Смешки от форума - 42

• 85 062
  • 748
  •   1
Отговори
# 315
То си е Spa точно от спазми, но в някои езици това ще се прочете като Шпа. Компанията дето го произвежда е френска та не ще да е от тях дошло това, явно у нас някой си го е прекръстил и така е останало.

# 316
Май се произвежда в унгарския завод Chinoin, който е собственост на френската Sanofi. Предполагам, че французите сравнително отскоро са купили завода и марката, така че не ги търсете/винете за произношението.
Продължавам да си мисля, че от унгарски е „шпа“.

Но пък докато ровех да търся, попаднах на любопитния факт, че медикаментът не е получил разрешение за разпространение в Израел, вследствие на което има голям контрабанден внос, включително и на фалшиви таблетки.

# 317
Вярно че аз набързо погледнах текущо коя е компанията, но те и в тази област масово се окрупниха едни с други и първоначално е била друга. Не че знам как биха го прочели унгарците, но предполагам че е както казваш.

# 318
Темата е заключена, от 2006 и попаднах случайно търсейки инфо по съвсем друг повод. Цитира се статия за най-странното име:

Цитат
Дизел Георгиев от с. Винарово  - кръстен е от баща си на трактора "Дизел 365"
Рузвелт и Презенция от с. Сланотрън
баба Салфетка от с. Кошава - кръстена от баща си на чудното изобретение салфетка
Олиампиада от с. Кошава
Щраус и Бризенти - пак от там
В същото село живеят още - Мармозел, Ромолуз, Харитон, Френца, Витления, Сталинка, Даладие, Съмзияна, Феврония.
🤣😅🥲
https://m.bg-mamma.com/?topic=31965.msg1710829

# 319
  • София
"Не знам дали е кауза пердета да се боря срещу това...." - ясно, че е от аутокоректа, много сладко се е получило. Simple Smile

# 320
  • София
Темата е заключена, от 2006 и попаднах случайно търсейки инфо по съвсем друг повод. Цитира се статия за най-странното име:

Цитат
Дизел Георгиев от с. Винарово  - кръстен е от баща си на трактора "Дизел 365"
баба Салфетка от с. Кошава - кръстена от баща си на чудното изобретение салфетка
Олиампиада от с. Кошава
В същото село живеят още - Мармозел, Ромолуз, Харитон, Френца, Витления, Сталинка, Даладие, Съмзияна, Феврония.
🤣😅🥲

Ален Кикаха започва да ми звучи все по- нормално.

# 321
  • Другата България

Цитат
Дизел Георгиев от с. Винарово  - кръстен е от баща си на трактора "Дизел 365"
Олиампиада от с. Кошава
🤣😅🥲
Blush
Ален Кикаха започва да ми звучи все по- нормално.
В този регион на страната живеят предимно власи, имената са влашки, те и такъв език говорят, трудно ако не си от района ще ги разбереш.
В Кошава има още по-странни имена.

# 322
Кикаха едва ли е влашко име. Срещала съм го преди много години в една книга като индианско.

# 323
  • София
Кикаха едва ли е влашко име. Срещала съм го преди много години в една книга като индианско.
Потребителката явно имаше предвид имената в цитирания от мен пост. Кикаха е от незабравима тема за избор на име отпреди години. 😊

# 324
  • Другата България
Да, точно в цитирания пост имах предвид.

# 325
Виждането на бг инвеститор в имоти за колегата му бг инвеститор в акции:

Цитат
Най-мразя типичната бг позиция - дай ми гаранции. Ми Ганьо кой да ти даде гаранции, като купуваш акции на Тесла имаш ли гаранции? Нямаш, ама понеже е лъскаво и американско и бухаш хилядарките и после лижеш рани в панелката свит на кълбо.

# 326
  • France
Леле Flushed чак пък такава неграмотност контрабалансирана с наглост, не бях виждала

# 327
Simple Smile По принцип и критиците на имотите не падат по-долу, просто не съм се сещала ги цитирам, но в страшките.

# 328
Цитат
словестна гонорея

Логорея, гонорея...whatever...

# 329
Абе знаеш ли вече кой от какво страда... То на днешно време са не смееш и да питаш Grinning

Общи условия

Активация на акаунт