Валенсия- 3

• 40 496
  • 737
  •   1
Отговори
# 585
Благодаря за насоките.
Искам да поясна какво имам предвид относно нощен живот с 15 и 17 г. - ние сме от Бургас, живеем на 200м от плажа, обичаме вечер да се разхождаме до Слънчев бряг, Несебър... Обичаме сергии, магазинчета, заведения, атракции.
Като почиваме в чужбина обикновено преди обяд обикаляме забележителности или околни селца, следобед ходим на плаж до късно /предпочитаме да отсядаме в близост и с гледка море/, след това се приготвяме и излизаме на вечерна разходка.
Тъй като сме попадали в градчета където, крайбрежната алея или център е 500м и разходката ни е точно 10мин и в 21ч почти всичко е затворено, а ние точно по това време излизаме вечер, искам да избегна подобни места.
Посещавали сме и барове и дискотеки с децата в България /когато техни любимци пеят някъде/, но в случая питането ми не беше за такъв тип нощен живот.

# 586
Вероятно Аликанте или Бенидорм ще ви паснат. Валенсия - не мисля. Там няма как да сте хем близо до центъра, хем в гледка към морето.

# 587
В края на ноември прекарахме 4дни във Валенсия. Чудно време, отседнахме в центъра в близост до Копринената борса. Почти навсякъде ходихме пеш вкл.Аквариума, Хемисфера. До Биопарка бяхме с градски транспорт- гугъл много помага в тази насока, съчетахме го с раз одка по плажа. Вечерите се мотаехме по центъра-паелята със заешко/има и охльови и пилешко в нея/ и особено вегетарианската бяха приказни. Копринената борса е като нашите Хали в София, но по-чиста и по-подредена. Като цяло само прекрасни емоции..Сега планирам друга дестинация! Успех и не се колебайте-Валенсия е лесен за ориентиране и придвижване

# 588
Копринената борса е една сграда с празни помещения и красиви тавани и архиректура😀. Това, което описваш вероятно е покрития пазар, който е близо до сградата на копринената борса.

# 589
Копринената борса е една сграда с празни помещения и красиви тавани и архиректура😀. Това, което описваш вероятно е покрития пазар, който е близо до сградата на копринената борса.
Напълно си права! Извинявам се, момичета! Ще компенсирам като ви кажа, че в тези Хали / до Копринената борса/ продават страхотна бяла халва с ядки, прекрасно ароматно кафе и шоколад с кокосови стърготини, ягоди и череши. Плащане с карта основно!

# 590
Не е халва, а турон - традиционен испански коледен сладкиш. Турон Хихона ми е любим.

# 591
Здравейте, предстои ни пътуване до Валенсия през март. Може ли някой да ми препоръча хубаво място за настаняване на центъра. Трима човека сме. Благодаря!

# 592
  • София
Здравейте, предстои ни пътуване до Валенсия през март. Може ли някой да ми препоръча хубаво място за настаняване на центъра. Трима човека сме. Благодаря!
Миналият месец бяхме в Citizentral Gascons. Препоръчвам. Чисто и с много добра локация до стария град.

# 593
Препоръчвам апартамент Mon Suites Carmen. Намира се в стария град  - Calle Santo Tomas 22. Резервирах през Букинг. Апартаментът е двустаен, много чист, обзаведен с всичко необходимо. Ние също бяхме трима и си прекарахме отлично.

# 594
  • София
Здравейте март ще посетим Валенсия за първи път с 2 деца. Ако някой в ползвал 72ч туристически карти за транспорт и вход за някой забележителности , за Океанография и Биопарка се взимат билети заедно ,за другите обекти като Копринената борса и др общински музей как се взима билет. На място с картата или пак предварително?

# 595
Планувам пътуване до Валенсия през май. След това мислех да отидем до Кордоба.
Не намирам директни влакове , само такива които са с прекачване в Мадрид.
Гледах Omio , Renfe и Trainline. През януари ми излиза един директен влак сутринта.
Ще съм много благодарна ако някой ми помогне. Не ми се иска да пътуваме 5 или 6 часа през цялата страна.
Къде мога да видя дали не се плануват ремонти по маршрута. Не видях директни влакове и до Севилия и Малага.
Всичките ми ги дава през Мадрид.

# 596
Вижте за автобуси, alsa или flixbus
То се прекосява цяла Испания,  с кола е около 6 часа от Валенсия до Кордоба.

# 597
  • София
Към момента не излизат директни влакове при търсене за произволен ден в началото на май.
Възможно е още да не са отворени за резервации, тъй като е рано. Имаш време бол, провери през април.

# 598
  • Mediterraneo
А какво ви притеснява прекачването в Мадрид? Обикновено има добър луфт между двата влака, дори и да се сменя гара. А влаковете са точни, няма опасност да изтървеш връзка заради закъснението на влака.
Иначе има директни влакове, че и евтини( направих търсене за следващата седмица). Просто не са вкарани в разписанието за май вероятно.

# 599
Здравейте,

Знаете ли от коя до коя дата е фестивала Фаи(Фая), незнам точно как се пише във Валенсия през март месец 2025?

В интернет ми излизат различни дати и се обърках

Общи условия

Активация на акаунт