Изследване на ХОРМОНИ – 27 (тема за взаимопомощ и мнения върху резултати)

• 41 563
  • 736
  •   1
Отговори
# 660
Здравей Денис, беше писала, че приема на цинк влияе на половите хормони (андрогените). Пускам връзка към мое питане и твой коментар с молба да ми кажеш дали в случая може да пробваме с цинк и в какви количества  (коментар #537)  - https://bg-mam.ma/p/1641161/48389075

После ще прескоча в другата тема за препоръка на конкретен, за да не изпусна голямата промоция Simple Smile Много ти благодаря!

# 661
  • София
Здравей Денис, беше писала, че приема на цинк влияе на половите хормони (андрогените). Пускам връзка към мое
Скрит текст:
питане и твой коментар с молба да ми кажеш дали в случая може да пробваме с цинк и в какви количества  (коментар #537)  - https://bg-mam.ma/p/1641161/48389075

После ще прескоча в другата тема за препоръка на конкретен, за да не изпусна голямата промоция Simple Smile Много ти благодаря!
Здравей!
Малко вероятно цинкът да помогне, защото има няколко сериозни проблема - ПКЯ, проблем с ЩЖ и т.н.
Първо проверете нивата на цинк, мед и селен и ако има отклонения - да се коригират.  Може да е нисък, но може и да е висок Simple Smile

# 662
Благодаря! Лошото е, че не знам какво да правим за тези проблеми. Ендокринологът нищо не ни препоръча, просто да чакаме да дойде цикъла. Ти какво би направила?

# 663
Денис, извинявай, малко да повдигна питането си или не коментираш мъжки хормони…
Здравей Денис ,
Може ли коментар върху тези резултати, правени на 3ти ден от мц ,на 35 години съм.
Благодаря

# 664
Здравейте,доста съм притеснена и ако е възможно може ли да ми дадете мнение
Накратко ,на 32 г съм имам проблем със забременяването. Винаги съм имала редовен цикъл на 26-27  дни. Този месец ми зацапа по време на овулацията ,уплаших се и веднага отидох на преглед . АГ ме прегледа с вагинален ехограф ,не видя нищо притеснително и видя ,че е имало овулация. Каза  да си пусна хормони. 7 дни след това  ми дойде ,което е с 9 дни по-рано от нормалното.  Сега отново съм в овулация и пак ми зацапа иначе е точно на 13 ти ден отново ,като предния път. Незнам дали е важно, но за 4 месеца отслабнах с 12 кг поради синдром на раздразненото черво и ограничих храните,които ми пречат. Много съм притеснена от хормоналните резултати. Кръвните ми изследвания са от юли ,а хормоналните от този месец.
Моля за съвет или мнение

# 665
Да повдигна питането ми Hug
Здравей, Денис. Излязоха и "немските" резултати. Пробата е взета на чист ден. Жена на 39 год. Имам диагноза Хашимото, но не ми  е предписана терапия. Благодаря!

Скрит текст:
Освен вит.Д, приемам и вит.А до О и вит.Е от О до М. Имам въпрос - тъй като капките D3+K2 ми свършиха, мога ли да приемам вит.Д на таблетки (имам само такива от 10 000)+ 2 табл.вит К2 (100 мг) пет пъти седмично? (Смятах, че от капките 8000х7 дни = 56 000, т.е. 5 таблетки от по 10 000...).  Планирам и да започнем семеен прием на рибено масло (харесала съм на now foods). Може ли да се комбинира с добавките, които взимам до момента, или трябва да променя нещо?

# 666
Здравейте отново! Миналия месец писах в темата, става въпрос за нередовен цикъл, на 19 години съм. След последния ми преглед при гинеколог, който установи поликистоза, реших да посетя ендокринолог, който ми назначи изследвания и обременяване с глюкоза, за да видим дали имам инсулинова резистентност (хормоните на щитовидната ми жлеза са в норма). Може ли коментар относно резултатите? Според ендокринолога, започвам да развивам инсулинова резистентност, затова ми предписа по една таблетка дневно Глюкофаж и Иногинол за 6 месеца. Въпросът ми е мога ли единствено с хранителен режим да овладея ситуацията?
Да повдигна питането ми 🤗

# 667
Здравей, Денис! Моля те за съвет и ще съм много благодарна за такъв, тъй като от повече от година няма резултат от опити за бременност. Видимо има хормони, които трябва да се адресират, но всички репродуктивни специалисти, гинеколози и ендокринолози, които посетих, не виждат нужда от това.

За контекст: 32 години, редовен цикъл на 25-26 дни, който в последните 4-5 години се скъси и стана осезаемо по-оскъден (два дни, доста лек). История на менопауза преди 40г. по майчина линия. 51кг при 170см ръст. Не консумирам месо, но се храня разнообразно. Получавала съм коментар от един единствен гинеколог, че имам ПКЯ само на база съотношение в LH:FSH, което тогава беше под 1,5.

Пускам поредни нови изследвания и текущите резултати са:

От трети ден:

Допълнителна информация:

На девети ден от същия цикъл на УЗ се видя един доминантен фоликул (17мм) в единия яйчник и един малко по-малък (под 16мм)  в другия яйчник.

АМХ тествах и миналата година и беше 3.99,  a Ихибин В беше 134. Сега виждам, че и двете са по-нагоре като стойности, а инхибинът е вече по-осезаемо над горна граница. На какво може да се дължи увеличението? Има ли място за притеснение тук?
    Също, никой от консултираните лекари досега не е конкретизирал нищо за естрадиола. И друг път се е случвало на 3ти ден да бъде над горна граница, а на 21ви да бъде почти двойно над нея. Какво би могло да го завишава дотолкова?
    При последното ми изследване на глюкоза резултатът беше 5.18 при граници 2.80-6.10.

От 20ти ден:

Тук имам и допълнителни изследвания от преди 3 месеца:

Последна редакция: вт, 24 сеп 2024, 22:08 от Ellinor.d

# 668
  • София

Някой може ли да ми разчете резултатът? Че и два вида уреаплазма ми откриха.

# 669
Скрит текст:

Някой може ли да ми разчете резултатът? Че и два вида уреаплазма ми откриха.
Трябва да се изследва ACE I/D и Factor XIII, за да се прецени дали ина нужда от терапия.

# 670
Здравейте,
Ще попитам и тук. Това са резултатите на съпруга ми, от 3-4 месеца е на глюкофаж, взима медикамент и за холестерола, без излишни килограми е. Как ви се струва? Чудя се защо кръвната захар е с тези стойности, при положение, че взима медикамент?
1

# 671
А как е преценено да е на глюкофаж, като сега правите натоварване с глюкоза? Кой ви го изписа?Може да не е достатъчна дозата глюкофаж и също така глюкофажът не е панацея-трябва движение и нисковъглехидратна диета също.

Здравейте,
Ще попитам и тук. Това са резултатите на съпруга ми, от 3-4 месеца е на глюкофаж, взима медикамент и за холестерола, без излишни килограми е. Как ви се струва? Чудя се защо кръвната захар е с тези стойности, при положение, че взима медикамент?
1

# 672
Здравейте,

Ж. на 24г.

Имам нередовен цикъл и записан час за ендокринолог след няколко седмици. Гинеколожката, която ме изпрати, ми препоръча да изследвам хормоните преди прегледа, за да съм подготвена.

Предишните прегледи при гинеколози завършваха с диагноза "поликистозни яйчници"и разбира се, предписване на Дуфастон и противозачатъчни.

Последната гинеколожка ме посъветва да намеря коренната причина за проблема и реших да я послушам. Simple Smile

Има ли нещо, за което да се притеснявам на този етап?

Правени са на 3-ти ден от МЦ.

Благодаря предварително!

# 673
Avi, лекар ендокринолог прецени за глюкофажа, пак след обременяване с глюкоза.

# 674
Здравейте, много съм притеснена и за това пиша тук, с  надеждата някой ако може да помогне, защо часът ми при гинеколог е след 1 седмица и ще откача до тогава... На 32 години съм, нямам деца (но много искам),до преди 5 месеца цикълът ми беше редовен, на 28 дни, много точен. Но от Май месец досега ми е идвало 3 пъти,  като последният път го предизвиках с Дуфастон (по препоръка на еднокринолог). Дойде ми, но определено много по-слабо.. Направих си така чаканите изследвания и ето го резултатът:   Ако може някой да сподели мнение, ще бъда много благодарна!

Общи условия

Активация на акаунт