Изследване на ХОРМОНИ – 27 (тема за взаимопомощ и мнения върху резултати)

• 42 954
  • 736
  •   1
Отговори
# 390
Здравейте,
А има ли значение какъв е вида на изследването за B12, например в някои лаборатории имат няколко:

Благодаря предварително и се извинявам за невежеството.

# 391
  • Варна
Здравейте,
А има ли значение какъв е вида на изследването за B12, например в някои лаборатории имат няколко:

Благодаря предварително и се извинявам за невежеството.

Мисля, че активния В12 дава по-ясна представа за нивата на витамина в организма. Докато общ В12 (който всъщност всички пускаме) дава ориентир за нивата му. От книгата на Сали Пачлок (извинявам се ако не е точно така името й) ми е останало в главата, че ако поддържаме нивата на общия В12 в горна граница е ок, защото едва 20% от общия серумен B12 е в активната форма, която организма ни използва. Аз веднъж съм изследвала активен В12, но може би не е лошо от време на време да се пуска и той.

# 392
  • Be realistic - plan for a miracle.
Без да претендирам да съм експерт, това е чудесно ФСХ за тази възраст. АМХ е ниско, но то не се тълкува само по себе си за резерва, а се броят антрални фоликули 2-3 ден от цикъл. Това прескачане на цикъла не е топ и трябва да се види защо е. Но половите ви хормони за мен сами по себе си не са предпоставка за донорска яйцеклетка.

# 393
  • София
Извинявам се, ама да не би да съм си публикувала въпроса по-горе в грешната тема? Или да го задам в другата -Хормонални изследвания-11?

Последна редакция: пт, 05 юли 2024, 22:55 от Skiorche

# 394
Без да претендирам да съм експерт, това е чудесно ФСХ за тази възраст. АМХ е ниско, но то не се тълкува само по себе си за резерва, а се броят антрални фоликули 2-3 ден от цикъл. Това прескачане на цикъла не е топ и трябва да се види защо е. Но половите ви хормони за мен сами по себе си не са предпоставка за донорска яйцеклетка.

Ако става въпрос за моя пост, благодаря много за включването. Броя дните до прегледа, притеснена съм, нямам деца,  а от скоро имам човек до себе си. Не съм му казала за притесненията си, защото се съмнявам в компетентността на лекарите до сега и не искам излишно да създавам драми. Но същевременно искам и да съм коректна с него и да го запозная със ситуацията, когато съм наясно с нея.
Pensive

# 395
  • Be realistic - plan for a miracle.
Loretka - да, за теб беше, но явно съм писала доста бавно и ме изпревариха с други постове по други теми, така че отговорът ми не застана веднага след твоя, макар че уж писах веднага 😀

# 396
  • Пловдив
Здравейте, мили момичета! Здравей, Dennis! В края на февруари правих вакуум аборт в 8-ма седмица. Трансферът ми беше на ЕЦ, слагах си единствено Циклогест. След аборта имам проблеми с цикъла. Свършва ми и след 2-3 дни пак ми идва. За 4 месеца ми дойде 6 пъти Sad В понеделник ще запиша час за гинеколог, но докато дойде часът ще се побъркам от притеснение. Случвало ли се е на някоя от Вас? На какво може да се дължи? Много ме е страх 🥲

# 397
Здравейте,момичета!  Flowers Rose Ако е удобно да попитам тези от вас,които приемат инозитол.Има ли значение дали е под формата на капсули или пудра.Разглеждах добавки и се спрях на https://fertilaid.bg/produkt/myo-d-chiro-inositol/
или
https://www.silabg.com/bg/30131-Jarrow-Formulas-Inositol-Powder. … AYAiAAEgKdj_D_BwE  
С ИР съм и завишени андрогени хормони.

Последна редакция: сб, 06 юли 2024, 16:55 от vtv131313

# 398
Здравейте,

Моля за разчитане на тези изследвания. Тестът е правен на гладно, в 08:00 сутринта, 8-9 часа не бях яла. Единствено пих една чаша вино с вечерята. Благодаря предварително!

# 399
Здравейте момичета да кажа че съм с ПКЯ и напоследък пак е нередовен може ли да ми кажете дали има нещо на тези резултати на 5ти ден от МЦ са

# 400
  • София
Здравейте, мили момичета! Здравей, Dennis! В края на февруари правих вакуум аборт в 8-ма седмица. Трансферът ми беше на ЕЦ, слагах си единствено Циклогест. След аборта имам проблеми с цикъла. Свършва ми и след 2-3 дни пак ми идва. За 4 месеца ми дойде 6 пъти Sad В понеделник ще запиша час за гинеколог, но докато дойде часът ще се побъркам от притеснение. Случвало ли се е на някоя от Вас? На какво може да се дължи? Много ме е страх 🥲
Здравей!
Съжалявам за неуспеха и пожелавам следващият път, всичко да бъде наред.
Изследвай всички базови хормони - посочени са в нулевия пост на темата. Те ще помогнат и на лекаря по-точно на определи къде е проблема.
ПП.
След аборт, за нужни няколко МЦ/месеца за да се нормализират хормоните... средно е 3 месеца, но при някои е възможно да трябва повече време. Засега, не мисля че има нещо притеснително.
Ще чакам да споделиш, какво е мнението на лекаря.

Здравейте,момичета!  Flowers Rose Ако е удобно да попитам тези от вас,които приемат инозитол.Има ли значение дали е
Скрит текст:
под формата на капсули или пудра.Разглеждах добавки и се спрях на
1. https://fertilaid.bg/produkt/myo-d-chiro-inositol/
или
https://www.silabg.com/bg/30131-Jarrow-Formulas-Inositol-Powder. … AYAiAAEgKdj_D_BwE  
С ИР съм и завишени андрогени хормони.
Здравей!
Продуктовата форма, не е от значение. На прах е просто по-изгоден като цена.
При по-високи нива на андрогените е подходяща комбинацията Мио- и Д-Хиро Инозитол (1.)
На Jarrow  е само Мио Инозитол.
Дозата е 2х2 грама.

Здравейте,
Скрит текст:
Моля за разчитане на тези изследвания. Тестът е правен на гладно, в 08:00 сутринта, 8-9 часа не бях яла. Единствено пих една чаша вино с вечерята. Благодаря предварително!

Здравей!
Имаш ИР ... и КЗ на 120 мин остава висока, което не е добре... защото уврежда сърце, очи, бъбреци и т.н.
НОМА индексът е добре, но той не винаги е показателен. По-добре приеми, че си с ИР и се храни правилно, спортувай и т.н. И аз съм с идеален НОМА винаги, когато го изследвам, но съм си с ИР... т.е. ако не се храня правилно - ще ми е висок.
Виното много повишава КЗ... бирата - също Simple Smile

Последна редакция: ср, 10 юли 2024, 21:16 от denis©

# 401
Здравейте , някой може ли да ми помогне с разчитането на резултатите на щитовидната жлеза ?

# 402
  • София
Здравейте Денис,
Моля да ме ориентирате в изследванията на детето (на 16 г.). Проблемът е нередовен цикъл (има го от 3 години), но
Скрит текст:
по-скоро скъсен. Най-често идва между 19-23 ден, случвало се е и на 15-ти. Правени са на 4-тия ден от цикъла, протичащ доста оскъдно този път. Предстои да го коментираме с детски гинеколог. Но тъй като не ми се иска да започваме хормонално лечение, какви хр. добавки биха били подходящи в нейния случай? Дъщеря ми е с нормално тегло, спортува, храни се балансирано. Но от известно време започнаха и пъпки по бузите да й излизат. На гин. преглед се видяха нормални яйчници и липса на овулация.
Благодаря много предварително.
Здравей и Извинявай! Нищо лично - просто съм го пропуснала.
ТСХ е висок и показва Хипофункция на ЩЖ, добре е да се повтори заедно с Т3 и Т4 на чист ден.
ЛХ и Е2 са ниски - показват хормонален дисбаланс, но каква е причината най-добре лекар (Ендокринолог) да прецени... защото има и по-ниски нива на андрогените - да си каже мнението за НбЖ. Не се плаши, детето сега расте и е нормално да има тези хормонални дисбаланси. Пролактинът е малко нисък - попитайте за мнение и за него. ... и го следете - възможно е да е инцидент.
Инсулинът според мен е висок и показва ИР и от там и проблеми с кожата.
Добре е да се направи обременяване с глюкоза.
Проверете за дефицити на витамини и минерали, най-вече цинк, мед и селен... + Андростендион.
Добавки: вит. А и Е, Д, С, В-комплекс ( биотин, В5/пантотенова кис-на),МВИ, Омега 3, Спирулина, Коластра, Масло от Пореч, ПроБ за кожа ... храненето да е с повече протеин и по-малко въглехидрати, полезни мазнини... спорт ( това е изпълнено, но да го спомена за други, които четат), повече вода... качествена козметика за акнеична кожа, добро почистване и т.н.

Здравейте , някой може ли да ми помогне
Скрит текст:
с разчитането на резултатите на щитовидната жлеза ?
Здравей!
ТСХ и Т3 са Ок., но Т4 е нисък и показва тенденция към Хипофункция на ЩЖ. Просто го имай предвид.
Провери за дефицити на вит. и минерали и ако има ги попълни.

Последна редакция: чт, 11 юли 2024, 11:26 от denis©

# 403
С молба да се разчетат и коментират и моите резултати. Целта на прегледа и изследванията беше ЩЖ, заради симтоматика. Благодаря Simple Smile
Скрит текст:

# 404
Здравейте,

Моля за разчитане на тези резултати. На 30г съм. 5 месеца приемах ОК Джазз. Спрях ги на 28.05 и МЦ ми дойде на 31.05. От тогава цикъл не ми е идвал вече 41 дена. Това е и първият месец, в който правим опити за дете. Бях на АГ, който препоръча изследване на тези хормони и следователно да преценя дали да предизвикаме цикъл с хапчета или да чакам. Като съветът от доктора беше, че ако много бързам за дете, би препоръчал дозирани хапчета за предизвикване.
Моля Ви за мнение, тъй като винаги съм имала изключително редовен цикъл и овулация, а откакто започнах с ОК, всичко се обърка. Желанието ни е голямо за второ дете, но не знам как е най-редно да процедирам.

Благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт