Валенсия- 3

• 36 764
  • 706
  •   1
Отговори
# 630
Картата сума 10 , нали важи за няколко дни , не е еднодневна и да трябва в рамките на 24 часа да се използват тези 10 пътувания? Също след като свършат пътуванията само 2 още мога ли да си купя и колко ще струват тези две зареждания?

# 631
Не е за един ден. Използва се многократно като може да се презареди и с друг тип. Само при първоначалното купуване има 1€ отгоре за картончето или 2€ за пластика. Отделно има друг тип карти Т за 24-72ч пътуване.

# 632
  • Варна
Здравейте, искам да споделя. Въпреки че на сайта на метрото пише,че цената на билета от летището до града е 4.80 евро де факто е 2. Ние сме трима и ни предложиха да вземем за двете посоки , защото така 6 билета излизат 7 евро. Както каза касиерката имало оферта. Пътувахме до метростанция Шатива.
Не знам на автоматите дали ще има същата промоция. Би трябвало.
Иначе бяхме в този апартхотел.
Living Valencia Apartments - Merced ,през Букинг за 130 лева на вечер. Не е луксозен , но на топ място, близо до повечето забележителностите в центъра. Гледам , че цените му растат с всеки ден явно е доста популярен.

Последна редакция: сб, 08 фев 2025, 08:41 от ninoto

# 633
  • София
Здравейте!
Колко дни са достатъчни за разглеждане на Валенсия?
Разбирам, че отговорът е относителен, но, да кажем, три дни
бих ли били достатъчни или ще са крайно недостатъчни?

# 634
  • София
Само за "разглеждане на Валенсия" ако влагаш в това общоприетата семантика на думата - един ден.
Ако ще включваш посещения на музеи, атракции - три дни са достатъчни според мен. Ще има време за важното без да стане досадно и без да се препуска прекалено.

# 635
И за мен три дни са що годе достатъчни.
Ние обаче почти винаги съчетаваме Испания с почивката  и плажа и винаги ходим за по 7-8 дни, за да има време за всичко.

# 636
Бяхме за 5 пълни дни и си го имаше препускането, за да видим всичко, и пак имаме пропуски. Но хората сме много различни и различни неща са ни интересни.
Ние сме с две деца и прекарахме цял ден от 10 до 18 часа в аквариума само, без да ни доскучее и без да се шляем безцелно, обядвахме там, гледахме шоуто с делфините, площта е огромна и не знам как въобще е възможно някой да го разгледа за 3-4 часа както много хора пишат. Цял ден бихме могли да прекараме и в музея на науката + Хемисвера примерно, но нямахме време и го разгледахме почти тичешком, а беше ужасно интересно, после не само децата, а и мъжа ми се разсърди, че много ги юркам и им е малко времето, но за да видим всичко си трябваше да побързаме.
Така, че е много относително.
Ако сте без деца и ще разглеждате само центъра три дни са си добре.

# 637
  • София
Ние планираме три дни без деца другия месец, обаче музеите на техниката/науката са ни слабост и се чудя дали да не наблегнем на класическите музеи, пък да повторим посещението с децата и тогава да видим Зоопарка, Хемисферата и Музея на науката. Защото децата в класически музей скучаят и мрънкат.

Аквариумът ще посетим със сигурност, но едва ли шоу с делфини ще ни хареса. За мен си е мъка за гледане подобно нещо. По-скоро рибки, костенурки, риф...

Бих се разходила и безцелно по плажа и из онзи дълъг парк - бивша река.

Май времето ще е определящо, защото ако вали, щем не щем, ще обикаляме музеите. Видях, че много от тях имат безплатни дни, това е чудесно.

# 638
1 ден е нещо като нищо. Не че няма гледащи и за половин ден, примерно дупка между полети и за 3-4 часа чисто видели  всичко.
Да, успява се да пусне снимка в мрежите, за това и 30мин стигат.

# 639
Здравейте, искам да споделя. Въпреки че на сайта на метрото пише,че цената на билета от летището до града е 4.80 евро де факто е 2. Ние сме трима и ни предложиха да вземем за двете посоки , защото така 6 билета излизат 7 евро. Както каза касиерката имало оферта. Пътувахме до метростанция Шатива.
Living Valencia Apartments - Merced ,през Букинг за 130 лева на вечер. Не е луксозен , но на топ място, близо до повечето забележителностите в центъра. Гледам , че цените му растат с всеки ден явно е доста популярен.
На мен ми дава 210 евро на стая на вечер за месец май. Не мога да постигна вашата цена от 130 лв. За кой период е това?

# 640
  • Mediterraneo
То зависи и кога е резервирала за дадения период. И на мен ми дава цени от 200 евро нагоре за май.

# 641
  • Варна
На мен ми дава 210 евро на стая на вечер за месец май. Не мога да постигна вашата цена от 130 лв. За кой период е това?
Беше 5-7 февруари, след това цените тръгнаха нагоре.

# 642
Как купувате онлайн билети за Биопарка с включен обяд? Назад в темата някъде прочетох, че, ако искаме с обяд, трябва предварително да си купим. Никъде в сайта не видях да се предлага или вече се плаща на място?
Има ли разлика в цените на билетите онлайн и на място, освен комбо билетите?
Ще сме за една седмица във Валенсия, нищо не съм планувала. Иска ни се да посетим всички хубави места, които ще са ни интетесни, като Океанографик, Биопарк, Хемисферик, Турия и някои от музеите. Все още не съм сигурна как да ги планирам, кое с кое, но предполагам, че всели ден по 1 за да не бързаме чак толкова. Дали има нещо, което трябва да се види, а го пропускаме?

# 643
neli, правилния сайт ли гледате, че при търсене понякога излизат други? Още от началната страница отивате на билети+меню

Не мисля, че има разлика в цените на билети, но не съм се интересувала. Просто при комбиниран трябва предварително да се купи. На място преценете спрямо времето кой ден да отидете и може в последния момент да купите онлайн. Има си билети. Аз в последния момент купих, че се чудех до последно дали да е с храна или без. За другите места също е така. Преглеждайте прогнозата до последно, че са на открито и не е приятно да се изсипе някой дъжд.
Една седмица е чудесно като време. Ще имате време спокойно да разгледате. На основните неща отделете по цял ден и вечерта и следобеда допълвате с нещо друго. Ако имате неделен ден в престоя може да обиколите безплатните музеи и обекти, а каквото остане разпръснете из следващите дни.

# 644
neli, правилния сайт ли гледате, че при търсене понякога излизат други? Още от началната страница отивате на билети+меню

Не мисля, че има разлика в цените на билети, но не съм се интересувала. Просто при комбиниран трябва предварително да се купи. На място преценете спрямо времето кой ден да отидете и може в последния момент да купите онлайн. Има си билети. Аз в последния момент купих, че се чудех до последно дали да е с храна или без. За другите места също е така. Преглеждайте прогнозата до последно, че са на открито и не е приятно да се изсипе някой дъжд.
Една седмица е чудесно като време. Ще имате време спокойно да разгледате. На основните неща отделете по цял ден и вечерта и следобеда допълвате с нещо друго. Ако имате неделен ден в престоя може да обиколите безплатните музеи и обекти, а каквото остане разпръснете из следващите дни.
Благодаряя, друг сайт съм гледала 🤗

Общи условия

Активация на акаунт