Изследване на ХОРМОНИ – 27 (тема за взаимопомощ и мнения върху резултати)

• 41 860
  • 736
  •   1
Отговори
# 495
Здравей Денис, преди около седмица или две писах, че имам проблем с пъпки по лицето. Пуснах кръвни изследвания и ето резултатите, може ли мнение?
Скрит текст:

# 496
Може ли да попитам от кой показател си личи, че човек е дехидратиран? Понеже доста често чета такъв коментар към изследвания и ми стана интересно по какво се разбира.

# 497
  • София
Който ползва Кандиларов Simple Smile - нещо изгодно от мен Hug
- заплаща се само пробовземането (  за всеки град е различно - между 2 и 5 лв., за СФ е 5 лв) ... или купувате си и други ваучери + този и минавате с едно пробовземане

Здравей Денис, преди около седмица или две писах, че имам проблем с пъпки по лицето. Пуснах кръвни изследвания и ето резултатите, може ли мнение?
Скрит текст:
Здравей!
В12 е висок - ако го приемаш трябва да направиш пауза от поне 2 месеца и тогава да пуснеш контрола. Ако не го приемаш - преразгледай храненето си - от някои храни много се повишава: извара, пилешки черен дроб, жълтъци, телешко месо, скумрия  и т.н. Не е страшно, не се притеснявай. Предозирането с В12 ( добавка) може да е причина за акне. Коригира се с прием на Пантотенова киселина .
Вит. Д може да е по-висок., магнезий - също.
ТСХ е висок и показва Хипофункция на ЩЖ.
Дехидратирана си и желязото не е обективно.
Хемоглобинът е нисък, внимавай да не отидеш в ЖДА... трябва да се приема Желязо - опитай чрез храната ( сок червено цвекло, портокал, лимон... сушени сини сливи, какао...и т.н)
Феритинът е нисък - той също показва, че ти трябва повече желязо.... желателно е да е над 100
ПП.
Друга причина за акне са цинк, мед, селен, андрогените, високи нива на Инсулина ( ИР), високи нива на Биотин/предозиране или прием на висока доза ( при косопад напр.), предозиране с вит. А (ретинол) и т.н. ...

Може ли да попитам от кой показател си личи, че човек е дехидратиран? Понеже доста често чета такъв коментар към изследвания и ми стана интересно по какво се разбира.
От съотношението на някои показателя:
Натрий - Калий
Хемоглобин - Желязо
Креатинин и други показатели
и т.н.
Най- правилно е да се  гледат няколко показателя.

Последна редакция: пн, 29 юли 2024, 15:34 от denis©

# 498
по хемоглобин-желязо как се познава дали е дехидратирано тялото? висок хемоглобин при ниско желязо ли или как ?

# 499
  • София
по хемоглобин-желязо как се познава дали е дехидратирано тялото? висок хемоглобин при ниско желязо ли или как ?
Toва са само леки ориентири, не се хващайте много за тях Simple Smile, за да не се заблудите или интерпретацията ви да не е правилна. Направете си извода, но попитайте за всеки случай и ЛЛ. Simple Smile
Напр. нормални нива на Хемоглобин, нисък Феритин, високи нива на Желязото ...и ако си знаете, че не приемате достатъчно вода, това може да е причина за по-високите нива на Желязото.
Преди да правите подобни изследвания - хидратирайте добре тялото , 4-5 дни преди само изследване, за да няма подобни несъответствия.

# 500
Да, приемам Б12 по 1000, но не знаех че може да е причина за акнето.. благодаря.
Относно Тсх явно след раждането ходят нагоре, надолу хормоните .. от тях дали може да се появят пъпки?
За дехидратацията да разбирам, че трябва да пия повече течности?
Ще ти пиша в другата тема, ако може да ми препоръчаш магнезий и вит. Д, желязо ..
Отново огромно благодаря за отделеното време!
Скрит текст:
Скрит текст:
Здравей!
В12 е висок - ако го приемаш трябва да направиш пауза от поне 2 месеца и тогава да пуснеш контрола. Ако не го приемаш - преразгледай храненето си - от някои храни много се повишава: извара, пилешки черен дроб, жълтъци, телешко месо, скумрия  и т.н. Не е страшно, не се притеснявай. Предозирането с В12 ( добавка) може да е причина за акне. Коригира се с прием на Пантотенова киселина .
Хемоглобинът е нисък, внимавай да не отидеш в ЖДА... трябва да се приема Желязо - опитай чрез храната ( сок червено цвекло, портокал, лимон... сушени сини сливи, какао...и т.н)
Феритинът е нисък - той също показва, че ти трябва повече желязо.... желателно е да е над 100
ПП.
Друга причина за акне са цинк, мед, селен, андрогените, високи нива на Инсулина ( ИР), високи нива на Биотин/предозиране или прием на висока доза ( при косопад напр.), предозиране с вит. А (ретинол) и т.н. ...

# 501
  • София
Ako не е направена почивка от В12, много вероятно това да е причина и за по-високите нива, които не са и много обективни.
Правилото е поне 45 дни почивка, а при попълване на дефицит, при момичетата които правят опити за зачеване може и 20 дни почивка, но е желателно да се спомене, какви са били базовите нива, каква доза и колко дълго е приемана.
Да, предозиране с В12 може да е причина, но може да не е единствена или основна.

За ТСХ - малко вероятно, но не е изключено, особено ако е свързано с ИР и/или високи нива на андрогените.

За добавките - Ок., пиши, ще помагам.

Да, приемам Б12 по 1000, но не знаех че може да е причина за акнето.. благодаря.
Относно Тсх явно след раждането ходят нагоре, надолу хормоните .. от тях дали може да се появят пъпки?
За дехидратацията да разбирам, че трябва да пия повече течности?
Ще ти пиша в другата тема, ако може да ми препоръчаш магнезий и вит. Д, желязо ..
Отново огромно благодаря за отделеното време!
Скрит текст:
Скрит текст:
Здравей!
ПП.

# 502
  • Пловдив
В Пловдив го няма безпл.изследване на Кандиларов...

# 503
  • София
Здравейте, моля препоръчайте ми гинеколог, който да ми разчете хормоналните изследвания и да ми даде насоки. На 37 г. съм и искам да имам 2ро дете .

От около година правим опити, следя се с тестове , но нещо не успявам или да нацеля деня или проблема е друг. Преди 10 г забременях с дуфастон -дали е било съвпадение или не ,но стана от 1-я път. Беше ми изписан от лекар ...сега обаче не намирам лекар ,който да ми каже какво точно да правя. Освен това имам проблем с либидото , мъжа ми също - стреса в работата и всичко останало се отразява и в дните, в които трябва да се правят опити са по-скоро задължение и допълнителен стрес за нас. Препоръчайте ми доктор за София град, който да е с по-голям опит в сферата и да сте доволни от него.

# 504
Аз бих се насочила към репродуктивен специалист, например в болница Надежда. Точно име не мога да препоръчам обаче.

# 505
  • София
Аз бих се насочила към репродуктивен специалист, например в болница Надежда. Точно име не мога да препоръчам обаче.
не ми се иска да е при репродуктивен, притеснявам се , че там искат да те накарат едва ли не да се подложиш на процедура, а проблема е да е разрешим и от обикновен гинеколог, но ако не е разрешим от обикновен Аг, то нека той каже, че е време за репродуктивен. Моля за имена на добри специалисти, благодаря

# 506
  • София

Моля за коментар.Бях на фоликуметрия на 25.07.2024 г. и имах фоликул 1мм. Може ли да коментирате вярно ли, че нямам ОВУ според прегледа днес?

# 507
  • Пловдив
Charming87 , доктор Коларов препоръчвам. Преглежда на частно, не знам дали и в Майчин дом можете да го посетите.

# 508
  • София
Скрит текст:
Моля за коментар.Бях на фоликуметрия на 25.07.2024 г. и имах фоликул 1мм. Може ли да коментирате вярно ли, че нямам ОВУ според прегледа днес?
От снимките, нищо не мога да разбера ( а и не се виждат добре), само тези с матката.
На 17-ти ден от МЦ не се виждат АФ, или ако се виждат фоликули, то или е ПКЯ, или са ДФ, ако са с по-голям размер.
Няма ли размери на фоликули в Десен/Ляв яйчник?!
АФоликули се броят и мерят на 2-3 ден от МЦ. Консултирай се с друг лекар.
На някои от снимките, няма ли измерен фоликул?!
На една от снимките ми прилича на спукан фоликул, но може и да греша... все пак АГ казва, че не е имало О.
1мм?!-  няма такъв фоликул, то има, но са т.н. примордиални и са няколко на брой, поне 3-4, т.е. няма как да е само един... и са в началото на ФФ, не на 17-ти ден от МЦ

# 509
  • София
Скрит текст:
От снимките, нищо не мога да разбера ( а и не се виждат добре), само тези с матката.
На 17-ти ден от МЦ не се виждат АФ, или ако се виждат фоликули, то или е ПКЯ, или са ДФ, ако са с по-голям размер.
Няма ли размери на фоликули в Десен/Ляв яйчник?!
АФоликули се броят и мерят на 2-3 ден от МЦ. Консултирай се с друг лекар.
На някои от снимките, няма ли измерен фоликул?!
На една от снимките ми прилича на спукан фоликул, но може и да греша... все пак АГ казва, че не е имало О.
1мм?!-  няма такъв фоликул, то има, но са т.н. примордиални и са няколко на брой, поне 3-4, т.е. няма как да е само един... и са в началото на ФФ, не на 17-ти ден от МЦ

Денис, пускам снимките по-отблизо, за да ги видиш и да кажеш. Благодаря за обяснението!Качих и днешните хормони.
ПС Лекарят каза, че нямам СПКЯ. Матка и яйчници били добре.

Последна редакция: вт, 30 юли 2024, 20:40 от ellarose

Общи условия

Активация на акаунт