“Вина“ - втори сезон по БНТ 1, тема №8 - финал на сезона, и след финала

• 24 248
  • 345
  •   1
Отговори
# 120
Искам трети сезон, дори и да го забозят, мога да гледам само гледките и дядо Станко.

# 121
  • Ню Йорк
В началото на темата гласувах, че искам трети сезон. Но след този финал определено вече не искам.
Със смесени чувства останах. Всичко останало си беше супер, ама развръзката с Филип, Марта и Елина ме разочарова.
Реално той избра да остане с човек, когото вече не обича. Такива връзки рядко са сполучливи. Жалко за детето.

И мен това изключително ме разочарова. Утрепа ми целия кеф от сериала.

# 122
Според мен това е отвора във финала.
Ако беше избрал ЕЛИНА щеше да е завършено...

# 123
За мен финалът на отношенията Марта/Филип/Елина беше много добър и реалистичен. Защо не допуснем, че Филип има още чувства към Марта, освен общо минало, което ги свързва? Защо сме сигурни, че историята с Елина не е просто увлечение?
Реалистично е и развитието за Бончев и  Харизанов. Точно така се прави политика. Яхваш една добра кауза, намираш финансиране, изнудваш когато трябва и ето те - кмет, после депутат и т.н. Ако има трети сезон ще видим развитие на тази линия.
Напълно измислено и нереално беше чудото с игуменката Пелагия, решението на Синода, както и сцената когато дядо Станко прави кръста. Визуално красиво се получи, но защо е това? Претупано, изсмукано от пръстите, личеше си бързането към края.

# 124
Наистина бързане и голямо претупване накрая. Кому беше нужно това нищо случване и бавно действие  в другите серии, та трябваше в един епизод да покажат развръзките на всички сюжетни линии?
Това със синода падна от небето, Пелагия отиде да ги уговаря" щото днес й върви" и хайде пак чудодейно се разреши всичко...смешничко.
За изцелението й, според мен първоначалната идея от първи сезон беше за друг край. Доколкото си спомням Янчева се оттегли от театралната сцена през януари миналата година и се завърна три - четири месеца по-късно. Първата част е била заснета преди лошото стечение на обстоятелствата при нея. Би било нечовешко отстрана на сценаристите да оставят друг финал във втората.(Здрава да е, страхотна актриса и много добър и скромен човек!)❤️
Изборът на Филип ми се струва резонен, мухльо си беше, мухльо си остана. Не мога да си представя как ще каже на жена си " Тръгвай си!" и ще избере любовта. Ще си живее като много други, без чувства, но с жена и дете пред хората и най- вече пред маминка. Гледам Божинов вече има холивудско самочувствие, та покрай суперлативите и истерията на феновете, съвсем му отпусна края и забатачи финала...

# 125
Виктор Божинов спомена, че засега не мисли за нов сезон, но нищо не се знае , може и да се случи примерно след 1 2 г. И ако има то ще е сигурно ще е минал период, примерно година, Бончев ако е станал кмет, Елина ще се върне, а детето на Марта и Фил ще е вече пораснало. И да, ако има такъв Елина и Филип вече ще се съберат. Просто тв е подписала за Под Прикритие това лято, има заснети 2 нови проекта

# 126
Не съм изненадана, че Филип послуша разума, а не сърцето, очаквах го, макар че романтичката в мен тайничко се надяваше на хепи енд за тяхната любов с Елина. Все си мислех, че Марта накрая може да си признае, че връщайки се в Америка, е била потисната, поговорила е с психотерапевтката си и е била посъветвана да разпусне малко, да излезе сред хора, съответно е отишла в бар, където е срещнала мъж, с когото е прекарала една луда, пияна нощ и е забременяла. 😄 Да, и на мен ми звучеше абсурдно сапунено като за този сериал и хубаво, че не са внедрили някаква подобна идея.
Та изборът на Филип беше очевиден по две основни причини: 1. Той самият е израснал без родния си баща. 2. Особено след загубата на сина си не би поставил егоистично собствения си комфорт и лично щастие пред детето си, което е на път, защото то ще е приоритет. Получи нов шанс да бъде родител, прегърна го и ще се опита да превъзмогне всичко друго.
В неговата ситуация полезен ход всъщност нямаше, все щеше да има някакви липси.
С Марта не всичко е изгубено. Истината е, че мъката и скръбта в близкото минало така са ги смазали, че всеки се е капсулирал в болката си, забравили са, че се обичат и са загубили път един към друг. Но сега им се отваря нова възможност да се преоткрият и отново да видят в другия онова, което някога са обикнали.
А Елина ще остане красив спомен за една неизживяна любов, един копнеж, несбъднат блян.
Има защо да се влюби в нея. Благородна, справедлива, открита, честна, пряма, достойна, принципна! До самия край му партнираше и помагаше, вкл. със заминаването си, за да улесни подновяването и укрепването на връзката му с Марта, стабилизирането на семейството. Дано и тя самата да намери щастието, заслужава го!
Пък кой знае, някой ден пътищата им отново могат да се пресекат. Simple Smile Сцената с лозята и залеза беше страхотна. И този път запази дистанция, не се пресегна да закопчае копчето на ризата му, останаха на разстояние, недокосващи се, гледащи напред. Силно!
Сцената с дядо Станко беше великолепен завършек на този разкошен сериал, иначе любими за мен си останаха двата епизода от миналото. Без значение кой зрител какво е искал да се случи, адмирации за чудесния продукт, на който се насладихме. До нови срещи!

Последна редакция: пн, 25 мар 2024, 06:12 от АлисаВСтранатаНаЧудесата

# 127
Останах много приятно изненадана от развръзката на любовния триъгълник! Не знам защо решихте, че Филип не обича Марта. Не е ли имал почти всеки от нас по един неосъществен романс? Прекалено наивно е да се заключи, че ако беше избрал Елина, щяха да си правят вино и да живеят, докато смъртта ги раздели.
Аз по-скоро не искам трети сезон.

# 128
3-ти сезон ще има, ако го купи Нетфликс! Wink
Щото БНТ, как да кажа, просто се сещам за разкошния сериал как влизаш в порутеното барче на СУ-то и хоп - 40 години назад!

# 129
Според мен Филип не е чак толкова безразличен към Марта, колкото си мислите. Думите му, когато й призна, че има чувства към Елина, бяха показателни.

# 130
И аз си мисля, че Филип си обича жената. Гушка я, целува и има любовни нощи с нея.
Увлече се по Елина, но си избра детето и жената и в живота в повечето случаи става точно така, за ужас на любовниците.

# 131
  • София
Винаги изборът "заради детето" е лош избор. А Филип направи точно това. Марта я гледа точно като секцията в хола. Със същата страст.

# 132
Ще ми липсва тръпката, с която чаках неделя вечер! Heart
Страхотен сериал!

# 133
Заложиха на морала, семейството и вярата за финал. Хубаво е, но и аз очаквах да бъде друг избора. Ок е завършека, оставя и на въображението да продължи, ако няма друг сезон.
Ако има следващ сезон - просто намират друга половинка на Елина и връзка, в която да не е втората. Около политиката също още може да се случват разни неща.

# 134
Никаква химия не виждах аз между Филип и Елина, радвам се, че избра Марта. В трети сезон бих искала Елина да е във Франция, а Зоя да се върне

Общи условия

Активация на акаунт