Валенсия- 3

• 40 433
  • 737
  •   1
Отговори
# 615
Здравейте!
Имаме намерение да си направим семейна екскурзия до Валенсия! Бихте ли ми препоръчали добро място за няколко нощувки за двама възрастни и две деца( на 14 и на 6 години), по възможност около центъра. Видях тук две предложения и се поразрових малко в нета за хотели, но на някои от местата голямото дете го приемат за възрастен и нямат в наличност такива помещения. Може би трябва да търся апартамент. Благодаря!

# 616
  • София
Ние бяхме тук
Апартамента се намира на метростанция Мартим и в близост до два големи булеварда с много спирки на градски транспорт. Районът ни хареса. Имаше всички удобства, а беше доста добра цена. Има спалня и диван, който се разтяга и е много удобен.

# 617
Rosi, може да погледнеш веригата Mon Suites. Имат няколко локации в града. Ние бяхме в Ayora. Близо е до Града на изкуствата и науките обаче. Но за мен това беше по-добрата локация от центъра, защото за този град централната част не ми беше притегателно място и малко време прекарахме там.  Така че преди всичко спрямо вашия план за града трябва да прецените къде е смислено да спите. Апартаментите бяха чисто нови, много добре оборудвани със спалня и разтегателен диван. Не знам до колко беше удобен, че ММ спеше на него. Но от всичко друго съм много доволна и бих ги ползвала пак.
Според мен търси апартаменти щом сте 4ма. Аз доста варианти разглеждах, включително и с две спални, понеже исках самостоятелност и малко спокойствие вечер като легне детето. Намираха се такива на цената и на едноспални, така че си трябва търсене. Много зависи от локацията най-вече. Но честно казано и не се наложи, защото редовно се прибрахме към 11, хапвахме набързо и лягахме да спим всички размазани от умора.

# 618
Здравейте!
Миналата година през октомври бяхме в Бенидорм с организирана екскурзия. Имахме само 5 нощувки, като всеки ден посещавахме Валенсия или Аликанте. Изморихме се от път и не можахме да се насладим на плажа и града.
Тази година решихме, че сами ще си организираме престоя в Бенидорм, с повече дни. Хотела в който бяхме отседнали ни хареса, та може и там да резервираме.
Колебаем се между месец юни или септември. Според вас кога ще е по добре, съобразно горещините. Засега само следя цените на билетите.
Въпроса ми е с какво можем да се придвижим от летището в Аликанте до Бенидорм.
Благодаря!

# 619
  • Mediterraneo
В кой хотел бяхте и смятате да резервирате?
От летището до Бенидорм има автобус, мисля, че е около 8 евро. Има и влак, но той не е директно от летището, първо се хваща автобус. Таксито излиза около 90 евро.
Ако мога да помогна с нещо относно Бенидорм, пиши ми. Живея тук и познавам зоната. Между юни и септември няма голяма разлика, аз лично предпочитам юни, още не са почнали баш големите летни жеги, но пък септември се изпразва от испанци, французи и италианци и атмосферата е по- поносима.

# 620
Благодаря за информацията Тарталета.
Бяхме в хотел Cabana, приличен хотел но ние нямаме кой знае какви претенции. Важното е да е със закуска и вечеря. Две семейства ще сме на 40плюс години. Евентуално и дъщеря на 20 г. ако дотогава не си промени решението да идва с нас.
Ако пък дадеш препоръки за други хотели, ще се радвам да ги разгледам. Засега клоним към месец септември.
Благодаря ти още веднъж!

# 621
Благодаря за препоръките. Ако някой може се предложи и други прилични места за настаняване, ще се радвам да ги разгледам. Май още не сме решили в коя част на града ще отседнем. Чудя се дали да не използваме туристическа агенция.

# 622
  • Mediterraneo
За какво ви е туристическа агенция?! Аз ползвам такава само за почивки, който изискват повечко напасване, дълги полети със смяна на часовата зона и т.н.
Отваряш booking отваряш google maps и си избираш настаняване. Последното ни пътуване, което организирам, е до Андалусия, пак така направих и резервирах настаняване според забележителностите, които искаме да посетим. Не съм търсила специално да са наблизо, единият апартамент е на 40 минути пеша от центъра. В booking има толкова много опции за всякакъв джоб, че не бих плащала на агенция да ми резервира нощувки.

# 623
Здравейте, опитвам се максимално да си дам яснота за придвижването във Валенсия и карти сума АВ+ , само последно да попитам на летището има ли от къде да си купя - машина или  гише ?

# 624
  • София
Здравейте, опитвам се максимално да си дам яснота за придвижването във Валенсия и карти сума АВ+ , само последно да попитам на летището има ли от къде да си купя - машина или  гише ?

На летището е много добре организирано. На входа на метрото има автомати, но има и гише, но което опашката минава по-бавно, но обясняват при нужда. Карта АБ+ е с включна зоната на летището. Ние взехме една такава за отиване и връщане на четирима като две билетчета ползвахме в града. За сами град картата е достатъчна карта А и може да я зареждате колкото е необходимо. Определено я ползвахме. Основните забележителности са доста отдалечени една от друга.

# 625
Много благодаря !

# 626
Не искам да звуча назидателно, но моля новодошлите в тази тема да отделят време и да прочетат написаното до момента. Поне предишните няколко страници.
Скрит текст:
Отговарящите тук го правим от желание да помогнем в свободното си време, което не е безкрайно. И някак е изключително неприятно няколко поста след като за пореден път си написал нещо дъвкано до безкрайност, да се зададе същия въпрос. В случая транспортните карти и от къде се купуват. А именно автоматите в ляво от ескалаторите, които водят до метроспирката.
Има страшно много информация в интернет, отзиви, пътеписи. Влогове и видео, ако щете. Последните са много полезни при наличието на малко време за подготовка преди
пътуване. Напоследък и на мен ми се налага да прибягвам до видеоматериали. Дори има такова за пътя от пристигащи до спирката на метрото на летището. Което пак ми беше полезно понеже плъзгащата врата към него е така облепена с реклами, че изобщо не се забелязва и всички пътници се лутаха и я търсеха.

# 627
  • Варна
Здравейте , виждам че отново има намаление на градския транспорт.

https://www.metrovalencia.es/en/our-temporary-fares/

Как може да се възползва човек от отстъпката, примерно за Сума 10 ?
Не виждам вариант за купуване онлайн. Или намалението е заложено в системата им и при покупка от вендинг машините излиза по-ниската цена ?

# 628
Просто това е актуалната цена в момента. Врче за пореден път удължават срока. Всичко си е заложено в системата - автомати, гишета и т.н. Няма онлайн закупуване. Най-лесният начин за закупуване е при пристигане от летището на автоматите. Менюто е на няколко езика,  плащане в брой, карта и тн.

# 629
  • Варна
Просто това е актуалната цена в момента. Врче за пореден път удължават срока. Всичко си е заложено в системата - автомати, гишета и т.н. Няма онлайн закупуване. Най-лесният начин за закупуване е при пристигане от летището на автоматите. Менюто е на няколко езика,  плащане в брой, карта и тн.
Много благодаря !

Общи условия

Активация на акаунт