Гаслайтинг, манипулация, токсични отношения и хора

• 14 240
  • 307
  •   1
Отговори
# 135
Сега се сетих, че след като се разделих с това ми гадже, за което разказвах, той използваше общи познати, за да сипе какви ли не неща за мен...

Едното беше, че съм го молила да се съберем (хахаха) и сме се събрали. При което, като го срещнах и го питах защо е казал така, след като няма нищо вярно, ми отговори - Ами, защото исках да е така...Satisfied

# 136
  • Далечният изток
Когато аз го оставих, всичките му роднини знаеха, че той ме е зарязал, защото имам любовник. Честно казано не съм се обяснявала на никого, толкова ми беше писнало от всичките му глупости и лъжи.

# 137
Черта на патологията – психиката им не може да понесе / приеме, че ги отхвърляш / изоставяш и ходят по хората да разправят как ТЕ те напускат. Защото си зла, ревнива, изневеряваш, не ги разбираш, уважаваш (което няма общо с реалността, но пък удобно обслужва тяхната реалност), а те душичките всичко дават за теб и правят. Ангели неземни. Ти демон неблагодарен. Много сложни пси механизми, които хората като слушат и четат на прима виста без да те познават се хващат и започват едни вълни от съчувствие и разбиране към него. Което за психарчето е напълно удовлетворяващо. То печели внимание по всякакъв начин.

# 138
И в добавка към всичко - от както се разделихме първия път, нито веднъж не съм го потърсила. Нито веднъж не го помолих да се съберем. Нито веднъж не му казах, че го обичам.
Въпреки, че първите месеци вярвах, че той наистина има някакви проблеми и по-добре да си ги реши сам, да остане малко време със себе си, защото всеки има право в живота си да чувства несигурност и колебание.
И от както се появи първия път започна това издевателство: обичам те, не те обичам. Като ''Не те обичам, не желая да бъдем заедно'' никога не се изрече от неговата уста. Само поведението му говореше.  Просто през цялото време исках да си обясня как е възможно да съществува такава диаметрална противоположност и противоречие в един човек. Да си в подобни крайности през 3 месеца, в продължение на немалко време.

# 139
Е, този явно е начинаещ, в някаква начална фаза. При мен се случваше ежедневно.

# 140
Е, този явно е начинаещ, в някаква начална фаза. При мен се случваше ежедневно.

При мен беше: появява се, 1 месец ми сваля звезди, после 3 месеца никакъв го няма. После пак се появява, сваля ми звезди 1 месец, и отново 3 месеца го няма. Като имаше един преходен период от 10 дни примерно, преди да изчезне отново, в който ме мъчеше с поведението си.

# 141
  • France
Аида, важното е, че е зад гърба ти. Ти наистина заслужаваш новия си живот. Heart

Блайнд, няма смисъл да ровиш там. Разбирам, че все още ти е много прясно, но всичко, което тук кажем и ти си мислиш, си остават непотвърждаеми хипотези. Никой не може да ти даде доказателство за това, каквото му е наистина в главата. Късай и хвърляй, и не си губи повече времето с това.

# 142
В такива случаи  щом осъзнаеш какъв човек стои срещу теб, незабавно трябва да го изкорениш от живота си. Често е трудно и трябва време, но осъзнаването е част от изцелението. Стига да го искаш.
Защото много жени си остават  в такива отношения с години, за съжаление. А когато няма и намесени деца, нещата са още по- лесни.

# 143
  • София
Моят случай беше, че той замина за чужбина уж да работи и изкара пари, а на практика ни заряза тука да се оправяме сами. Имаше периоди, в които въобще не пращаше пари. Когато аз казах, че мога да се оправям сама, се появи ревността. До такава степен, че изгради цял образ на мой въображаем любовник, който живее в някакво село до София.
Когато казах, че искам да се разделим, тъй като вече сме разделени и се държи отвратително, започна да ме гони да си ходя при въпросния въображаем любовник!
Абе толкова луда работа, че чак смешна.
А той естествено, безкрайно влюбен в мен, грижи се за мен "като писано яйце", ангел небесен.
Оф, айде стига, отивам за вино.

# 144
То и аз съм лошата, че съм разбила семейството. Той толкова много давал за мен, бил готов всичко да прости, само и само да сме семейство. Аз съм виновната, защото не съм го подкрепяла с думи, а само с действия, пък той бил правия, защото ме подкрепял на думи. Пълно умопомрачение..

# 145
Голям психопат е бил този. Няма думи Мая.
Значи си била задължена да бъдеш два часа там с детето.
Затова те е тормозил така.
И на него никакво внимание.
Значи другия път отиваш там.
Казваш му, че си тук за да се види с детето. А не да си говориш с него. И че нямаш желание да си говорите.
Да обърне внимание на детето си. И слагаш слушалки и си пускаш музика. Четеш си книжка примерно.
Може и да почнеш да танцуваш Joy
Може да получи инфаркт от яд  Joy

Или пък вземи някой с теб ако може.

# 146
Вземи някой мъж!

Или пък вземи някой с теб ако може.

# 147
То и аз съм лошата, че съм разбила семейството. Той толкова много давал за мен, бил готов всичко да прости, само и само да сме семейство. Аз съм виновната, защото не съм го подкрепяла с думи, а само с действия, пък той бил правия, защото ме подкрепял на думи. Пълно умопомрачение..

Когато те обвиняват, че подкрепяш някого с действия...

Това е висша форма на наглост.

# 148
  • France
Като цяло нарцисистите говорят оруелски език. Няма излизане на глава с тях. Затова и по-добре да не се опитваме.

# 149
  • София
Единствената им цел е да те ядосат и да реагираш. Те се хранят от тази реакция. Затова трябва просто да спрем да реагираме, колкото и да е трудно.

Общи условия

Активация на акаунт