Кандидатстване след четвърти клас

• 18 923
  • 31
  •   1
Отговори
# 15
Бихте ли споделили училища в София с първи прием на ученици в 5ти клас, т.е. да нямат начален етап на обучение от 1ви до 4ти клас, а да започват обучение от 5ти клас?

Знам само за СМГ, НПМГ и НГДЕК. Дали има ли и други?

# 16
Хореографското има изпит след 4 клас.

# 17
Здравейте, днес в полетата за бал в сайта на Инфоприем, меню Желания се виждаха балове до училищата. Сега ги няма. Някои има ли идея какви са и защо изчезнаха? За НПМГ беше около 940-950, а за СМГ беше над 1000, само това помня. В първия момент реших, че е бала на моето дете за съответното училище, но не съвпада. Сега се сетих пак и реших да видя, какви са точно цифрите и видях, че вече го няма. Доста странно.

# 18
  • София
Би трябвало да е минималния бал за съответната паралелка. Можем само да гадаем какво се случва 😀 Предвид това, че формулите не бяха коректни, и това, че за първа година се подава през система... 😉
Така или иначе, до час трябва да са се справили и да има класиране 😁

П. С. Ми че той в момента сайта изобщо не се отваря 😂

# 19
При мен се отваря, но бал няма Simple Smile А къде можем да видим формирания бал на собственото ни дете?

# 20
При мен също се отваря и няма бал, нямаше и около обяд.
По спомен класирането може да се обяви  и утре. Или греша ?

Дано всичко да е наред с него защото ако това е стандарта за кандидатстване и нагоре мъка.... Те дори имейл потвърждение на кандидатстването не правят....

# 21
# 22
Статията е на основа тукашната дискусия предполагам.
Интересен е отказа или липсата на коментар да се публикува МИНИМАЛНИЯТ БАЛ на приетите. Това ако наистина се случи е притеснително.
Информацията е редно да се публикува изцяло както досега в таблиците на СМГ и НПМГ кой колко и откъде има и съответното място.

Последна редакция: чт, 27 юни 2024, 10:53 от Дани7

# 23
Не знам за какъв минимален бал говориш, но класирането винаги е било публикувано с бал и всичко. В момента е само кандидатстване, как точно да публикуват минимален бал? Дори преди записване има първо класиране с имена и точки. След записване се публикуват и приетите деца, заедно с бала им, накрая има съобщение отново за приема. Това специално за СМГ. Има надпланов прием за близнаци.

# 24
Досега беше така.
Сега класирането става на сайта на Единна информационна система за изпити и прием. В сайта на СМГ не е задължително да се публикува каквото и да било.

От статията

Без отговор обаче останаха въпросите каква е причината за разминаването във формулите и дали най-ниският и най-високият резултат от състезанията на кандидатстващите ще бъдат обявени в системата.

ПП Да доуточня - на този сайт се вижда твоят бал и дали си приет или не - няма никаква информация на кое място си с какъв бал са другите приети и неприети...в общи линии никакво инфо няма за други дори и имена.

ПП2 Сега погледнах в раздел класиране. Там може би е възможно да се публикува таблицата както беше при СМГ досега. Дано да го направят

Последна редакция: чт, 27 юни 2024, 12:58 от Дани7

# 25
По спомен, минималния и максималния бал на приетите се вписват, когато излезе класирането.
Други таблици не.
Такава беше системата миналата година при седмокласниците. Няма причина при 5 клас да е друго.
Но когато обявят класирането.

# 26
  • София
в класиране пише:
В меню „Желания“ срещу всяка избрана от Вас паралелка освен Вашия бал се визуализира и минималният достигнат бал на паралелката.

# 27
в класиране пише:
В меню „Желания“ срещу всяка избрана от Вас паралелка освен Вашия бал се визуализира и минималният достигнат бал на паралелката.
Това би трябвало да е, когато се обяви класирането (първо, второ, трето). Иначе как?

# 28
По спомен, минималния и максималния бал на приетите се вписват, когато излезе класирането.
Други таблици не.
Такава беше системата миналата година при седмокласниците. Няма причина при 5 клас да е друго.
Но когато обявят класирането.

Благодаря за разяснението, логично е да бъде  по същият начин.
На мен лично табличката на СМГ и на НПМГ ми харесват повече по куп причини, но каквото такова.

Сега предполагам, че всичко се въвежда ръчно на базата на сметнати от СМГ резултати защото не могат да настроят или едитнат формулата. Дано да успеят да смогнат до края на деня, че утре сутринта сме планирали записване Simple Smile

# 29
Здравейте!Да питам ако детето не искара матурите какво става?

Общи условия

Активация на акаунт