Изследване на ХОРМОНИ – 27 (тема за взаимопомощ и мнения върху резултати)

• 41 661
  • 736
  •   1
Отговори
# 555
Здравейте, на 31 години съм и правим опити за забременяване от 5 мсеца без успех за сега. Прилагам изследванията си правени между 3-5 ден от цикъла. Моля за мение :praying_hands:

Побутвам и аз моето запитване Simple Smile

# 556
Здравейте! Може ли коментар относно тези изследвания, правени на 3 ден от МЦ? На 19 години съм. В продължение на цяла година провеждах терапия с Линдинет 20, а после и с Дуфастон заради липсващ цикъл. Тогава направих и изследвания на хормоните на щитовидната жлеза, както и на половите, единствено прогестеронът беше нисък. Когато спрях Дуфастон, цикълът ми отново липсваше. Наскоро посетих друг гинеколог, който ми назначи тези изследвания, като отново предизвиках цикъла с Дуфастон. На ехографския преглед (Не съм водила полов контакт досега) гинекологът ми каза, че яйчниците ми са уголемени, но нямам кисти или други образувания. След като видя резултатите, ми изписа Белора. Объркана съм..Четох противоречиви отзиви за нея. Към какви други изследвания да се насоча и да потърся ли друго мнение.
Благодаря Ви предварително!

Последна редакция: ср, 14 авг 2024, 14:36 от m678

# 557
Здравейте,
Юли месец имах медикаментозен аборт, веднага започнах противозачатъчни и днес ми дойде МЦ. Ако на трети ден изследвам хормони, адекватно ли ще е?
Искам да предприема стъпки, за да открия причината за втори мисед аборт в 6-7 гс.
Докторката ми е в отпуск и не мога да се свържа с нея за сега.

# 558
Здравей, Денис Simple Smile Излезе и витамин Б6  и Инхибин Б, чаках цяла седмица, припомням на 42 съм с нередовен цикъл и голям дефицит на вит Д и Б12 от предишни изследвания:

Днес ходих при поредния лекар, отдели ми 1 час, прегледа ме с ултразвук, каза че има много хубав фоликул и след 3-4-5 дни ще е най-подходящо за опити. Каза, че си има реална възможност за бременност и е твърде рано директно да ме пращат на инвитро с донорска яйцеклетка. Препоръча цветна снимка, защото и тя подозира запушване на някакви жлези, но не може да е категорична на база само УЗ.
Междувременно от няколко дни започнах да приемам:

Може ли коментар за АМХ и Инхибин Б така както ги виждаш тук на трети ден от МЦ, благодаря Heart

# 559
  • София
Денис, моля те да ми кажеш каква може да е причината за този нисък естрадиол на трети ден от цикъла? Беше ми
Скрит текст:
назначен за преди прегледа, но днес изненадващо ме извикаха по-рано и резултата не беше готов. Съответно не можах да питам лекаря. Докторът изброи 7 фоликула.
Следващия ми преглед е чак в петък и ще се побъркам до тогава. При предходната ми стимулация от 16 фоликула, само в 4 имаше яйцеклетки и много се притеснявам да не би и сега пак така да се получи. Давам всичко от себе си, спортувам редовно, пия добавки, ходих на барокамера, промених хранителния си режим и ако няма резултат от това, ще се отчаям много сериозно.
Само Е2, не е достатъчен, за да се прецени какво се случва, но след като е имало само 7 АФ - това показва НЯР и е възможно МЦ да е ановулаторен или О. да е по-късна.
То и при НЯР шанс има, така че не се отчайвай.
Провери нивата на селена, приемай вит. Е ( важни са за формирането и развитието на АФ).
Може да са и само два Ф., но да има в тях годна за оплождане Я. и да има О.

Скрит текст:
Здравейте, на 31 години съм и правим опити за забременяване от 5 мсеца без успех за сега. Прилагам изследванията си правени между 3-5 ден от цикъла. Моля за мение :praying_hands:
Здравей!
3-ти или 5-ти ден, че това е важно Simple Smile
Ако са на 3-ти ден от МЦ, ЛХ и Е2 са високи и може да показват ПКЯ.
Ако са на 5-ти ден и си с по-къс МЦ ( под 28 дни), може и да няма ПКЯ.
Другите са добре.

Здравейте! Може ли коментар относно тези изследвания, правени на 3 ден от МЦ? На 19 години съм. В
Скрит текст:
продължение на цяла година провеждах терапия с Линдинет 20, а после и с Дуфастон заради липсващ цикъл. Тогава направих и изследвания на хормоните на щитовидната жлеза, както и на половите, единствено прогестеронът беше нисък. Когато спрях Дуфастон, цикълът ми отново липсваше. Наскоро посетих друг гинеколог, който ми назначи тези изследвания, като отново предизвиках цикъла с Дуфастон. На ехографския преглед (Не съм водила полов контакт досега) гинекологът ми каза, че яйчниците ми са уголемени, но нямам кисти или други образувания. След като видя резултатите, ми изписа Белора. Объркана съм..Четох противоречиви отзиви за нея. Към какви други изследвания да се насоча и да потърся ли друго мнение.
Здравей!
Е2 е нисък и от там и тези по-ниски нива на SHBG... тестостеронът също е нисък за възрастта ти.
Най-общо, показват проблем с яйчниковата функция, че трудно се стимулират яйчниците, затова и ФСХ е толкова висок при теб.
Ако няма О., няма как Прогестеронът да е висок, нормално е да е нисък.
Трябва да се консултираш с АГ, който има достатъчно познания/специализирал е и Ендокринология - напр. д-р Владимиров?!
Може да е нещо моментно, от стрес, от стриктни диети/хранително разстройство или другата крайност - ако си с наднормено тегло и т.н.
Не мога да коментирам назначената терапия, защото нямам идея, каква може да е причината при теб, а правилното е тя да се лекува.
Все пак, най-общо и Линдинет и Белара са Орални Контрацептиви (ОК) - като Линдинет 20 е нискодозиран , докато Беларата е по-силна.
ОК съдържат Естроген и Прогестин, докато Дуфастон е само Прогестин. Най-вероятно лекарите опитват различни медикаменти и схеми, с цел да стимулира яйчниковата функция.
Провери за дефицити на вит. и минерали, направи тест за ИР

Последна редакция: ср, 14 авг 2024, 21:25 от denis©

# 560
Благодаря, Денис.
Приемам витамин Е. Селен не съм изследвала, но ще го проверя.

# 561
Здравейте, дали мога да изследвам тсх на 33 ден от приема, тъй като ми престои след това стимулация с кломифен цитират и не знам дали правилно разбрах, че стимулациите повишават тсх и ако го изследвам на 45 ден ще е повишен изкуствено? Тсх ми беше 3, 14 и Начев ми каза, че трябва да е под 2, най много 2,5, но не конкретно за кломифена, гинекологът нищо не каза по този въпрос

# 562
Здравейте, може ли да изкажете мнение кои лаборатории са по-добре Лина или Медлаб? Ако имате наблюдения ще се радвам да споделите мнение. На пръв поглед според мен Лина имит по-ниски референтни стойности от тези на Медлаб. Това добре ли е или няма значение. Благодаря и усмихнат ден🙂

# 563
  • София
Здравейте,
Юли месец имах медикаментозен аборт, веднага започнах противозачатъчни и днес ми дойде МЦ. Ако на трети ден
Скрит текст:
изследвам хормони, адекватно ли ще е?
Искам да предприема стъпки, за да открия причината за втори мисед аборт в 6-7 гс.
Докторката ми е в отпуск и не мога да се свържа с нея за сега.
Здравей!
След аборт ( без значение какъв) - има няколко месеца/МЦ хормонален дисбаланс.
След прием на ОК - също има хормонален дисбаланс няколко месеца/МЦ... 1 до 3 МЦ, средно.
Каква е причината да се правят тези изследвания, веднага след прекратяване приема на ОК? Ако са назначени от лекар, да се направят точно тогава - трябва да се направят.

Здравейте, дали мога да изследвам тсх на 33 ден от приема,
Скрит текст:
тъй като ми престои след това стимулация с кломифен цитират и не знам дали правилно разбрах, че стимулациите повишават тсх и ако го изследвам на 45 ден ще е повишен изкуствено? Тсх ми беше 3, 14 и Начев ми каза, че трябва да е под 2, най много 2,5, но не конкретно за кломифена, гинекологът нищо не каза по този въпрос
Здравей!
Да, може да се изследва - ТСХ, Т3 и Т4 - тълкуват се заедно.
Да, от стимулациите, много често, функцията на ЩЖ се потиска ( ТСХ се повишава).

Здравей, Денис Simple Smile Излезе и витамин Б6  и Инхибин Б, чаках цяла седмица, припомням на 42 съм с нередовен цикъл
Скрит текст:
и голям дефицит на вит Д и Б12 от предишни изследвания:

Днес ходих при поредния лекар, отдели ми 1 час, прегледа ме с ултразвук, каза че има много хубав фоликул и след 3-4-5 дни ще е най-подходящо за опити. Каза, че си има реална възможност за бременност и е твърде рано директно да ме пращат на инвитро с донорска яйцеклетка. Препоръча цветна снимка, защото и тя подозира запушване на някакви жлези, но не може да е категорична на база само УЗ.
Междувременно от няколко дни започнах да приемам:

Може ли коментар за АМХ и Инхибин Б така както ги виждаш тук на трети ден от МЦ, благодаря Heart
Здравей!
АМХ и Инхибин В са ниски и показват доста НЯР, не че няма шанс, но трябва да се действа по-бързо.
Хомоцистеинът е висок - трябва да е около 5... той се контролира от В12, ФК и В6 - да са на горна граница.
Посети клиника по репродуктивна медицина.
На УЗ няма как да се прецени дали са проходими или не тръбите, но ако не е правена ЦС трябва да се направи.

Последна редакция: чт, 15 авг 2024, 15:26 от denis©

# 564
Денис, моля те да ми кажеш каква може да е причината за този нисък естрадиол на трети ден от цикъла? Беше ми
Скрит текст:
назначен за преди прегледа, но днес изненадващо ме извикаха по-рано и резултата не беше готов. Съответно не можах да питам лекаря. Докторът изброи 7 фоликула.
Следващия ми преглед е чак в петък и ще се побъркам до тогава. При предходната ми стимулация от 16 фоликула, само в 4 имаше яйцеклетки и много се притеснявам да не би и сега пак така да се получи. Давам всичко от себе си, спортувам редовно, пия добавки, ходих на барокамера, промених хранителния си режим и ако няма резултат от това, ще се отчаям много сериозно.
Само Е2, не е достатъчен, за да се прецени какво се случва, но след като е имало само 7 АФ - това показва НЯР и е възможно МЦ да е ановулаторен или О. да е по-късна.
Провери нивата на селена, приемай вит. Е ( важни са за формирането и развитието на АФ).

Скрит текст:
Скрит текст:
Здравей!
Другите са добре.

Здравейте! Може ли коментар относно тези изследвания, правени на 3 ден от МЦ? На 19 години съм. В
Скрит текст:
продължение на цяла година провеждах терапия с Линдинет 20, а после и с Дуфастон заради липсващ цикъл. Тогава направих и изследвания на хормоните на щитовидната жлеза, както и на половите, единствено прогестеронът беше нисък. Когато спрях Дуфастон, цикълът ми отново липсваше. Наскоро посетих друг гинеколог, който ми назначи тези изследвания, като отново предизвиках цикъла с Дуфастон. На ехографския преглед (Не съм водила полов контакт досега) гинекологът ми каза, че яйчниците ми са уголемени, но нямам кисти или други образувания. След като видя резултатите, ми изписа Белора. Объркана съм..Четох противоречиви отзиви за нея. Към какви други изследвания да се насоча и да потърся ли друго мнение.
Здравей!
Е2 е нисък и от там и тези по-ниски нива на SHBG... тестостеронът също е нисък за възрастта ти.
Най-общо, показват проблем с яйчниковата функция, че трудно се стимулират яйчниците, затова и ФСХ е толкова висок при теб.
Трябва да се консултираш с АГ, който има достатъчно познания/специализирал е и Ендокринология - напр. д-р Владимиров?!
Може да е нещо моментно, от стрес, от стриктни диети/хранително разстройство или другата крайност - ако си с наднормено тегло и т.н.
Не мога да коментирам назначената терапия, защото нямам идея, каква може да е причината при теб, а правилното е тя да се лекува.
Все пак, най-общо и Линдинет и Белара са Орални Контрацептиви (ОК) - като Линдинет 20 е нискодозиран , докато Беларата е по-силна.
ОК съдържат Естроген и Прогестин, докато Дуфастон е само Прогестин. Най-вероятно лекарите опитват различни медикаменти и схеми, с цел да стимулира яйчниковата функция.
Давам обратна връзка какво ми каза лекаря на днешния преглед. Може да е полезно на някоя друга дама, в подобно на моето положение. Каза, че е нормално да е толкова нисък естрадиола и да се покачва по-бавно, тъй като този път избрахме дълъг протокол. Докторът каза, че така действа блокиращата инжекция. Днес фоликулите бяха 9. Увеличиха ми дозата на инжекциите и ще видим във вторник какво ще е положението. А най-ясно ще е на пункцията. За мое съжаление, думите на доктора не ме успокоиха, предвид преживяното до момента. Иначе имам доверие на лекаря.

# 565
  • София
Скрит текст:
Скрит текст:

Скрит текст:
Скрит текст:
Здравей!
Другите са добре.

Скрит текст:
Здравей!
Давам обратна връзка какво ми каза лекаря на днешния преглед.
Скрит текст:
Може да е полезно на някоя друга дама, в подобно на моето положение. Каза, че е нормално да е толкова нисък естрадиола и да се покачва по-бавно, тъй като този път избрахме дълъг протокол. Докторът каза, че така действа блокиращата инжекция. Днес фоликулите бяха 9. Увеличиха ми дозата на инжекциите и ще видим във вторник какво ще е положението. А най-ясно ще е на пункцията. За мое съжаление, думите на доктора не ме успокоиха, предвид преживяното до момента. Иначе имам доверие на лекаря.
Благодаря, че сподели.
Успех, от мен! Peace

# 566
Здравейте, с мъжа ми се опитваме да имаме бебе вече година и полвина, но без успех (на 29 години съм). Пуснах си изследвания на 3ти ден от цикъла
Гледана съм на ултразвук многократно и нямам поликистозни яйчници. Цикълът ми е съвсем редовен-28 дена. Тези хормони обаче ме притесняват. Cry Много ни се иска да си имаме бебче, но просто не става. Пробвали сме с тестове за овулация, БТ, витамини..нищо не помага. На какво може да се дължат тези резултати? Disappointed Relieved

# 567
Summer76,резултатите са ти наред,за твое успокоение отиди на ендокринолог.
И мъжът трябва да направи изследвания на полови хормони,а ти снимка на тръбите,за да се види да няма запушване.

# 568
  • Пловдив
Summer76, високият пролактин пречи на овулацията. Засичаш ли я всеки месец с тестове, фоликулометрия правена ли е?
И мъжът ти също да си направи спермограма, ако още не е правил.

# 569
Засичана е овулация с тестове, да. Имало е месеци в които нямаше, но цикълът ми пак си идва на 28 ден. Никога не съм имала нередовен цикъл. Спермограма е правена и е наред. Притеснява ме мен тоя тестостерон и пролактин.
Всички лекари ме успокояват, че ми няма нищо и ще стане щом имам редовен цикъл и спермограмата е отлична, но вече 18 месеца не става и според мен си има проблем. Ще сменям лекаря отново явно. Тези хормони сигурно са проблема Cry

Общи условия

Активация на акаунт