“Вина“ - втори сезон по БНТ 1, тема №8 - финал на сезона, и след финала

• 24 247
  • 345
  •   1
Отговори
# 315
  • Галифрей
Извинете, кой е сериалът с Рачков, който пускат есента?

Доколкото разбрах лятото ще се снима и нов сезон на “Под прикритие”. А аз си чакам и се моля за “Вина”, назад във времето на Виола, Марко, Катина и другите.

“ Всичко за сина ми” се казва сериала.  Рачков и Христина Апостолова в главните роли. В 12 епизода ще е и сериала е на Милошев.
Другият  сериал се казва “ Тревожност”  на  Илиян Джевелеков. В главните роли Пенко Господинов и Ана Пападопулу то ще е за психолози и пише,че ще излезе тази есен.

# 316
За Под прикритие не е сигурно. Пет-шест от сценаристите протестират
https://www.ploshtadslaveikov.com/avtorite-na-pod-prikritie-zabr … henie-na-seriala/
Доколкото разбирам имало е някаква договорка с Виктор Божинов, но другите не са дали съгласие а те са пет човека.

# 317
Тамън се обнадеждих за сериала "Всичко за сина ми" като тема, а то се оказа поредния семеен проект на Милошеви - жена му в главната роля, синът им в главната роля и Рачков. Писна ми все едни и същи лица да се въртят на екрана. Това ми е липса на професионализъм. Макариев прави проекти, където да се изявява все жена му и Яна Маринова, а Милошев и той за Апостолова и синът им. Еми - хубаво, ама да не търсят държавно финансиране. Не е редно според мен други млади таланти да нямат никакъв достъп, защото едни и същи лица са превзели пазара.

# 318
Тамън се обнадеждих за сериала "Всичко за сина ми" като тема, а то се оказа поредния семеен проект на Милошеви - жена му в главната роля, синът им в главната роля и Рачков. Писна ми все едни и същи лица да се въртят на екрана. Това ми е липса на професионализъм. Макариев прави проекти, където да се изявява все жена му и Яна Маринова, а Милошев и той за Апостолова и синът им. Еми - хубаво, ама да не търсят държавно финансиране. Не е редно според мен други млади таланти да нямат никакъв достъп, защото едни и същи лица са превзели пазара.
Абсолютно вярно!Във всяка телевизия, ни ,,развличат " по едно семейство плюс децата на бившите ,че и самите бивши.То Милошеви,то Халваджиян,......сериали,черешки,музикални,танцувални......все едни и същи лица! Или са водещи,или участници,или в главната роля!

Последна редакция: пт, 31 май 2024, 12:52 от pgineva

# 319
Няма как да е иначе. Всяка телевизия работи с две-три фирми. Те са доказани, стабилни, има предвидимост. Фирмата работи с пет-шест режисьора, те пък си имат екип от актьори. Отделно че актьорите имат навика да севикат един друг ако са приятели - например Билалов, Маравиля и Ирини Жамбонас често играят заедно. Така е и на запад Лина Хеди разправяше как Питър Дънклидж с когото са приятели я извикал за ролята, а Чарли Тилтън навремето я извикал близкият ѝ семеен приятел Лари Хагман за ролята на Луси.
Вергов, Карамазов и Захари Бахаров са близки приятели и се викат непрестанно. Билалов, Лиля Маравиля, Ирини Жамбонас също са приятели. Геро и Рачков често работят заедно. Георги Кадурин и Ники Илиев са чичо и племенник. Саня му бе дълги години гадже на Никито и пр.
Впрочем като играеш  в един филм с двадесет души завършваш контакти.

Телевизионните продуценти и режисьори, които са успешно са малко- Димитър Митовски, Милошев и още двама-трима. В резултат ние ще си гледаме едни и същи лица - Захари Бахаров, Юлиян Вергов, Владо Карамазов, Михаил Билалов, Владо Пенев, Георги Кадурин (и фамилия) и още един-двама като Асен Блатнечки и Яна Маринова. Това са "дежурните"

Впрочем някога също е било така,  в главните роли също са се снимали десетина актьора - Ст. Мутафова, Т.Лолова, Ст.Данаилов, Г.Калоянчев, Н.Коканова, Виолета Гиндева и още пет-шест актьора като Апостол Карамитев, Гришата Вачков, Георги Русев, Никола Рударов и пр.
Просто винаги всичко се върти около по-известните. То и в Холивуд е така има най-много сто имена и около тях се върти всичко.

П.С. Реално ние имаме двама -трима продуценти - Халваджиян и Милошев, в по-малка степен Митовски, които са пробивни и са "превзели" пазара, те работят със седем-осем режисьора и оттам ограниченият контингент от актьори.

Последна редакция: пт, 31 май 2024, 13:13 от Лорд Сняг

# 320
  • София

Само синът на Рачков и на Христина липсва и семейната идилия ще е пълна.

# 321
Всички искаме да гледаме млади и талантливи актьори, но изкуството е бизнес. В него се залага на известни имена. Помислете сами - ако направите един филм Том Круз залите ще се напълнят, а ако направите филм с някой млад анонмник  от САЩ залите ще останат празни.
Режисьорът е като треньор - работи  с утвърдени имена. А продуцентът работи с утвърдени режисьори. А телевизията - с утвърдени продуценти. Това е има "феодализация". По цял свят е така, просто у нас пазарът е малък и се усеща много.

Впрочем Забранена Любов  бе пълна с млади актьори и половината от тях се оказаха бездарни и посредствени. Реално един актьор за да стане известен първо -3-4 години обикаля провницалните театри, после поне 5-6 години софийските, после се хваща на щат към някой театър и едва тогава могат да го забележат.
Другият вариант е много яко връзки с някой режисьор или продуцент.

Пак ще припомня, че за филма "Тютюн" е имало страхотен натиск от Партията да не бъде Невена Коканова, защото била...невзразчна. (а отделно се търсели "любимка" на партията) Даже имало предложения за чуждоезична актриса..
И изведнъж след "Тютюн", тя стана едно от най-търсените имена. За "Време разделно" също е имало страхотен натиск да не бъде никому неизвестната Аня Пенчева, а "партийна" актриса. Добре че режисьорът се наложил.
Въпросът е, че е трудно да се направи пробив.
Знаете ли колко е взел Сталоун за "Роки"? - 60 000 долара през 1989. Днес за Крийд 2 (продължение на Роки) взима десетки милиони, ама вече е известен. Всеки знае кой е Сталоун, а навремето е един бил просто един "италиано"

Много е трудно съвсем непознат млад актьор да пробие. Дори Ники Илиев - който започна сравнително млад - използва семейни връзки. В същото време видяхме че Саня Борисова е доста посредствена и без да я канят постоянно във филмите с Ники Илиев потъва.

# 322

Само синът на Рачков и на Христина липсва и семейната идилия ще е пълна.
Че той не се ли изяви в Откраднат живот?

# 323
  • София
Възможно е. Не съм гледала ОЖ.

# 324
Лорд Сняг, Саня Борисова не беше гадже, а съпруга на Ники Илиев. Разведоха се, но поддържат приятелски отношения в момента. Топли думи казаха един за друг в "Търси се".
А Вергов, Карамазов и Бахаров бяха близки някога, когато съществуваше проектът Трите мечки и заедно играеха "Арт" и "Спанак с картофи". После им се развалиха отношенията и в момента са доста по-дистанцирани, макар и все още понякога да им се налага да играят заедно на сцената на Народния (в "Идеалният мъж" Вергов и Карамазов си партнират). Това като уточнение.

# 325
Доколкото следя нещата Бахаров и Вергов продължават да си общуват, както и Вергов и Карамазов. Май драмата за разпада на “Трите мечки” е между Бахаров и Карамазов. Така или иначе Карамазов каза, че се оттегля и няма да играе, така че надали ще го видим на екран.

Не знам чия продукция беше сериалът “Белези”, в който за първи път видях актрисата Климентина Фърцова (Радост във “Вина”), но сериалът много ми хареса, а актьорите не бяха такива, които гледаме всеки ден на екран. В никакъв случай не бяха неизвестни, но не бяха натрапчиви, дори Аръков, който води “Мармалад”.

Имаме и страхотни популярни актьори, които с удоволствие бих гледала. Давам за пример актьори от “Вина” - Михаил Билалов, Елена Телбис, Силвия Лулчева, Владимир Зомбори. Но не ми се гледат на всяка крачка Луиза Григорова, Саното, Духовникова, Радина Боршош, Блатечки.

# 326
Лорд Сняг, Саня Борисова не беше гадже, а съпруга на Ники Илиев. Разведоха се, но поддържат приятелски отношения в момента. Топли думи казаха един за друг в "Търси се".
А Вергов, Карамазов и Бахаров бяха близки някога, когато съществуваше проектът Трите мечки и заедно играеха "Арт" и "Спанак с картофи". После им се развалиха отношенията и в момента са доста по-дистанцирани, макар и все още понякога да им се налага да играят заедно на сцената на Народния (в "Идеалният мъж" Вергов и Карамазов си партнират). Това като уточнение.
Приемам уточнението за Саня. Вергов и Карамазов все още са много близки, Карамазов много  защитаваше Вергов по делото с насилието.

# 327
  • España
Едно от нещата , заради които ми хареса “Алфа” бяха новите , неизвестни млади актьори , които свършиха страхотна работа и “изнесоха сериала на плещите си “  . Можело значи ! 😉

# 328
  • Галифрей
Може да стига да се намери добър екип. Общо взето “ Вина” ми е един най-любими бг сериали. Липсва ми.

# 329
За мен и актьорите в двата епизода назад във времето във “Вина” бяха чудесни млади актьори, които не съм гледала никъде и им пожелавам да имат много роли, защото заслужават.

Общи условия

Активация на акаунт