Изследване на ХОРМОНИ – 27 (тема за взаимопомощ и мнения върху резултати)

• 41 736
  • 736
  •   1
Отговори
# 435
  • Пловдив
Това със съня не го вярвам...сина ми спи доста, може и по 12ч са откара и въпреки това има акне.

# 436
Съня е посочен, като една от възможните причини, а не задължителна при всеки.

# 437
Акнето е с андрогенен характер, доста типично за пубертета, когато хормоните бушуват. Съветът беше повече за нас, жени извън пубертета, когато от недостиг на качествен сън, хормонате на стреса денивелират андрогенните и ефектът е сходен, но понякога не бихме се досетили колко е навързано всичко. 😊❤

# 438
Потвърждавам за акнето и стреса, стига да няма други съпътстващи фактори. Като бях по-млада и не се наспивах, и преди да родя и да ми се нормализират хормоните, ми се появяваше повече акне.
При мен в цитонамазката наскоро излязоха стрептококи (малко) съответно ПАП 2, но моята гинеколожка отказа да предпише АБ, предполагам заради това, че се изолираха малко. Също бях и след боледуване.

# 439
Здравей Денис. На 42г с много точен цикъл - 27,28 дни. Този месец ми закъснява 3 дни. Имала съм един единствен полов контакт който беше с презерватив и свършване навън. Презервативът не се е късал, питах мъжът ми и той беше категоричен. Правих си два теста на различни марки- и двата отрицателни.
От един месец пия витекс Агнес , защото имах зацапвания преди и след цикъл. Освен това борих 10 часова разлика преди месец. Каква би могла да е причината за това закъснение? Може ли витекса да ми е повлиял ? Шансът тестовете да са грешни ми се струват минимални. И с двете ми бременности , двете черти се появяват веднага и на деня на закъснението. Тестовете ги правих на първия и втория ден закъснение.

# 440
Здрасти Денис, бременна съм в 16 г.с.
Дали може да хвърлиш един поглед, особено на щитоводните

# 441
Здравей denis!
Можеш ли да коментираш тези изследвания, правени на 3-ти ден от цикъл (Бодимед). На 39 години съм. Прикачам и предишните изследвания от април, за сравнение (Кандиларов).
Благодаря ти предварително!

Скрит текст:

# 442
  • София
Здравей Денис. На 42г с много точен цикъл - 27,28 дни. Този месец ми закъснява 3 дни. Имала съм един единствен
Скрит текст:
полов контакт който беше с презерватив и свършване навън. Презервативът не се е късал, питах мъжът ми и той беше категоричен. Правих си два теста на различни марки- и двата отрицателни.
От един месец пия витекс Агнес , защото имах зацапвания преди и след цикъл. Освен това борих 10 часова разлика преди месец. Каква би могла да е причината за това закъснение? Може ли витекса да ми е повлиял ? Шансът тестовете да са грешни ми се струват минимални. И с двете ми бременности , двете черти се появяват веднага и на деня на закъснението. Тестовете ги правих на първия и втория ден закъснение.
Здравей!
Не мога да отговоря. Възможно е МЦ да е бил ановулаторен или О. да е била по-късна и да е рано за М (ако няма бременност).
След 2-3 дни повтори теста за бременност.

Здрасти Денис, бременна съм в 16 г.с.
Скрит текст:
Дали може да хвърлиш един поглед, особено на щитоводните

Здравей! и Честито! Лека и спокойна бременност.
ТСХ е висок, Т4 нисък - не ви достига хормон. Консултирай се с Ендокринолог, който работи в/с клиника по репр. медицина.
Скоро си била болна - показват и нещо като алергия, която може да е и към самия патоген?! Лекар трябва да прецени.
Хемоглобинът е малко нисък ... консумирай храни и напитки ( сокове) богати на желязо.  Възможна причина и скорошно боледуване, но все пак вземи мерки.
Не виждам нищо притеснително.
Провери нивата на вит. Д ... че по-ниските нива на желязото, често показва, че и там може да има проблем.

Здравей denis!
Можеш ли да коментираш тези изследвания, правени на 3-ти ден от цикъл (Бодимед). На 39 години съм. Прикачам
Скрит текст:
и предишните изследвания от април, за сравнение (Кандиларов).

Здравей!
Сега са супер, по-добре от преди! Браво! Peace

Последна редакция: ср, 17 юли 2024, 14:11 от denis©

# 443
Благодаря ти много denis! Почнах хранителен режим и се опитвам да овладявам стреса, който при мен се оказва един от основните проблеми!

Здравей denis!
Можеш ли да коментираш тези изследвания, правени на 3-ти ден от цикъл (Бодимед). На 39 години съм. Прикачам
Скрит текст:

Здравей!

# 444
  • Ямбол
Денис, дали мога да помоля за коментар и на моите изследвания 🤗💐?

Здравейте, дали мога да помоля за коментар на тези изследвания? Хормоните са пускани на 3-ти ден от МЦ, на 41 г. съм, с прескачания в цикъла през последните месеци.

Скрит текст:

Благодаря предварително!

# 445
  • София
Денис, дали мога да помоля за коментар и на моите изследвания 🤗💐?

Здравейте, дали мога да помоля за коментар на тези изследвания? Хормоните са пускани на 3-ти ден от МЦ, на 41 г. съм, с прескачания в цикъла през последните месеци.

Скрит текст:

Благодаря предварително!
Извинявай!
Е2 е висок - показва киста, ЗФ... но, каквото и да е, търпи обратно развитие или не се развива, защото ЛХ и ФСХ са добре.
АМХ е нисък, но за годините е по-скоро нормално, да е толкова нисък.
Вит. Д е нисък ( трябва да е поне 50-60ng/ml ... посочена е по-ниска горна граница)
В12 трябва да е на горна граница. Попълни ги и това може малко да повиши и АМХ. Провери и за други дефицити и ако има ги попълни.
Не виждам нищо притеснително. Добре е все пак да те видят и на УЗ.

# 446
  • Ямбол
Денис, благодаря сърдечно! При последния ми УЗ преглед лекарят каза, че съм с ПКЯ, изследванията ми са пускани след това. Отивам да прочета какво още е добре да пусна като изследвания и какво да подбера като добавки.

# 447
Здравей, Денис!

Прилагам правени на 4ти ден от МЦ изследвания. МЦ дойде след прием на дуфастон, заради продължило 2 седмици зацапване. През май месец имах биохимична бременност приключила в 5 г.с., предполагаема причина е нисък прогестерон.
Притеснява ме високият естрадиол, каква може да е причината?

# 448
Би ли споделила накратко какво представлява този хранителен режим?

Благодаря ти много denis! Почнах хранителен режим и се опитвам да овладявам стреса, който при мен се оказва един от основните проблеми!

Здравей denis!
Скрит текст:

Здравей!

# 449
Здравей, Денис. Може ли мнение за тези изследвания. Правени са 3ти ден от МЦ(цикълът този месец дойде на 41 ден) Момиче на 25г съм с ПКЯ и ИР. Бях на гинеколог и ендо с тези резултати и казаха, че вс е супер освен леко завишените мъжки и недостига на витамин Д и Б. На последният ултразвук месец преди изследванията нямах кисти. За пролактина - имам несекретиращ микроаденом, за който лекарства не съм приемала повече от 3 години.Ти какво мислиш?

Последна редакция: чт, 18 юли 2024, 07:09 от kristinaapopova

Общи условия

Активация на акаунт