Валенсия- 3

• 40 508
  • 737
  •   1
Отговори
# 570
  • София
От вчера работи и метрото (някои отдалечени спирки от наводнените райони имат заместващи автобуси), но основната му част работи, включително и линиите от и до летището. 

# 571
Здравейте, края на м.май решихме да почиваме в района на Валенсия. Имаме 7 нощувки, с двама тинейджъри на 15 и 17 години. Искаме хубави плажове, атракции, заведения и нощен живот. Кацаме във Валенсия и се чудя колко време да отделя за  там, целия престои ли да е там или да изберем Бенидорм, Аликанте или нещо друго. Хем искаме да почиваме, хем и да разгледаме наоколо. В зависимост от програмата може би ще наемем кола. Моля за вашите предложения как да организираме тези 7 дни.

# 572
Във Валенсия плажът е малко отдалечен от града и ще се налага ежедневно да ползвате градски автобус. В Аликанте е в центъра. Мисля, че там ще ви е по-удобно за почивка, а и пак зависи какво искате да видите.

# 573
  • Mediterraneo
Безкрайни пясъчни плажове, забавления и най- вече нощен живот- в Бенидорм, категорично.

# 574
Нощен живот с деца на 15 и 17 ми се струва  странно.
Само за инфо, там не е България

# 575
За плаж с тийнейджъри, а и за по-приятна атмосфера, аз бих предпочела Аликанте пред Бенидорм. Във Валенсия плажът е отделечен от центъра и затова ми се изгуби усещането за морски град, но не е невъзножно и там да плажувате.

# 576
Аз така и не можах да харесам Аликанте, виж Валенсия ми е любов от първо посещение. В околностите има много интересни неща за разглеждане стига човек да е мобилен. Бенидорм е атрактивен и интересен и там има какво да се види

# 577
Аз също предпочитам Валенсия. Прекрасен град е. Само дето плажът е по-далече. В Бенидорм сред тоя бетон не бих почивала, но ...разни хора, разни идеали.

# 578
  • София
Нощен живот с деца на 15 и 17 ми се струва  странно.
Само за инфо, там не е България
И аз щях да напиша същото. С 15 годишно дете не знам как ще влезете в дискотека в Испания. Тоест знам как, но ще си е набутване и извън закона. Simple Smile

п.п.  @Iki70 - Ей така като почнете да пишете... не знам плажът трябва да е до катедралата на площада ли? Какво означава далеч е плажът? Simple Smile Идея си нямам. Но не, плажът не е далеч.

Последна редакция: пн, 09 дек 2024, 17:20 от Терионозавър

# 579
  • София

п.п.  @Iki70 - Ей така като почнете да пишете... не знам плажът трябва да е до катедралата на площада ли? Какво означава далеч е плажът? Simple Smile Идея си нямам. Но не, плажът не е далеч.
Абсолютно. Плажът не ми се струва далеч, пък камо ли извън града. Все пак не е малък град, не е Китен. Имале си хотели на първа линия. Ние бяхме в район Aiora до метростанция Martim и до плажа бяхме за 20 минути пеша, бавен ход. Градът предлага за всекиго по нещо.

# 580
  • Mediterraneo
В Бенидорм сред тоя бетон не бих почивала, но ...разни хора, разни идеали.

Посещавала ли си го? Плажовете са уникални- дълги и широки. Има множество живописни заливчета с каменисти плажове, за всекиго по нещо. Бетонът е от една страна, плажът не е сред бетона.

# 581

п.п.  @Iki70 - Ей така като почнете да пишете... не знам плажът трябва да е до катедралата на площада ли? Какво означава далеч е плажът? Simple Smile Идея си нямам. Но не, плажът не е далеч.
Абсолютно. Плажът не ми се струва далеч, пък камо ли извън града. Все пак не е малък град, не е Китен. Имале си хотели на първа линия. Ние бяхме в район Aiora до метростанция Martim и до плажа бяхме за 20 минути пеша, бавен ход. Градът предлага за всекиго по нещо.

Не само градовете с калибъра на Китен имат плаж в близост до центъра, така че сравнението не ми изглежда точно. Например Варна не е малък град, а центърът е устроен в немалка част около морето и когато си на центъра, имаш лесен достъп до плажа. Аликанте, Малага също.
В Бенидорм има хубави плажове, но на мен бетонът направо ми вади очите и изпъква над всичко. Тарталета, ако можете да дадете препоръка за конкретни живописни плажчета, където бетонният пейзаж да го няма или поне да не е преобладаващ, ще е полезно за темата.

# 582
В Бенидорм сред тоя бетон не бих почивала, но ...разни хора, разни идеали.

Посещавала ли си го? Плажовете са уникални- дълги и широки. Има множество живописни заливчета с каменисти плажове, за всекиго по нещо. Бетонът е от една страна, плажът не е сред бетона.
Само че в морето е яко камъни…

# 583
  • Mediterraneo
Как ще са камъни плажовете, не ме карай да се смея. Пониенте и Леванте са пясък от край до край, навътре в морето- също. Не знам къде си ходил и са ти казали, че си в Бенидорм, но определено не си бил на тези два плажа. А те са цялата крайбрежна линия.

# 584
Хм, добре, май ти не си влизала и си ги гледала- говоря за Леванте.
Всеки може да види в нета какво се пише, иначе всеки ще обяснява, ти не знаеш, не си бил.

Общи условия

Активация на акаунт