Изследване на ХОРМОНИ – 27 (тема за взаимопомощ и мнения върху резултати)

• 42 954
  • 736
  •   1
Отговори
# 405
  • София
С молба да се разчетат и коментират и моите резултати. Целта на прегледа и изследванията беше ЩЖ, заради симтоматика. Благодаря Simple Smile
Скрит текст:

ТСХ е висок, показва Хипофункция на ЩЖ. Няма Хашимото.
Има ИР.
Вит. Д е много нисък - трябва да се приема: 8-9 000 IU + K2 (MK-7) 200-220mcg ...  след по-мазно хранене.
В12 е нисък - 1000мкг метилирана форма
ФК също е ниска - 400мкг - метилирана форма... приемат се след хранене, някое
Добре е да се провери целия т.н. Железен панел
Може да се включи Магнезий, Биотин, Омега 3...

# 406
  • Пловдив
Денисче, момичета, здравейте! 🌹
Днес пуснах щитовидни, но не знам дали влияят Естрофем, Пролутекс, Утрогестан и Клексан, че съм и след ЗЕТ за второ дете.Днес преди изследването не съм приемала нищо от изброените.TSH винаги ми е бил между 1.3 - 1.8, за първи път виждам резултат с 0.
Да взимам ли някакви мерки или така да си стоя?Направени са на 29ти ден от МЦ.
Пуснах и хормони на втори ден.Само да видя след две стимулации (последната в края на 2021) дали ще се е покачил ФСХ.На 38 съм.
Хиляди благодарности! ❤️

# 407
Здравейте, може ли мнение за тези резултати. На 34 години съм, направени са на 3-ти ден от цикъла.

# 408
denise,

Благодаря ти! Понеже и холестерола ми е 6.05, дали има нещо конкретно, което можеш да ми кажеш, при този холестерол и изследването с обременяването. Ще го сложа пак тук, за да не се занимаваш да ми търсиш поста на предишна страница. Благодаря предварително!

# 409
  • София
Здравейте,
Моля за разчитане на тези резултати. На 30г съм. 5 месеца приемах ОК Джазз. Спрях ги на 28.05 и МЦ ми дойде
Скрит текст:
на 31.05. От тогава цикъл не ми е идвал вече 41 дена. Това е и първият месец, в който правим опити за дете. Бях на АГ, който препоръча изследване на тези хормони и следователно да преценя дали да предизвикаме цикъл с хапчета или да чакам. Като съветът от доктора беше, че ако много бързам за дете, би препоръчал дозирани хапчета за предизвикване.
Моля Ви за мнение, тъй като винаги съм имала изключително редовен цикъл и овулация, а откакто започнах с ОК, всичко се обърка. Желанието ни е голямо за второ дете, но не знам как е най-редно да процедирам.

Благодаря!

Здравей!
Изследванията, не показват проблем, но тъй като не са направени в точно определени дни, не са и много информативни.
Според мен, по-добре да предизвикате М., предполагам с прогестин - това ще помогне и на следващия МЦ, да е по-нормален и да има О.
След спиране на ОК, много често има хормонален дисбаланс, който при всеки е с различна продължителност, но средно е 2-3 месеца/МЦ.

Днес пуснах щитовидни, но не знам дали влияят Естрофем, Пролутекс, Утрогестан и Клексан, че съм и след ЗЕТ за
Скрит текст:
второ дете.Днес преди изследването не съм приемала нищо от изброените.TSH винаги ми е бил между 1.3 - 1.8, за първи път виждам резултат с 0.
Пуснах и хормони на втори ден.Само да видя след две стимулации (последната в края на 2021) дали ще се е покачил ФСХ.На 38 съм.
Хиляди благодарности! ❤️

Здравей! Радвам се на появата ти Hug- добре че са тези опити за повече деца Hug ... ще се забравим Simple Smile
Всичко ти е супер. ТСХ е добре, но имай предвид, че при бременност може да не ви достига хормон (Т3 и Т4 са ниски)... следи периодично и трите ( ТСХ, Т3 и Т4)
ФСХ е супер.
Стискам палци и ще чакам новини Peace

Последна редакция: чт, 11 юли 2024, 15:34 от denis©

# 410
Денис, изненада ме с ИР. За Хипофункцията съм чела и знам, че тези стойности не са оптимални, но защо ИР? И тук ли има оптимални стойности, различни от референтните?
Поръчах си Вит. Д 5 000 IU + K2 (MK-7) 180mcg, но явно ще е ниска доза.
Скрит текст:
Скрит текст:
С молба да се разчетат и коментират и моите резултати. Целта на прегледа и изследванията беше ЩЖ, заради симтоматика. Благодаря Simple Smile

Има ИР.
Вит. Д е много нисък - трябва да се приема: 8-9 000 IU + K2 (MK-7) 200-220mcg ...  след по-мазно хранене.

# 411
  • София
Здравейте, може ли мнение за тези резултати. На 34 години съм, направени са на 3-ти ден от цикъла.
Скрит текст:
Здравей!
ФСХ и Е2 са високи, АМХ е нисък - показва НЯР. Не се притеснявай шанс има, просто не трябва да го отлагате.
АМХ не е много показателен и е добре да се изследва заедно с Инхибин В - точно на 3 ден от МЦ,
АМХ се влияе от много неща, вкл. ако имаш дефицити на вит. и минерали, затова е добре да се провери и ако има да се попълнят... това, много вероятно, да повиши малко АМХ... и респ. шанса за зачеване. Прилагали сме го многoкратно през годините - действа Peace

denise,
Благодаря ти! Понеже и холестерола ми е 6.05, дали има нещо конкретно, което можеш да ми кажеш, при този
Скрит текст:
холестерол и изследването с обременяването. Ще го сложа пак тук, за да не се занимаваш да ми търсиш поста на предишна страница. Благодаря предварително!

Високите нива на холестерол, триглицериди при някои се дължат на ИР ( + Хипофункцията на ЩЖ) , особено на неконтролираната ИР.
Или, за да намалиш нивата на холестерола, трябва хранене, съобразено с ИР.
За КЗ - притеснително при теб е, че на 120 мин. остава висока, т.е. инсулинът дори и висок, не успява да я понижи... а това вреди на много органи и системи в тялото.
При следващ тест, включи и на 180 мин. - това е важно за лекаря, който ще те лекува/наблюдава.
За Инсулина - на гладно е Ок., но на 60 мин се увеличава над 10 пъти, а това е притеснително, освен това остава висок и на 120 мин?!
И както при повечето от нас, си със идеален НОМА индекс Simple Smile

Последна редакция: чт, 11 юли 2024, 16:01 от denis©

# 412
Скрит текст:
Здравей!
ФСХ и Е2 са високи, АМХ е нисък - показва НЯР. Не се притеснявай шанс има, просто не трябва да го отлагате.
АМХ не е много показателен и е добре да се изследва заедно с Инхибин В - точно на 3 ден от МЦ,
АМХ се влияе от много неща, вкл. ако имаш дефицити на вит. и минерали, затова е добре да се провери и ако има да се попълнят... това, много вероятно, да повиши малко АМХ... и респ. шанса за зачеване. Прилагали сме го многoкратно през годините - действа Peace

Благодаря ти! Ами ние не отлагаме, дори пробваме вече 9 месеца. Тези изследвания ми назначи лекаря, другата седмица съм на цветна снимка при него. Малко ме стреснаха тези резултати понеже си мислехме,
Че е проблема в мм заради лиша морфология. Уви явно няма да стане лесно.

# 413
Здравей отново Денис,

Пускам за сравнение и излезлия Инхибин Б заедно с мед, цинк и селен.

Ходих на ендокринолог уж авторитет по отношение на проблемното забременяване, според когото ТСХ е граничен, но бил ок като цяло и не ми предписа нищо, вдигал се с възрастта. Но каза, ако се случи забременяване, да отида веднага на консултация. Била съм клинично здрава, според изследванията. Каза само да консумирам българска обикновена сол. Grinning Също така предписа (според мен) ниски нива на вит. Д и възнамерявам да приемам по-високи дози. Контрола на щитовидни хормони след 3 месеца.
Явно трябва да се съсредоточа върху качеството на яйцеклетките и напоръчах една торба с добавки.

# 414
  • София
Денис, изненада ме с ИР. За Хипофункцията съм чела и знам, че тези стойности не са оптимални, но защо ИР? И тук ли има оптимални стойности, различни от референтните?
Поръчах си Вит. Д 5 000 IU + K2 (MK-7) 180mcg, но явно ще е ниска доза.
Скрит текст:
Скрит текст:

Има ИР.
Вит. Д е много нисък - трябва да се приема: 8-9 000 IU + K2 (MK-7) 200-220mcg ...  след по-мазно хранене.
За ИР - не е тежка форма, но я има - просто преразгледай храненето си.
Консултирай се и с Ендокринолог.
За вит. Д. - може да добавиш още малко,3-4000 IU, а вит. К2 да си остане така, не е кой знае какъв проблем.

Здравей отново Денис,
Скрит текст:
Пускам за сравнение и излезлия Инхибин Б заедно с мед, цинк и селен.

Ходих на ендокринолог уж авторитет по отношение на проблемното забременяване, според когото ТСХ е граничен, но бил ок като цяло и не ми предписа нищо, вдигал се с възрастта. Но каза, ако се случи забременяване, да отида веднага на консултация. Била съм клинично здрава, според изследванията. Каза само да консумирам българска обикновена сол. Grinning Също така предписа (според мен) ниски нива на вит. Д и възнамерявам да приемам по-високи дози. Контрола на щитовидни хормони след 3 месеца.
Явно трябва да се съсредоточа върху качеството на яйцеклетките и напоръчах една торба с добавки.

Здравей!
Мнения на лекари не коментирам Simple Smile. Ако искаш потърси второ мнение.
ТСХ, в случая, е висок - сега е лято и физиологично, трябва да е дори по-нисък, ако не си с Хипофункция на ЩЖ.
Дано при бременност, да се повлияеш веднага от медикамента и ТСХ да не ти създава проблем. Има много случаи, когато при бременност ( което си е вид стрес за тялото), ЩЖ реагира много неадекватно на дозите - напр. увеличава се дозата, а вместо да намалява, ТСХ се повишава и т.н.
Решението ти да подпомогнеш кач-вото на яйцеклетките е много правилно - това дава по-голям шанс за здрави и силни ембриони.
Инхибин В и АМХ са добре.
Цинк и мед за малко ниски, може да ги приемаш, но по-ниски дневни дози ( цинк 25-30мг)... защото, ако се предозира, потиска имунната с-ма, отлага се в костите ( а това няма как да се установи) и т.н.
Селенът е добре... хапвай от време на време бразилски орехи ( 2-3, не повече на ден)... ако предозираш, може да започне да ти пада косата... влияе на метаболизма на андрогените и т.н.  Или колкото са полезни, толкова може и да са опасни.
Феритинът е малко нисък, В12 трябва да е на горна граница, ФК е малко висока, не е проблем.
Вит. Д е много нисък - трябва да го приемаш: Д3 9-10000 IU + К2 (МК-7) 220-240mcg... след по-мазно хранене. След 2 месеца прием + 3 седмици почивка => контрола
Другите са добре.

Последна редакция: чт, 11 юли 2024, 21:40 от denis©

# 415
  • Пловдив
Денисче, благодаря! 🤗❤️
Ще ги следя щитовидните, да.Теста ми е положителен, но е още прекалено рано да се радвам и хваля, затова изрязах резултатите на чхг и прогестерон от снимката 😇
Аз много я мисля жлезата, благодарение на твоите коментари 🤗❤️ И нещо като ми е отнесено все си мисля, че тя нещо страда. 🤭
А горен коментар ме подсети за едно клипче, което гледах във фейса.Една жена обясняваше, че нитритната сол, която ни продават за йодирана е супер вредна и да търсим българска от Атанасовското езеро, макар и едра.И в шишето с водата ни за деня да си слагаме по едно кристалче сол колкото ориз, и че има много полезни вещества.Започнах от скоро да го правя, даже слагам по повечко от едно кристалче и нищо да не стане - не е загуба.Но поне сменихме солта вкъщи.

# 416
Денисче, благодаря! 🤗❤️
Ще ги следя щитовидните, да.Теста ми е положителен, но е още прекалено рано да се радвам и хваля, затова изрязах резултатите на чхг и прогестерон от снимката 😇
Аз много я мисля жлезата, благодарение на твоите коментари 🤗❤️ И нещо като ми е отнесено все си мисля, че тя нещо страда. 🤭
А горен коментар ме подсети за едно клипче, което гледах във фейса.Една жена обясняваше, че нитритната сол, която ни продават за йодирана е супер вредна и да търсим българска от Атанасовското езеро, макар и едра.И в шишето с водата ни за деня да си слагаме по едно кристалче сол колкото ориз, и че има много полезни вещества.Започнах от скоро да го правя, даже слагам по повечко от едно кристалче и нищо да не стане - не е загуба.Но поне сменихме солта вкъщи.

С тази сол не си мисли,че като е полезно и слагаш по повечко правиш ползи. Това може да го правиш за кратко и не често,защото от солта се задържа вода и може да започнеш да се подуваш. Аз лично и с келтска сол съм го правила и лицето ми взе да подпухва от солта.....

# 417
По-скоро за готвене или салата може да се използва, че все пак не е добре да се надвишават определени дневни дози. Но цялата му идея явно беше, че ми липсва йод, а аз ям доста солено по принцип и даже последно си купих съвсем обикновена сол. Но си мисля, че ТСХ около 2,5 си е за регулиране, особено ако се цели забременяване, но явно вече имат различни протоколи, доколкото разбрах.

Благодаря отново, Денис! Сега видях отговора. Споделям мнението ти и определено ще направя още една консултация.

# 418
Здравейте,
Моля за разчитане на тези резултати. На 30г съм. 5 месеца приемах ОК Джазз. Спрях ги на 28.05 и МЦ ми дойде
Скрит текст:
на 31.05. От тогава цикъл не ми е идвал вече 41 дена. Това е и първият месец, в който правим опити за дете. Бях на АГ, който препоръча изследване на тези хормони и следователно да преценя дали да предизвикаме цикъл с хапчета или да чакам. Като съветът от доктора беше, че ако много бързам за дете, би препоръчал дозирани хапчета за предизвикване.
Моля Ви за мнение, тъй като винаги съм имала изключително редовен цикъл и овулация, а откакто започнах с ОК, всичко се обърка. Желанието ни е голямо за второ дете, но не знам как е най-редно да процедирам.

Благодаря!

Здравей!
Изследванията, не показват проблем, но тъй като не са направени в точно определени дни, не са и много информативни.
Според мен, по-добре да предизвикате М., предполагам с прогестин - това ще помогне и на следващия МЦ, да е по-нормален и да има О.
След спиране на ОК, много често има хормонален дисбаланс, който при всеки е с различна продължителност, но средно е 2-3 месеца/МЦ.

Днес пуснах щитовидни, но не знам дали влияят Естрофем, Пролутекс, Утрогестан и Клексан, че съм и след ЗЕТ за
Скрит текст:
второ дете.Днес преди изследването не съм приемала нищо от изброените.TSH винаги ми е бил между 1.3 - 1.8, за първи път виждам резултат с 0.
Хиляди благодарности! ❤

Здравей! Радвам се на появата ти Hug- добре че са тези опити за повече деца Hug ... ще се забравим Simple Smile
Всичко ти е супер. ТСХ е добре, но имай предвид, че при бременност може да не ви достига хормон (Т3 и Т4 са ниски)... следи периодично и трите ( ТСХ, Т3 и Т4)
ФСХ е супер.
Стискам палци и ще чакам новини Peace

Благодаря за отговора!! От днес започнах да пия Дуфастон 2х1 за 5 дни. Надявам се нещата да се регулират по-бързо с него. Забравих да попитам доктора, но в случай, че ми дойде преди 5-тия дена да продължавам ли да ги пия?

# 419
  • София
Не се плаши, детето сега расте и е нормално да има тези хормонални дисбаланси.
Скрит текст:
Инсулинът според мен е висок и показва ИР и от там и проблеми с кожата.
Добре е да се направи обременяване с глюкоза.
Проверете за дефицити на витамини и минерали, най-вече цинк, мед и селен... + Андростендион.
Добавки: вит. А и Е, Д, С, В-комплекс ( биотин, В5/пантотенова кис-на),МВИ, Омега 3, Спирулина, Коластра, Масло от Пореч, ПроБ за кожа ... храненето да е с повече протеин и по-малко въглехидрати, полезни мазнини...
Много благодаря за коментара и успокоителните думи, Денис. Много ценни съвети. Както можеш да си представиш, детският гинеколког каза, че изследванията са нормални за възрастта й. (Т.е. , че не я притеснявали). Аз също забелязах ТСХ и инсулина, ама щом ”били в норма”, според лекарката...
Ще се обърна и към ендокринолог и ще включим да изследваме и други показатели.
Удачно ли е да е пие чай от бял равнец за нормализиране на хормоните?
Витекс или масло от вечерна иглика би било по-подходящо за нея?
За Вит. А и Е мога да ѝ взема Геритамин?
В-комплекс на коя марка ще препоръчате?
О кой пробиотик за кожа? Пие редовно Zinzino (уж най-прехваленото Омега 3)

Общи условия

Активация на акаунт