Валенсия- 3

• 36 405
  • 704
  •   1
Отговори
# 660
Може ли някой да ми даде актуална информация за времето? Идните дни по сайтовете пишат дъжд.  Искам да съобразя и да взема адекватни дрехи.
Аз лично като пътувам ползвам accuweather за прогнозата. Има дългосрочна прогноза. А на timeanddate проследявам каква е било времето през последните няколко години за конкретния период,зада сония представа. За дъжд най-много разчитам на сателитните снимки на rain viewer. По вида на облаците може да се прецени какъв риск от дъжд има и кога точно. Но миналото лято пак ни изненада един внезапен дъжд. Няколко дни по-рано даваха риск от дъжд, който изчезна. В началото на деня също нямаше по прогноза и след като умряхме от жега на слънце минавайки през Турия на път за природонаучния музей, после на излизане се изсипа лек порой и поваля за кратко. Може би не е лоша идея да си вземете някой дъждобран в багажа за всеки случай предвид периода и климата. Аз смело ги оставих в последния момент, но ако пътувах сега нямаше да ги пропусна.

# 661
  • Mediterraneo
А спокойно можете да влезете в първия срещнат китайски магазин и да си купите дъждобран или чадър, не е необходимо да се носят в багажа. Ако завали, има опции. Днес при нас излизаше 56% дъжд по едно време, да казвам ли, че изгоряхме от жега и не капна и капка. За сряда и четвъртък дават да превали във Валенсия, но процентите са прекалено малко, за да вали наистина. Дънки и някакво горнище за вечерите, все още е чувствително хладно вечер. Тениски за през деня.

# 662
  • София
Здравейте.
Нова съм в тази тема, почнах да чета активно, макар че приятелят ми е ходил и знае това онова.
Планираме морската ни почивка тази година да е във Валенсия. С надеждата, голямата ми дъщеря да говори поне малко на испански (учи го в училище по свое желание, ама се оказа, че не й харесва 🙄).
Запали сме две нощи Валенсия (искам да видим Биопарка, Океанографик) и пет - Куйера, защото тийнът иска да ходи на плаж. Смятате ли, че като разпределение на дните е ок или ще умрем от жега и нищоправене ? В Куйера сме съвсем до плажа. Ако става плажът за ежедневно ползване (или пък има близо други, до които може да се стигне с транспорт/ такси, бих останала и във Валенсия).
Благодаря предварително за съвети и насоки.

# 663
Испания е най-хубавото място за почивка на море според нашето семейство.
Били сме и в Италия, и в Хърватия,  и в Гърция. Но в Испания е най-хубаво. Зависи и кой месец разбира се.
Защо да умрете от жега и нищоправене? Ако идеята е разходка плюс почивка на плаж, добре сте го решили.
 Във Валенсия на плаж се ходи с автобус, тъй като е отдалечен и районът около плажа не е за предпочитане. Ние бяхме на бул. Av.del Puerto и до плажа беше около 20-30 минути с автобус.
Бих предпочела варианта, който сте избрали. В Кулера плажът е страхотен, ще си починете.
Много е хубаво и в Малага, там почиваме напоследък в курортите на Коста дел Сол.

# 664
Използвам споменаването на Коста дел Сол - за кои курорти имате представа или може да препоръчате? И по отношение на времето, че е топло, знам /била съм пролетно време/, но как е морската вода, кога става по-нормална като температура /над 24-25 градуса/?

# 665
Ние ходим в Беналмадена, там ни харесва.
Предпочитаме в края на септември и през октомври. Водата не знам дали стига тези градуси, но е топла и перфектна за къпане. Слънцето не е много силно и гали кожата, без да се налага чадър.
Били сме и през юни, горещо е, но водата е по-хладна.

# 666
Благодаря. От Коста дел Сол направихме Андалусия, "базата" ни беше във Фуенгирола, но половин ден изкарахме и в Беналмадена /освен ако не бъркам с друг курорт, пак в този район - вечерта бяхме на страхотно фламенко/.

Да не спамя темата, във форума има ли тема за Коста дел Сол или някаква сборна за тази част на Испания?

# 667
  • София
Във Валенсия на плаж се ходи с автобус, тъй като е отдалечен и районът около плажа не е за предпочитане. Ние бяхме на бул. Av.del Puerto и до плажа беше около 20-30 минути с автобус.
Добре е да не пишете... хм, крайности. Simple Smile Първо - на плаж във Валенсия може да идете пеша, с автобус, с трамвай, както ви душа сака и плажът НЕ Е отдалечен (да не говорим, че има над 5 км плажна ивица и всъщност плажовете са няколко). Второ ако говорите за 5те блока гето в кв Малвароса, то през денят няма да умрете, минавайки от там, гарантирам ви. В Малвароса има прекрасни стари къщи, край които е много приятно вечер за разходка. Районът край плажа си е съвсем, ама съвсем в ред и доста за предпочитане. (все пак до плажа е и емблематичния квартал Кабанял, който е пълен със заведения.) Simple Smile Моля, не плашете хората. А специално от авенида дел Пуерто пеш до се стига до марината за 30 мин пеша, приятна разходка (зависи на кой номер сте били отседнали, че все пак говорим за булевард с над 200 номера на сградите. НО авенида дел Пуерто е един от много приятните булеварди, защото единият му край е в парка, а другия на марината. Та... да. Ако ви чете някой, който не е стъпвал в града ще си каже, че нито става за плаж, нито е добре да се ходи там.)
п.п. нищо лично, чета ви мненията с интерес, но този път просто не се сдържах. (от Авенида дел Пуерто автобусът заобикаля, за това е 20тина мин, следващия път вземете трамвая или метрото от Амистат, Айора или трамвая от Маритим) (и трите са до авенида дел Пуерто) и ще се озовете на плажа за 10 мин. Разбира се, ако не ви се ходи в жегата пеша.
п.п. за времето можете да си ползвате апп-а на el tiempo , който показва и разни щуротии като темп на водата, скорост на вятъра и тн. Simple Smile

@jfjallen има тема за Андалусия, заповядай там с Коста дел сол-а Simple Smile

# 668
Ние миналата година октомври бяхме в Аликанте. Идвално време за плаж, 25-27 градуса, но водата си беше студена, макар че си имаше доста къпещи се. Но до Валенсия си е близо 3 часа път на посока, което за мен си беше доста изморяващо. Но все пак не съжалявам, че отидихме да видим някой забележителности и там.

# 669
Валенсия я харесваме много, не знаех, че с изказванията си съм крайна. Моля да ме извинят хората, които не са разбрали какво искам да кажа.
Големите градове с излаз на море, тип Валенсия, Барселона, Малага са прекрасни, но определено за плаж е по-хубаво в по-малките курортни градчета.
И пак казвам, че тук даваме съвети и изборът си остава на всеки според нуждите и изискванията.

# 670
  • столицата
Откъде намирате информацията за безплатните музеи и обекти във В.?
Също така, бихте ли препоръчали някое градче/селце наблизо до В., до което може да се отиде и върне за ден и да си заслужава.

Последна редакция: пн, 12 май 2025, 17:07 от galimar

# 671
# 672
galimar, ние ходихме до Gandia и до Xàtiva. С влак от Estació del Nord, близо са и има на често влакове.
Ходехме и до Cuenca, което не е много близо до Валенсия, но  пътуването с влака е час, има удобни влакове и е много красиво там. От друга гара обаче е влакът, от Joaquín Sorolla.

# 673
  • София
И от мен предложение за Куенка, миналата година посрещнах рождения си ден там, старият град е красив и интересен.
Аз го посетих от Мадрид и макар, че физически не е близо, пътуването е много бързо защото е на високоскоростната жп линия, независимо дали се тръгва от Валенсия или от Мадрид. Гарата е извън града, но има градски автобус до/от нея. Билети за градския автобус се купуват от шофьора.

# 674
Здравейте ! Бихме ли могли да си закупим билети за Океанографик на място ? Няма налични онлайн . Благодаря !

Общи условия

Активация на акаунт