ЕРГЕНЪТ 🫅 - Сезон 3 - Тема 5!

• 106 224
  • 2 265
  •   1
Отговори
# 1 605
Нямам възможност да изчета всичко от последните 2 дни, затова не знам дали някой вече го е споменал, но чухте ли този жесток криндж накрая на срещата между Маги и Алек, точно когато ѝ подаряваше розата...?
Той каза "Искам да ти кажа нещо", а едновременно с това тя се обърна и изръси "ОБИЧАМ ТЕ"....*звук на щурчета в нощта* Алек не даде изобщо вид, че е чул, а продължи невъзмутимо да ѝ благодари за прекрасната вечер и дрън-дрън клишета и любезности...
Тази жена сериозно страда от нашумелия напоследък 'main character syndrome' - демек синдром на главната героиня, вживява се все едно това е нейният филм и всички там са второстепенни герои, всичко се върти около нея, защото в крайна сметка тя е романтичната главна роля.
Жалкото е, че и Виктория, която я плюе за същото, е в точно същия филм.

# 1 606
  • София
Скрит текст:
Скрит текст:
Ако някой стои и говори пред вас, че ще поръча да счупят ръцете, краката и главата на някого, ще го залее с киселина и т.н., вие няма да реагирате ли? Сериозно ли? Това, че Горджъса не е симпатична, не означава, че лъже. Това, че Милена е странна птица - също. Плюс Надежда потвърди всичко.

Ако някой го говори пред мен, ще реагирам. Ако някой ми каже, че друг го е говорил, ще се поинтересувам какво точно се е случило, защото чуждите свидетелства не са най-надеждното нещо. Помним разликата във версиите на историята с парцала, нали? А там видяхме с очите си какво се случва.

Ситуациите са различни! С парцала - пантерките лъгаха, за да спасят кожата на една от групичката им. И малко бяха гузен негонен бяга. А и Валерия си я виждаме - подмолна и интригантка, рев, сополи и след 2 минути мазната усмивка е на лице.

Тази ситуация е обратната - три жени, които досега не са започвали интрига поддържат една и съща версия, а Силвата дори не отрече в прав текст, заобикаляше темата. Не знам как не правите разлика.
Не защитавам другите и постъпките им, но има разлика между ситуациите.

Кои три жени? Горджъс, на която времето изтича и се чуди как да се задържи с нещо още някой ден. Видя се какви демонстрации прави вчера, като видя че се харесва на другите и е център на вниманието. Самата Миленка не е баш със света и ми се струва като човек, който може да бъде повлиян по хиляди начини. Надежда уж потвърдила, но тя самата нищо не цитира. Самата аз казах, че Силви вероятно е плещила (по собствените й реакции прецених), но без да съм видяла и чула точно какво и как, няма как да я туря смъртната присъда. Самият факт, че е вентилирала пред "приятелки", а не е заплашвала Надя директно, също е показателен. Цялата история е малко лов на вещици - някой казал и извадихме вилите. Силви може да е виновна, но не, думите на Горджъса не са достатъчни да съм категорична за какво и колко. Истината не се доказва по този начин.

Това, че Вие самата не смятате тези 3 жени за достоверен източник не оневинява СилвитУ и  не прави думите на 3-те измислица и преекспонирани. За да го твърдят и трите - има защо. Защо не твърдяха подобни неща за Барбара, Валерия или някоя друга след скандал с тях? Ако Вие някой ден чуете, че някой е “вентилирал” пред приятелки като е заканвал да ви причини нещо лошо заради една ИГРА, сигурно точно така ще го приемете - като вентилиране. Как ли пък не Wink

Това не я оневинява, но не я и превръща във виновна. Във виновна ще я превърнат доказателства, каквито свидетелствата на тези жени не са. Това, че вие вярвате на тези три жени също не значи, че те представят нещата обективно, така, както са станали. Парцалесите също твърдяха неща, които не бяха верни, и всички в къщата повярваха на тях, защото бяха от тяхната групичка - илюстрация каква стойност имат нечии думи.

Ако чуя, че някой ми се е заканвал, със сигурност ще проверя, дали това наистина е било така - защото много хора лъжат, извъртат, и дори несъзнателно изкривяват, поради някакви техни си причини и нагласи. Не оневинявам поведение като това, което се твърди, че Силви е имала, а поставям под съмнение дали е точно така, както ни е представено, тъй като аз не съм чула думите й със собствените си уши, а оттам насетне всичко останало може да варира, от развален телефон до откровена клевета. За да съдя какво, как и колко точно се е провинила Силви, трябва да чуя точно какво и как говори. Поне аз съм така. Ако някой е готов да скача на друг, само защото трети твърди, че е казал нещо за него - това си е личен избор.

# 1 607
  • here and now
Значи 3 часа слушаш заплахи, и единственото, което правиш е да го разкажеш пред камерите, ... ааа и да скриеш ножовете (пак пред камерите).
Толкова ли няма капацитет да обърне разговора в друга посока, ами ще стои да "страхува"? Да бе да...
И сценария и изпълнението бяха много зле...
Силвито не е на център, но не е само тя... и сценаристите, и режисьорите и особено "актрисите"...

# 1 608
Семейно избухнахме в див смях, когато Магдалена, разхождайки се с Алеко из островчето Свети... Стефан/ Георги, не помня, ще ме извините, каза: "И изведнъж се оказахме пред страхотен храм..." Че то там друго не се вижда в това заливче- църквичката и козичките. И скали. Изведнъж се оказали пред него, хахахха. Големи нелепици плещи таЗ жена. Ако пък са реплики, подавани от сценаристите, става още по- нелепа да им се връзва на неадекватността.
Иначе на самия Сими има прекрасен манастир, учудих се, че нямаше кадри от там.

Надежда в началото ми беше сравнително симпатична, особено на фона на другите. Но в момента ми е супер... никаква. Седи, гледа тъповато и според течението се наглася към съответната групичка. Типично удобно поведение за жена тип "трофейна съпруга".
Интересно кого ще набележат сега за нова жертва.

ПП. На мъжа ми, който е близо 4 години по- голям от мен, си му казвам "моето момче!" Защото си е такъв- в моите очи. Heart Eyes

# 1 609
След снощния епизод съм разочарована от двама - Милена и Алек. А колкото до Силви - за мен тя се държа достойно и на ниво въпреки вопиющата простотия и несрета около себе си. Единствената й грешка (извън това че изобщо е отишла в подобно предаване) е че си е помислила как там има приятели и явно е лесно да бъде заблудена в това отношение, дори от Барбара, защото е приятелски настроена и самотна там.

Очевидно приема нещата по-сериозно и лично, отколкото трябва и макар да не бяха излъчени, според мен е имало думи вследствие на афект, вероятно се е увлякла, подкокоросвана от "приятелките си". Които следствие не пропускат да натрупат екранно време и точки пред останалите були-групички, раздухвайки и преувеличавайки до неузнаваемост всичко. Шоу да става, нищо че един човек, който на никого нищо не е направил е осмиван и отблъснат от всички. Дори пая в лицето на Теа бе забит много леко и с извинение. А Милена, която вследствие се обърна срещу нея, извикана в играта от Силви. И значи може толкова време да делят една стая и да говорят с "вещицата", пък изведнъж "да крием ножовете".

Всичко това под любезния монтаж и музикален съпровод от продукцията, защото Силви отказваше и не искаше да играе повече "игри", а и Алек видимо нямаше интерес към нея. И тук е другото ми разочарование, защото не й каза нищо като я изпращаше, дори някакви думи от любезност. Но от Милена е по-голям, защото тя знае какво е човек да е сам срещу всички, а сега застана от другата страна и ми се стори, че на лицето й е изписано тържествено злорадство. Колкото до "Горджъса" - оглави ми класацията за най-антипатично, просто, интригантско и гнусно създание там.

От останалите не съм учудена - все пак това са хората, които заплашват да пребиват с камъни и почти се пребиват на "игра", но изведнъж вече ги е страх от хармоника и гланц за устни Joy И които се чудят кого да нарочат и си избият комплексите... И се смеят на нечия хармоника, а не на пошлите си и нескопосани опити да впечатлят мъж по телевизията и за някакви дивиденти да разнасят личните си драми и дефицити като прани гащи. Магдалена пък нищо друго не я интересува, освен новопридобитият смисъл на живота й... Щеше да бъде смешно, ако не беше тъжно.

Така че в края на този рант, гнева ми се поуталожи и решавам, че Алек е направил услуга на Силви, лишавайки я от роза и си запазвам като цяло положителните впечатления от него.

Харесвах Силви, беше ми забавна по приятен начин заради странностите й, а и оТценям самообладанието и самочувствието й. Освен това бе може би най-красивата там и то с естествена красота. Дано намери човека, който ще я цени, обича и уважава, поне толкова колкото тя го прави за себе си Simple Smile

# 1 610
  • София
Значи 3 часа слушаш заплахи, и единственото, което правиш е да го разкажеш пред камерите, ... ааа и да скриеш ножовете (пак пред камерите).
Толкова ли няма капацитет да обърне разговора в друга посока, ами ще стои да "страхува"? Да бе да...
И сценария и изпълнението бяха много зле...
Силвито не е на център, но не е само тя... и сценаристите, и режисьорите и особено "актрисите"...

А де... три часа слушаш ужасяващи заплахи и нищо не казваш, за да можеш после да я разнищиш пред камерите Joy На потенциалната "жертва" също чакаш да съобщиш пред камерите.

# 1 611
Ами сценаристка и артистка е Горджъса, макар и толкова лоша, колкото и певица.
Изигра пошла сценка. Не, че Силви не даде материал и не е противоречива личност. Но като цяло цялата сценка беше глупава и изсмукана от пръстите.
Единственото ценно за мен беше да видим пак стаите и как си тръгват момите. Но дори това беше някак...пошло.

# 1 612
Гледам Силви в “Преди обед”. Глупостите са ясни, но пак ми впечатление, че някой като каже нещо лошо за нея, това е “завист”. Добре де, за какво точно някой да ѝ завижда?! И не само на нея… Като цяло е лафка на всякави индивиди, повечето от които имат съмнителни качества.

# 1 613
Силвиту беше разкрита от Христиана като лош човек. За да продължи интригата Силвиту остана, а психоложката си тръгна.
Мъдрите хора са казали, че най-добрите артисти не играят в театъра.
Силвиту с нейният театър  се задържа прекалено дълго в Ергенът.
Като юрист тя е наясно кога и какво може да говори. Но късметът и изневери в последната игра.
Номерцата и минаваха досега, но Алек не повярва на казаното от нея на последната среща.
Затова и закономерно си тръгна.
"Можеш да лъжеш целия народ за известно време. Можеш да лъжеш част от народа през цялото време. Но не можеш да лъжеш целия народ през цялото време." Ейбрахам Линкълн

# 1 614
Естествено, че не е имало реална заплаха. Просто при такава пълна изолация влизаш във филма и всички чувства и усещания са преекспонирани. Което е целта на продукцията.

Не мога да си обясня омаловажаването на тези думи от страна на Силви в темата. Колкото и да е противна Горджъса, не е нормално в рамките на три часа да описваш как ще наемеш хора СЛЕД предаването, за да чупят крака и глави, а след това да отричаш пред трите момичета, пред които си ги говорил тези неща. Освен това и до ден днешен никой не комуникира с това момиче, така че едва ли е било театър. Нещата там въобще не са ок. Стана ми забавно как Барбарун вика страх ме е от нея, а когато Силви я обиди преди, се набираше на дивана и викаше ти не знаеш с кого се захващаш Joy
Аз друго се чудя, ако наистина е имало такива заплахи и момичетата ги в било страх за живота си, защо не са изкарали Силви с охрана или пък директна елиминация без церемония. Защо трябва да се стига до Сашко, който да реши. Странно ми се вижда.

За да се стигне до охрана и принудително отстраняване трябва да има физическа саморазправа. В стаите си нямат микрофони, затова не са я хванали какво говори от продукцията. Нямаше да пропуснат да го пуснат, ако имаше такъв запис.
Май имат микрофони и камери, само когато им изнася

# 1 615
  • София
Аз не виждам някой да отрича, че Силви е говорила някакви неприятни неща при "приятелките" си. Позволете да се съмняваме в пълната достоверност на разказаното от Криси - точно какво, как и колко пъти е казано, за мен е под въпрос, защото не съм го чула с ушите си.

# 1 616
Скрит текст:
Скрит текст:
Скрит текст:
Ако някой стои и говори пред вас, че ще поръча да счупят ръцете, краката и главата на някого, ще го залее с киселина и т.н., вие няма да реагирате ли? Сериозно ли? Това, че Горджъса не е симпатична, не означава, че лъже. Това, че Милена е странна птица - също. Плюс Надежда потвърди всичко.

Ако някой го говори пред мен, ще реагирам. Ако някой ми каже, че друг го е говорил, ще се поинтересувам какво точно се е случило, защото чуждите свидетелства не са най-надеждното нещо. Помним разликата във версиите на историята с парцала, нали? А там видяхме с очите си какво се случва.

Ситуациите са различни! С парцала - пантерките лъгаха, за да спасят кожата на една от групичката им. И малко бяха гузен негонен бяга. А и Валерия си я виждаме - подмолна и интригантка, рев, сополи и след 2 минути мазната усмивка е на лице.

Тази ситуация е обратната - три жени, които досега не са започвали интрига поддържат една и съща версия, а Силвата дори не отрече в прав текст, заобикаляше темата. Не знам как не правите разлика.
Не защитавам другите и постъпките им, но има разлика между ситуациите.

Кои три жени? Горджъс, на която времето изтича и се чуди как да се задържи с нещо още някой ден. Видя се какви демонстрации прави вчера, като видя че се харесва на другите и е център на вниманието. Самата Миленка не е баш със света и ми се струва като човек, който може да бъде повлиян по хиляди начини. Надежда уж потвърдила, но тя самата нищо не цитира. Самата аз казах, че Силви вероятно е плещила (по собствените й реакции прецених), но без да съм видяла и чула точно какво и как, няма как да я туря смъртната присъда. Самият факт, че е вентилирала пред "приятелки", а не е заплашвала Надя директно, също е показателен. Цялата история е малко лов на вещици - някой казал и извадихме вилите. Силви може да е виновна, но не, думите на Горджъса не са достатъчни да съм категорична за какво и колко. Истината не се доказва по този начин.

Това, че Вие самата не смятате тези 3 жени за достоверен източник не оневинява СилвитУ и  не прави думите на 3-те измислица и преекспонирани. За да го твърдят и трите - има защо. Защо не твърдяха подобни неща за Барбара, Валерия или някоя друга след скандал с тях? Ако Вие някой ден чуете, че някой е “вентилирал” пред приятелки като е заканвал да ви причини нещо лошо заради една ИГРА, сигурно точно така ще го приемете - като вентилиране. Как ли пък не Wink

Това не я оневинява, но не я и превръща във виновна. Във виновна ще я превърнат доказателства, каквито свидетелствата на тези жени не са. Това, че вие вярвате на тези три жени също не значи, че те представят нещата обективно, така, както са станали. Парцалесите също твърдяха неща, които не бяха верни, и всички в къщата повярваха на тях, защото бяха от тяхната групичка - илюстрация каква стойност имат нечии думи.

Ако чуя, че някой ми се е заканвал, със сигурност ще проверя, дали това наистина е било така - защото много хора лъжат, извъртат, и дори несъзнателно изкривяват, поради някакви техни си причини и нагласи. Не оневинявам поведение като това, което се твърди, че Силви е имала, а поставям под съмнение дали е точно така, както ни е представено, тъй като аз не съм чула думите й със собствените си уши, а оттам насетне всичко останало може да варира, от развален телефон до откровена клевета. За да съдя какво, как и колко точно се е провинила Силви, трябва да чуя точно какво и как говори. Поне аз съм така. Ако някой е готов да скача на друг, само защото трети твърди, че е казал нещо за него - това си е личен избор.
И как по-точно ще проверите дали е истина? След като също ще бъде “еди си кой каза еди си какво” Grinning И като питате набеденият за казаните думи и ако отговори, че е лъжа? Много интересно.
А, аз наблюдавам езика на тялото и така преценявам кой казва истината и кой лъже. Не е трудно. А, не че вярвам сляпо на Криси. Толкова ми е антипатична тя, че няма накъде повече. Но в самата ситуация, тяхната версия ми изглежда по-правдоподобна, пак казвам, базирано на поведението им. Юристката, ако беше набедена, нямаше да отбягва темата и да мълчи, а да си отвори устата и да се защитава. Нали за това е учила?!

# 1 617
Ако може: Барбара, Криси и Милена да си ходят в този ред. След тях Виктория.

# 1 618
  • Бургас
Бързото превключване на настроенията, не е характерно за биполярността /там са продължителни цикли на мания и/ или депресия/, а именно на социопатите. Като прибавим склонността да се изтъква, прекомерно високата самооценка, принизяването на всички останали, хладнокръвието, лъжите,  манипулирането, вербалната агресия / защото видиш ли, за другата е твърде голяма дама, а и не е "класно" /, картинката става пълна. На който му е интересно може да прочете повече за жените социопати.

# 1 619
Ако може: Барбара, Криси и Милена да си ходят в този ред. След тях Виктория.
Убедена съм, че другата седмица ще изхвърчи Барбара или Горджъса. Или и двете. Алек изобщо не е привлечен от тях, а и вече с нищо не могат да допринесат за предаването. Киара също мисля, че може да си ходи.

Последна редакция: пт, 29 мар 2024, 14:18 от Lilly_85

Общи условия

Активация на акаунт