За бебета и деца от 0+ месеца. Бързи въпроси, отговори и съвети. Тема 110

• 34 752
  • 756
  •   1
Отговори
# 165
Америкас, излезе клостридиум. За съжаление това е бактерия, която се предава предимно в болнични заведения. Сигурна съм, че е още от раждането и периода, в който бяхме преди изписването. С времето се влоши, педиатърът сменя 5 млека, докато накрая ни насочи към гастро. Около 2-3м детето ми беше като опитно зайче, като изявявах смущенията си за изхожданията, педиатърът на детето имах усещането, че ме има за кукувица. 😤
При нас е Клебсиела. Нашият педиатър по абсолютно същия начин се отнесе, убеждаваше ме, че било нормално. Хич не го слушах и тръгнах по гастроентеролози. Уви, и там за сега неща не успяваме с лечението и точно имам чувството, че детето ми е опитно зайче.  Предполагам с антибиотик лекувахте клостридиума?

# 166
Здравейте! Слуз в акото винаги ли значи алергия/непоносимост? Каква информация и опит имате? Този месец ще прави годинка, но от известно време (месец или повече) в памперса винаги първото изходено са на топчета(запек) и след това му става по-лесно и почва кашесто и често е тъмно зелено. Пращала съм на педито, каза, че нищо нямало. Днес пбаче с тази слуз…. Притесних се и се чудя дали да я притесня за това. Сега нз какво да му дам за закуска… кускус, попара, каша, и тн са запичащи, а кис мляко е млечен продукт.. ако е те са виновни в случая дали да не ги спра замалко.. какво ще закусва не знам 🤷🏼♀ Иначе от два дена съм със запушен нос и кихам, а се случва два/три пъти през нощта да го кърмя.

Последна редакция: нд, 07 апр 2024, 08:29 от Sash i

# 167
Слуз при нас имаше като съвсем малко бебе, но беше и със запек. Давах пробиотик и се оправи. За да не се запича бих дала повече течности, круша и слива като плод или пюре с каша, но малкия не яде кисело мляко за това с каша.

# 168
МОМИЧЕТА! Редактирам за да добавя. Сега пак се изходи и имаше някакви беши неща. Ще кача снимка. Моля ви, на някой случвало ли се е? Със сигурностще питам по-късно през деня лекарката!
Скрит текст:
майка ми е на мнение, че това било неразградена храна от бисквитките, които давам от Дм да дъвче. Слива ще дам сега. А фините овесени ядки смлени на брашно давате ли? Защото нали тр да се бакисват преди това, но като брашно за палачинки дали са ок?

Последна редакция: нд, 07 апр 2024, 09:58 от Sash i

# 169
Саши ,не мога да преценя от снимката дали не е самата кърма тези белите неща или наистина е неразградена храна. Моя син когато хапва зрънчо на следващия ден го намирам в акото му ,такаче е твърде възможно и да е това ,но това само ти може да кажеш. На мен лично ми прилича на нормално ако,бебетата като малки акат предимно така ,но при твоето може и да е от храната. За слуста изглежда ми с някакъв червеникав отенък,тоест не е просто слус (може би) ,моя миналото лято беше с чревен вирус и акаше по наколко пъти на ден и имаше слуц с кървави нишки или просто слуста беше с червен отенък. Другото,което е не винаги значи алергия ,защото аз правих тестове на моя син и са отрицателни ,а слуста я е имал. На колко е твоето дете ? Колко пъти на ден ака ? Обърни се към педиатъра за тези неща. Снимката със слуста не ми хареса ,наистина ми напомни на акото на моя син,само че неговото беше по-течно . Кажи на колко е детето ти и по колко пъти ака на ден ,от кога е така

# 170
пръскам разтвор и търкам носленцето лекичко и така излизат суполките или дърпам с респиратора

Какъв разтвор пръскаш?
И главичката на една страна ли стои или по гръб докато накапваш разтвора?

# 171
Саши ,не мога да преценя от снимката дали не е самата кърма тези белите неща или наистина е неразградена храна. Моя син когато хапва зрънчо на следващия ден го намирам в акото му ,такаче е твърде възможно и да е това ,но това само ти може да кажеш. На мен лично ми прилича на нормално ако,бебетата като малки акат предимно така ,но при твоето може и да е от храната. За слуста изглежда ми с някакъв червеникав отенък,тоест не е просто слус (може би) ,моя миналото лято беше с чревен вирус и акаше по наколко пъти на ден и имаше слуц с кървави нишки или просто слуста беше с червен отенък. Другото,което е не винаги значи алергия ,защото аз правих тестове на моя син и са отрицателни ,а слуста я е имал. На колко е твоето дете ? Колко пъти на ден ака ? Обърни се към педиатъра за тези неща. Снимката със слуста не ми хареса ,наистина ми напомни на акото на моя син,само че неговото беше по-течно . Кажи на колко е детето ти и по колко пъти ака на ден ,от кога е така

Детето края на този месец прави годинка. Ака по 1 път на ден, понякога през ден. Само вчера беше така. Общо 5 или 6 пъти. Като го сложих на гърнето падаше само слуз
Скрит текст:
лекарката каза пробиотик да му давам, но такъв му давам ако се запече и реслно го разхлабва, не виждам смисъл от него. Аз съм сополива и му проби зъбчето вчера, бащата беше болен мин седмицата. Надявам се да е от тези неща… не знам 🤷🏼♀ досега не бях виждала такова ако с белите неща и отделно слузта, затова се шашнах.

# 172
Вчера детето е акало 5-6 пъти ?? Явно нещо се случва,особено щом се е опитвало да ака и е падало само слуз ,боли го коремчето явно.

Lyon,За спрея ползвам този на стреймар бейби

# 173
МОМИЧЕТА! Редактирам за да добавя. Сега пак се изходи и имаше някакви беши неща. Ще кача снимка. Моля ви, на някой случвало ли се е? Със сигурностще питам по-късно през деня лекарката!
Скрит текст:
майка ми е на мнение, че това било неразградена храна от бисквитките, които давам от Дм да дъвче. Слива ще дам сега. А фините овесени ядки смлени на брашно давате ли? Защото нали тр да се бакисват преди това, но като брашно за палачинки дали са ок?
Здравей аз виждам,че има доста слуз в изпражнението на детето което не е нормално. Според мен е добре да се изследват изпражненията. Съветът на лекарката за пробиотик според мен е удачен. Той не се дава само при разстройство или запек. Има вирус в момента,като моето дете беше го лепнала,но беше с упорито разстройство за два дни. Имаше слуз,а после и кървави нишки. Пускахме проба и се оказа чиста,та явно беше вирус,но бяхме на косъм от инфекциозна.

# 174
Днес ще пуснем за салмонела. Благодаря вии!!!

# 175
Пиши какво е станало после

# 176
Здравейте, от каква възраст бебчовците може да се слагат на люлките по детските площадките?

# 177
  • до най-прекрасния мъж
След като може да седи стабилно само, когато решите, че искате да водите детето по площадки. Аз започнах на около 1 г да я водя и да ползваме съоръженията.

# 178
Точно днес и аз си зададох същия въпрос, защото гледам мами с бебета по-малко от моето да ги люлеят, а мен ме е страх, струва ми се малка още.

Здравейте, от каква възраст бебчовците може да се слагат на люлките по детските площадките?

# 179
Беше на 8м на люлка първо,даже баща й не искаше

Общи условия

Активация на акаунт