Изследване на ХОРМОНИ – 27 (тема за взаимопомощ и мнения върху резултати)

• 41 610
  • 736
  •   1
Отговори
# 600
Здравейте, правим опити за бебе от около 4-5 месеца по-усилено, и двамата сме на 37 г. Изследвах АМХ, който е доста нисък
Този месец подозирам, че имах биохимична бременност, тъй като имах 5-дневно закъснение и пуснах кръвен тест, но по-късно следобяд ми дойде цикълът. Прикачвам резултата

На 3-ти ден от цикъла пуснах полови хормони и много ме притеснява високият  ФСХ. От това, което четох, резултатът е доста лош и почти нямало шанс за качествени яйцеклетки и доста се разстроих.

Освен това пусках и щитовидни хормони края на юли и след месец отново, но ендокриноложката каза, че нямам проблем и не ми назначи никаква терапия, освен за високият холестерол.

Това е първото изледване, а това второто

ТСХ е паднало, въпреки че не съм приемала нищо за него. Много ли е зле положението?
Да си побутна поста.

# 601
  • Пловдив
Здравей, Денис, може ли да погледнеш изследванията. В 20 г.с. съм. Пия фолиева киселина и Пре мама дуо. Притеснява ме резултата за B12 и лимфоцитите.
Взех тези витамин Б12, дали е достатъчна дозата по 1 на ден
https://sopharmacy.bg/bg/product/000000000010025189

Благодаря предварително

# 602
  • София
Скрит текст:
Здравейте, правим опити за бебе от около 4-5 месеца по-усилено, и двамата сме на 37 г. Изследвах АМХ, който е доста нисък
Този месец подозирам, че имах биохимична бременност, тъй като имах 5-дневно закъснение и пуснах кръвен тест, но по-късно следобяд ми дойде цикълът. Прикачвам резултата

На 3-ти ден от цикъла пуснах полови хормони и много ме притеснява високият  ФСХ. От това, което четох, резултатът е доста лош и почти нямало шанс за качествени яйцеклетки и доста се разстроих.

Освен това пусках и щитовидни хормони края на юли и след месец отново, но ендокриноложката каза, че нямам проблем и не ми назначи никаква терапия, освен за високият холестерол.

Това е първото изледване, а това второто

ТСХ е паднало, въпреки че не съм приемала нищо за него. Много ли е зле положението?
Да си побутна поста.
AMH e малко нисък за годините ти, но имаш и дефицити - напр. на вит. Д, предполагам има и други - попълни ги и да видим, дали няма поне малко този хормон да се повиши. При много момичета сме го постигали.
ТСХ е висок - опитай да го държиш в границите 0,5-1,0... защото от него се повишава Пролактин ( той пречи на имплантацията, потиска синтез на прогетерон...) , Холестерол и т.н.
Провери за ИР - може от там също да се повишава Холестерола (т.е. да е от ЩЖ и от ИР).
ЧХГ показва, че е имало бременност, но е имало проблем с имплантацията - дали проблема е в ембриона или самата матка, няма как да се прецени ... пускай го винаги с Прогестерон, че е важно... той можеше да помогне в интерпретацията.
Била си болна. Пий повече вода, доста си дехидратирана.
ФСХ и Е2 ако са направени след ББременност е нормално да са по-високи... не са много показателни.
Всички тези изследвания са кол-вени, не показват какво е  кач-вото на яйцеклетките, така че не си вкарвай допълнителни притеснения. Шанс има - продължавай смело напред!
Оправи си дефицитите ( провери всички - посочени са на 1 стр.), провери всички останали хормони - ако има отклонения ги коригирай и продължавай напред с повече вяра и оптимизъм. Много рядко става от първия път... станало е веднъж, ще стане отново. Направи каквото трябва за да намалиш риска, а природата си знае работата - оставя да се развиват най-кач-вените и силни ембриони.

# 603
Денис, моля те да дадеш коментар и за моя случай, защото съм много притеснена...
Ето и точните данни.
Estradil: 8.84pg/ml
LH (ЛХ): 5.31
FSH (ФСХ): 5.89
Взети са на 3-ти ден от цикъла. Много съм притеснена за този нисък естрадиол... 3 пъти под минималната референтна стойност е, а досега всички лекари са ме убеждавали, че имам отличен резерв.
Точно месец преди тестовете претърпях извънматочна с премахване на едната тръба, това ми е първият цикъл след това. Имам и доказано късна овулация.

Дами, след две неуспешни бременности, започнах изследвания на хормоните. Днес направих тези за време на менструацията. LH (ЛХ) и FSH (ФСХ) са в перфектната среда, според нормите.
Но Естрадиола е трагичен - 8.84pg при норма 27 - 122. Прочетох страшни неща, че това са нива за менопауза... аз съм на 33 и точно днес ми гледаха яйчниковия резерв и казаха, че е страхотен - като на по-млада жена.
Може ли да обясните какво означава това, страшно ли е наистина, има ли оправия?

# 604
  • София
Денис, моля те да дадеш коментар и за моя случай, защото съм много притеснена...
Скрит текст:
Ето и точните данни.
Estradil: 8.84pg/ml
LH (ЛХ): 5.31
FSH (ФСХ): 5.89
Взети са на 3-ти ден от цикъла. Много съм притеснена за този нисък естрадиол... 3 пъти под минималната референтна стойност е, а досега всички лекари са ме убеждавали, че имам отличен резерв.
Точно месец преди тестовете претърпях извънматочна с премахване на едната тръба, това ми е първият цикъл след това. Имам и доказано късна овулация.

Дами, след две неуспешни бременности, започнах изследвания на хормоните. Днес направих тези за време на менструацията. LH (ЛХ) и FSH (ФСХ) са в перфектната среда, според нормите.
Но Естрадиола е трагичен - 8.84pg при норма 27 - 122. Прочетох страшни неща, че това са нива за менопауза... аз съм на 33 и точно днес ми гледаха яйчниковия резерв и казаха, че е страхотен - като на по-млада жена.
Може ли да обясните какво означава това, страшно ли е наистина, има ли оправия?
Според мен, няма нищо притеснително - възможно е МЦ да е по-дълъг, с по-късна О. или да бъде ановулаторен, като резултат от ИМБременност и оперативната интервенция. Нищо общо с ЯР, спокойно Peace

# 605
  • Пловдив
Здравей, Денис, може ли да погледнеш изследванията. В 20 г.с. съм. Пия фолиева киселина и Пре мама дуо. Притеснява ме резултата за B12 и лимфоцитите.

Благодаря предварително

Денис, ако мнение за b12. Добавките достатъчни ли са

# 606
  • София
Скрит текст:

Благодаря предварително

Денис, ако мнение за b12. Добавките достатъчни ли са
Отклоненията са от бременността, според мен, но все пак се консултирай с лекар.
В12 е нисък - дозата, която си избрала е Ок. След 2 месеца прием и поне 20 дни почивка, пусни контрола.
Хемоглобинът е нисък - внимавай да не отидеш в ЖДА.
Лека и спокойна бременност. Peace

# 607
Здравей Денис,
Може ли да коментираш резултатите ми. Също и мнение дали този витамин D би бил добър вариант? На 33г. съм.
Скрит текст:
Скрит текст:

# 608
Здравейте. Има нещо нередно в хормоните нали? Правени са втори ден от цикъла по повод няколко цикъла в които кървене то не спира...

# 609
  • София
Здравей Денис,
Скрит текст:
Може ли да коментираш резултатите ми. Също и мнение дали този витамин D би бил добър вариант? На 33г. съм.
Скрит текст:
Скрит текст:
Здравей!
Пролактинът е висок - провери ЩЖ, Андростендион, Тестостерон, тест за ИР....
В12 е нисък, ФК - също ... трябва да са на горна граница.
Вит. Д е нисък - трябва да е поне 60-70, че вече сме края на лятото Simple Smile
За добавката - става, по 1-2 след по-мазно хранене.

Здравейте. Има нещо нередно в хормоните нали? Правени са втори ден от цикъла по повод няколко цикъла в които
Скрит текст:
кървене то не спира...
Здравей!
Дай ориентир за възраст, моля.

# 610
Здравей Денис,
Скрит текст:
Скрит текст:
Скрит текст:
Здравей!
Вит. Д е нисък - трябва да е поне 60-70, че вече сме края на лятото Simple Smile

Здравейте. Има нещо нередно в хормоните нали? Правени са втори ден от цикъла по повод няколко цикъла в които
Скрит текст:
кървене то не спира...
Здравей!
Извинявам се 40 години...
Здравей Денис,
Скрит текст:
Скрит текст:
Скрит текст:
Здравей!

Скрит текст:
кървене то не спира...
Здравей!

# 611
Денис, може ли коментар
27 години съм, 2ри месец след мед.аборт в 7гс. Предния месец бях на противозачатъчни за 1 месец.
18ти ден от цикъла, при г/д ц на 35-40 дни.
Имам фоликул 18мм и 7,7 лигавица при тези изследвания. Дебнем овулация за имун. Биопсия и неделя пак ще пускам хормони.

Знам че изследванията не са добре, но как мога да ги оправя Sad

# 612
  • София
Здравейте, Densi, надявам се, че въпреки че не съм в групата на искащите бебе (по обясними причини) ще ми помогнете в разчитането на резултатите.
И така, на 46 години съм, в менопауза и въпросът ми е може ли да се говори за естрогенна доминантност при тези хормони
Скрит текст:

Предварително благодаря!

# 613
Здравей, Денис!
Може ли мнение за тези хормони:

На 20 ден от МЦ имам два доминантни фоликула този месец, 17 и 19 мм във всеки яйчник. Дебелината на лигавицата беше 10.9 мм. Това са хормоните след УЗ преглед, вечерта в 21:30 поставих Овитрел. Кога е най-добре да действаме спрямо инжекцията? Накратко съм с НЯР, вече повече от година неуспешни опити след спонтанен аборт. Това ни е последен опит преди инвитро. Мъжът ми е с астенозооспермия, но не сме правили нова СГ след прием на добавки все още.

# 614
Здравейте! Днес би трябвало да съм 7 дена след Ов (засичана с тестове) и пуснах прогестерон и пролактин. За втория ми е ясно, че пак е скочил (по принцип пия Достинекс, но дозата ми явно е прекалено малка). А прогестерона добре ли е?

Общи условия

Активация на акаунт