя

# 36
Честито на всички, които имат повод - бащи, майки и бебоци.   bouquet
Ей, момичета страшно време за бебонстване сме случили!!! То зимата свърши, а е такава жега! Май всички се спукваме от разходки. Хем на бебетата им се отразява добре, хем и на нашите фигури. Вчера с Жени Б ходихме и на шествието. Преди това минахме през София сити център, за да се накърмим и да сменим пампа, но там няма стая за преповиване  Twisted Evil, та извършихме тази процедура в централното фоайе, в количката. Три майки бяхме окупирали една пейка, коя кърми, коя сменя памп, коя храни с пюренца. Много неудобно ми се видя. Изгърчих Мая, но пък всички ни видяха секси дупето  Laughing
Някой знае ли заведение в София, където да не се пуши и да може да се отиде с бебенце, че с тия маси за непушачи и пушачи е като басейн за пикаещи и непикаещи  #Cussing out
Цвети, ще се намери ли и за нас място в колажа?! Извинявай ,че се сещам толкова късно  Embarassed
http://priateli.org/gallery/albums/userpics/10003/IMG_0020%7E0.jpg

# 37
Само с едно бързо инфо се включвам. Говорих вчера с нашето педи за убитата ваксина по ЗК - новата, която се очаква. Преди м. май надали ще ги има. Сега фирмите наддавали за това кой да ги внася, пък нещо се били изпокарали и още време ще се загуби. След това в Министерски съвет, докато одобрят и мине всичко, чаааак тогава. А за нашите бебета ще е късно чак тогава първа ваксина.
За бебетата с родители с алергии (понеже ние сме и двамата такива) може да се вземе още една мярка превантивна, въпреки вида на избраната ваксина. Предписа ни какво да вземе бебко 2 дни преди, в деня на ваксината и два дни след това. Т.е. за всеки случай противоалергично. 
Хайде, лека и полека Simple Smile

# 38
Весето С, много хубаво си възпитала Ради. Ако си чела книжки за възпитанието, сподели кои. Ако не, трябва да откриеш детска градина, веднага записвам Мая, а сигурна съм, че всеки който е видял как разговаяш с Ради също ще се присъедини   bouquet
Страшно е послушен Ради и двамата подхождате с разбиране към проблемите на другия. Явно не е имало обещания от рода на "Татко ще ми купи колело, ама друг път!"  Joy
Лека вечер на всички малки и големи, момичета и момчета!!!

# 39
Мами, искам да споделя колко съм развълнувана...Просто ми идеше да се разплача от щастие!!!
Днес имахме час при най-добрата ортодонтка в София, Д-р Пейчева. Едната ми дъщеря има много тежка ортодонтска аномалия, другата по-лека. И така ние отидохме, аз за в следващите две години си се бях подготвила, че трябва я заем да тегля, я незнам как...ама около пет бона да дам за брекети и пр. Не че тя ми е казала тази сума, просто за такива се ГОВОРИ...то са такива, горе-долу. И така ние отиваме, следва преглед и тъкмо се уточнявахме за това къде да направя снимка на челюстите, и аз споменах, че мога да я направя във ВМА, ....мале тази жена с толкова известно име в медицинските среди, пък и сред пациентите...ВИКА..ооооооооо мила, ти си служител на ВМА, няма да ми плащаш прегледа сега и т.н....Каза ми сума толкова символична на фона на това, което по принцип взима...Не знам дали знаете, ама в нашите среди вече много рядко - някой да НЕ вземе пари на колега, на човек от гилдията..Тази жена направо ако знаете колко пари ще ми спести, просто не мога да повярвам, ама айде да не се хваля...като всичко стане живот и здраве - ще се похваля тогава. " НО мен ми стига тази награда" да каже някой, ..о, ти си сестра във ВМА, в реанимация  PeaceПочувствах се толкова уважена, значима HugТрогната! Доброто се връща! Аз толкова услуги съм правила на съвсем чужди, но хора изпаднали в беда, мои пациенти или техните близки..Молили са ми се за чисто човешки неща, а не професионални.
Иначе Дани го мъкнахме с нас, естествено. Той нон стоп мрънка и незнам кво да го правя това хлапе. Гасих клечки току що та заспа. НЕ  е спал от един часа, когато спа САМО В РЪЦЕТЕ МИ #Crazy
Каките отидоха на дискотека, а ние го чакаме да се събуди и изака, че може да му е кофти че не  е акал скоро. Но свършихме САБ-а и може би затова. Утре идват Инфакола, който съм поръчала та дано сме по-спокойни!!!
Бебонина, и аз искам ресторант без пушек, ама няма.
Цвети, благодаря ти за указанията, но нищо не мога да направя, питах и още една мама, но пак не става..Няма да ви занимавам повече..Бравос, че спиш! Дано и Ран да е послушко, че едно трънче е достатъчно да не стои мирно в торбата, за да опропасти на мама съня Mr. Green Peace
ЧЕСТИТО НА ПРАЗНУВАЩИТЕ! ХУБАВА ВЕЧЕР!
Бедствието, къде ходиш бре жена? .. ooooh!егати мобилното семейство сте
Пебъл ти пък кво ги мислиш ваксините? Къде я мери тази температура 37 градуса newsm78Но където и да си я мерила не е висока, само дето ако е под мишницата не е показателно меренето..
Анита 1,  Mr. Greenти направо ме успокои, щом имаме още две години до спокойния живот..ще го изтърпим каприза Joy на бебоците, макар и денонощен..
ТАЛИ, кое най-много му харесва на Вики от манджите? Сподели! Какво пюре ще купиш?

# 40
  • София
Я сега си признайте, мили мами, че и моят юнак днес е киселаш и много мрънка, случва ли ви се просто да го оставите бебока да помрънка, че дори и да пореве? Убедена съм, че никой не прилага тази тактика като правило, но отвреме - навреме, когато съвсем ви писне и когато сте сигурни, че не е гладно и не го боли нищо?

Аз го правя, току що го направих, като гледах часовника - бях си дала 5 минути...е, на третата заспа. Знам, че е уморен, днес не е спал като хората и всякакво дундуркане му действа не успиващо, а ококорващо - и се получава омагьосан кръг. 

Така... признах си, олекна ми Simple Smile

Карил, браво на вас - действайте Овреме, че това са много гадни неща. Аз навремето не си носих шината колкото трябваше, та си нося последствията и майка ми се ядосва, че не ме натискала достатъчно, ама късноо...

# 41
  А,София,мила-тъкмо се канех да задам същия въпрос на мамите,и ти си ме изпреварила WinkПробвам се и аз да оставя бебунка да помрънка-понякога "номерът" минава-хленчи,пъшка и се укротява,но друг път......елате ни вижте-огласяме целия вход Laughing
  В тази връзка,да питам-четете ли някакви книги и ако-да-какви ThinkingАз имам на Спок и една...сега щше ви излъжа за авторката,но заглавието е "Моето бебе от първия ден до 3 год.";на таткото бяха подарили колегите му-"Аз ставам татко"-много полезна книжка Wink,особено в частта,където се указва как трябва да се се отнасят татковците към мамите Heart Eyes
   Честити месечинки на  всички бебулинки Hug
   Ето,да ви се покажем Wink
   http://www.snimka.bg/album.php?album_id=88194&photo=165
  http://www.snimka.bg/album.php?album_id=88194&photo=166

Последна редакция: сб, 10 фев 2007, 20:04 от Sophi

# 42
  • София
Благодаря ви за пожеланията. Да ви се връща!!!
Честит рожден ден на майката на Пам!
Честити месечинки на всички бебченца!!!
Още едната мама пита Карил: защо да не става? Не е толкова трудно! Следва ли стриктно указанията?
Бебчо рядко го оставям да поревава - обикновено не плаче без причина, но когато това се случи и мен бързо ме хваща жал. Cry

# 43
Добър вечер

Искам да споделя нещо и евентуално да дадете съвет.
Наскоро видях, т.е усетих че в единия край на операцията/секцио/ има някакво топче колкото бобено зърно можеби. Според вас какво може да е това и дали е нормално. Чудя се дали не е от носене на тежки неща /всеки ден мъкна дърва от мазето до вкъщи по стълбите/? Много ще се радвам ако някой е запознат с тези неща.
Благодаря ви предварително.

Приятна вечер ви желая   bouquet

# 44
Pebble, доктор Карил ще каже по-сигурно, но мисля, че е нормално. И аз под операцията имам уплътнения - там където са шити долните тъкани - мускули, сланинки... Особено ако не те боли, мисля че не е обезпокоително.
Мами, много, много съм уморена от разходки Wink Тази седмица все 5-часови... искам да спя !!!

Общи условия

Активация на акаунт