Кандидатстване след четвърти клас

• 21 617
  • 34
  •   2
Отговори
# 30
  • София
Нищо не става. Тези оценки са без значение. Евентуално би имало значение, ако сменяте училището и там ги вземат предвид при класирането.

# 31
Има значение, само ако детето кандидатства. В доста училища се изисква - или като част от формула заедно с други изпити, или самостоятелно като възможност за собствен филтър при прием.

# 32
Въпрос към родителите на приетите деца в СМГ и НПМГ: Вашите деца какви курсове са посещавали и мислите ли че са необходими?

# 33
Моят син беше на курсовете на СМГ от втори клас. Не, че са толкова задължителни, колкото материалът за изпитите не се изучава в училище и трябва или курс, или учител, или някой вкъщи да обяснява на детето.
Курсовете не ти дават гаранция, че детето ще влезе. В 4 клас на курсове в СМГ са над 500 деца, още толкова на други, а приемът е 208 деца общо за СМГ и НПМГ.

# 34
И двете ми деца не са ходили на курсовете на СМГ, и двете влязоха. Голямото го записах, малкото не пожела, защото си е било винаги черен инат. Това, което помогна, е решаване на задачите от предишни години за всяко конкретно състезание.Ходете на колкото можете повече състезания.
А конкретно за СМГ помогна сборникът на Изимат, Математическите предизвикателства на Симеонов, има ги в сайта Класиране, и естествено миналите тестове за ОМТ и после Математика за всеки. Но аз помагах също, бях ги поизучила задачите.

А за тези, които търсят математически паралелки НЕ препоръчвам 125то.
 Проучете 105то, бившият директор на СМГ е директор там, има математическа паралелка с реален подбор, добри учители и напоследък много добри резултати
В 125 то закриха мат паралелка, миналата година завърши последният добър набор, там повече такива деца няма да видят. Сега паралелките в 125то, които са с "подбор" са се превърнали  в пълна пародия

Последна редакция: пт, 28 ное 2025, 21:29 от Априлски душ

Общи условия

Активация на акаунт