ЕРГЕНЪТ 🫅 - Сезон 3 - Тема 5!

• 106 249
  • 2 265
  •   1
Отговори
# 1 815
И моите пет стотинки по темата, тъй като отдавна ви чета и досега се стърпявах да не напиша и аз нещо. 😀

1) Биполярно разстройство е изключително сериозна диагноза, която няма общо с това да си сменяш настроенията през половин час (както май имат предвид някои в темата?), а се характеризира с кратки периоди на хипомания/мания (при която вече има и психоза) от по 2-4 седмици и след това продължителни депресивни. Можеш да имаш само един период на мания през целия си живот и пак да имаш такава диагноза. Моля, прочетете преди да пишете, смешно е 🙏 Особено да правим такава диагноза на участници в предаване, които не познаваме лично + монтажът прави цялата магия.

2) Истината според мен е някъде по средата, т.е. Силви е говорила нещо, вече какво, колко е украсявала, колко дълго и т.н. ние явно няма да разберем. Но и Криси и Милена претоплиха много манджата с това, че ги е страх за живота си, прибирането на ножовете сякаш Силви през нощта ще ходи да ги коли с тях, после Силви с хармониката и прочее. Беше си смешно. Съжалявам. 😀😀😀 На Силви хладнокръвието изглежда по-адекватно от обвиненията, че има поглед на сериен убиец и че е вампирка и не знам си какво още. На нея продукцията й изгради такъв образ още с визитката и не помните ли как по едно време момичетата се филмираха, че... с някакъв гланц омагьосва Алек или нещо такова? 😀😀 Просто си мисля, че всички са чакали удобен повод да я изгонят по някакъв начин. Каквото и да е приказвала за Надя, просто с поведението си другите момичета също не вдъхват доверие. Кофти.

3) Ако агресията не се толерира, защо Габриела не беше изгонена, задето се нахвърли така на Йоана за пая? Защо Барбара, която стискаше Виктория на играта и обясняваше как с удоволствие ще я накара да целуне пясъка, накрая получи роза с някакъв коментар на Алек, че ще я остави, стига да не ги бие повече момичетата? Подигравката на Валерия с парцала към Надя? Нямаше ли и коментари какво ще стане с Виктория след предаването заради разкритото гадже на Габриела? Християна не се ли заканваше още с влизането, че ще заапва, каквото и да значи това? Ами гнусната песен за Виктория? Криси Горджъс не метна ли възглавница към Милена и не й ли кресна "каква агресия, аре млъквай и ти вече"?

Айде моля ви се. Трябваше отдавна да ги няма половината, ако на някого му пукаше за агресия, заплахи, че и действия.

За финал: симпатични външно ми бяха Силви, Екатерина, Надя и Теа, ако си махне турбо фолк визията. Явно харесвам по-нежни черти и момичешко излъчване.
Май само Маги донякъде ми седи на място и то защото не живее в балон като всички останали, личи си, че работи с хора по цял ден, има житейски опит и някакви умения как да се държи в колектив. Да, фалшива е много също. 😀

# 1 816
Мисля, че след ексцесията срещу Силви в началото, когато бях на нейна страна, тя се беше адаптирала към средата. Виждаше се, че общува с останалите - да, странна, но не и в изолация. Нави си на пръста след като остана с последна роза, че трябва да е по-активна и си пролича, че е фиксирана в това - колко пъти повтори, че иска среща и че трябва да се целува с ергена. Явно играта е била моментът, в който се е видяла най-близо до заветната цел и нещо ѝ прищрака в главата, когато загуби. Нямаме основания да привиждаме в нея опасен човек, но напълно вярвам, че за момичета, затворени, без лично пространство, които нямат къде да затворят една врата след себе си и да се откъснат от дразнители, детайлните фантазии на Силви за насилие, могат да ги накарат да се притесняват, затворени в едно клаустрофобно пространство с нея. Това последното най-вече за трите ѝ съквартирантки. Глупостите за магии, проклятия и вещици са несериозни, разбира се.

# 1 817
Наистина ли нормализираме такова поведение? Гаранция, че почти човек тук е имал периоди в живота си, в които се е чувствал абсолютно сам срещу всички, обиден, наранен и унизен. И пак гаранция, че мнозинството никога не са си фантазирали за ц*игани с киселини. По-плашещото е, че покрай стаж / работа най-вероятно е попадала на такива случаи - дали осакатени от насилие хора или пък самите насилници. И явно не вижда нищо нередно. Дори не ми се коментира повече, оправдаваме едно изключително грозно и опасно поведение.

Точно защото ние тук наблягаме на заливане с киселина като нещо наистина лошо, но то остава на втори план за свидетелките, не вярвам, че го е обяснявала. Те се фокусираха, че щяла да чупи нечия глава, при това собственоръчно. Това потвърди Милена, не друго. Това разказа и Горджъса, и после стана сценария - киселини, цигани, тарифи, ножове и цирк. Освен това подобни деяния изобщо имат доста личен характер и не са случайни.

# 1 818
  • софия

Коя мислите, че Сашето харесва наистина?

Не мога да реша и аз.
Някак натрапчиво насочват към Маги, Надежда, Вал и Йоана за сега. Но това е само на думи - като декларация от екрана, в синхроните.
А по езика на тялото - аз лично не виждам интерес към нито една.
Обаче и синхроните на момичетата също са еднообразни. Някак от втори, трети епизод сякаш подредиха ролите и плямпат все едно и също.  Подозирам, че така ще си продължат до финала. Не очаквам развитие на образите.
Симпатизирам някак на Маги и очаквах образ интересен да се получи, обаче ужас голяма скука.

# 1 819
Аз мисля, че Сашето не харесва никоя истински.
Предполагам,  че в живота е надменен ( мамино синче с пари), и никоя от момите вътре не му е нивото. Представете си го навън, на кафе, виждате ли някоя от мажоретките да пасва до него? Повечето са не-красиви, някои са състарени и окепазени от пластични хирургични опити,  други са психо.
За мен той е приел ролята на ескорт, ще бъде любезен, на некрасивите ще казва, че са красиви ...на попрезрелите , че са свежи ...на психарките, че са искрени... И шоуто ще свърши, той ще си вземе хонорара, ще пусне някоя песен, ще стане водещ или ще рекламира нещо ...
За Сашето е win win, за продукцията също, за момите ...незнам.

# 1 820
Аз мисля, че Сашето не харесва никоя истински.
Предполагам,  че в живота е надменен ( мамино синче с пари), и никоя от момите вътре не му е нивото. Представете си го навън, на кафе, виждате ли някоя от мажоретките да пасва до него? Повечето са не-красиви, някои са състарени и окепазени от пластични хирургични опити,  други са психо.
За мен той е приел ролята на ескорт, ще бъде любезен, на некрасивите ще казва, че са красиви ...на попрезрелите , че са свежи ...на психарките, че са искрени... И шоуто ще свърши, той ще си вземе хонорара, ще пусне някоя песен, ще стане водещ или ще рекламира нещо ...
За Сашето е win win, за продукцията също, за момите ...незнам.

Аз също съм съгласна, че не харесва никоя истински, но има физическо влечение към доста от тях.
Според мен обаче няма амбиции да остане в публичното око, определено си личи, че не му харесва, когато стават панаири и се нарушава общественото мнение. Сигурно е влязъл от скука и да си начеше егото.

# 1 821
  • софия
Много я дъвчем тази Силви. На мен вече не ми е интересна.

Коя мислите, че Сашето харесва наистина?
Надежда, но може да не е лъжица за неговата уста.

Хора стига с тези Надежда и Магдалена-не ви ли се струва бабоебско ?!
Аз съм за Надя,Йоана ,Катето -нещо по-нормално и естествено-какво им е на момичетата?
Втръснаха тия рециклирани лелички ,за Бога!
Само, че въпросът е кои харесва той, а не ние.😁
 По държанието му съдя за Нани. Маги не мисля, че му харесва. Там играят някаква игра и двамата. Никаква химия не виждам между тях. Което не пречи да я добута до финала. Цялата продукция е впрегната в тази двойка. Такова мачване им бяха направили с дрехите, че чак смешно.
 Теа я приема за глътка чист въздух с нея се забавлява и двамата са наясно, че са си бъдита.
 С Мария е сложно. Сексуално го възпламенява, както тя си може. Но в него виждам о някакъв страх, сякаш го плаши с уменията, които има по отношение на мъжете. Много е добра, факт.
 Катето наистина я харесва, а според мен тя е яко лапнала по него.

# 1 822
Според мен харесва Надежда, Екатерина, Мария и Валерия. Първите две като че ли комплексно (макар че определено не е хлътнал), последните две само сексуално. Мисля, че и Памела харесваше до някаква степен - най-вече, защото му говореше глупости и го разтоварваше след оплакванията и сълзите на другите. Остана доста разочарован от нея. За Маги съм съгласна, че сякаш са се разбрали да играят.

# 1 823
Да, предполагам, че някои няма да ги върне, ако се шмугнат в леглото му, но не виждам истински копнеж към никоя от тях. Което считам, че е нормално, все пак това е цирк, и главния циркаджия  е на заплата. И маймунките са неискрени. И конферансието е не на място. Ако се зароди нещо искрено в тази токсична среда  ще е съдба. За сега няма надежда.

# 1 824
+1 за мненията, че Алек не харесва никоя. Нито една не е от неговата среда също така, не говоря за парите на баща му. 😀

За мен е интелигентен, донякъде студен, със склонност да иронизира другите (любими моменти: като зад кадър каза, че е глупаво Валерия да му говори на първа среща за починала си майка, и как сред неловкото мълчание на срещата с Барбара й каза "а ти защо се записа изобщо?"), но от седмици изглежда оклюмал и той вече. 😔

В Инстаграм намеква нещо за музикална кариера, според мен търси популярност, за да е успешен в това начинание.

Моментите му с Маги и Надежда, фаворитките?, са ми малко абсурдни. Зад кадър казва, че Надежда е огън жена, а тя прави някакви инфантилни муцки сякаш си говори със сина си и носи единствено усещане за някое мързеливо мъркащо коте. Алек, моля? 😀

Стана ми смешно на вчерашната пейка с Маги.

Маги, видимо страдаща: Съжалявам, че ревнувам...
Алек: Но защо съжаляваш?
Маги: Съжалявам, че го изпитвам това чувство...
Алек: Съжалявам, че се налага да го изпитваш. (😀😀😀)

И накрая, за да й спести това чувство, целува по пет на коктейл. Нейното момче бе! 😀

С Теа са ми голям смях заедно, и аз ги виждам като приятели за по чашка и готино излизане. По-добре така отколкото измъчени срещи с Барбара, Криси, дори Катето.

# 1 825
  • София
Никой не искам да защитавам, но поведението на всяка от ергенките е потресаващо и абсурдно. И това е представителна извадка на жените в България???
Това защо се повтаря постоянно?
Въобще не е идеята да се прави представителна извадка.
Избират се най- големите циркаджийки, от заявилите желание за участие, които едва ли са много.

# 1 826
Съгласна съм, че никоя не харесва особено. Ако усещаме, че има привличане с някои, е заради ситуацията - натискат му се жени - реагира, мъж е. А и жените не виждам да са много привлечени.

# 1 827
Това с представителната извадка наистина е смешно. Другото ми любимо е “На това ли възпитаваме децата си?!”. Мили хора, ако телевизията възпитава децата ви, проблемът е във вас. 😁

# 1 828
Чувства се съвсем сама , напълно несправедливо обвинявана за всичко и във всичко което им хрумни на булитата(пример : ухапа ме пчела , Силви е виновна. ) И си фантазира , в момент на афект за армия от с*игани, които ще отмъстят за нея.
Наистина ли нормализираме такова поведение? Гаранция, че почти човек тук е имал периоди в живота си, в които се е чувствал абсолютно сам срещу всички, обиден, наранен и унизен. И пак гаранция, че мнозинството никога не са си фантазирали за ц*гани с киселини. По-плашещото е, че покрай стаж / работа най-вероятно е попадала на такива случаи - дали осакатени от насилие хора или пък самите насилници. И явно не вижда нищо нередно. Дори не ми се коментира повече, оправдаваме едно изключително грозно и опасно поведение.
О не , вие осъждате едно предполагаемо , бъдещо нестанало събитие , а си затваряте очите и оправдавате един явен булинг, който може да доведе до също толкова тежки травми и увреждания ,  на лабилен човек , какъвто е въпросната ..наистина , да спрем да коментираме, няма смисъл

# 1 829
Нито една от момите не е от кръговете, в които Алек движи според мен. Просто не си пасват и не виждам коя би могъл да представи на родата и приятелите си, без да го е срам. С изключение на Йоана, Надя и Екатерина. Йоана най-вече.

Той е млад, добре изглеждащ мъж от заможно семейство, завършил елитна столична гимназия, работи син на баща си. Естественият му хабитат е сред себеподобни. Такива като него си взимат или някое естествено красиво трофейно момиче, или техния женски вариант — млада, добре образована жена от подобно на неговото училище, семейство с възможности и евентуално учила в чужбина. В неговия случай може и някоя балерина или бохемка от ВИТИЗ, тъй като го влече артистичния живот. Ама нещо тип Глория Петкова, не Мила Михова.

Виктор си беше от една черга с Дениз примерно и биха се срещнали в някоя дискотека или фитнес. Евгени и една Елена или Микаела могат да се засекат в хипстърските места за брънч в София. Тук освен Васка да му продаде нурофен в аптеката или Маги да му сервира кафето на Витошка, ако сервитьорката ѝ е в болнични, не виждам допирни точки.

Последна редакция: пт, 29 мар 2024, 23:31 от Clare

Общи условия

Активация на акаунт