Перилни препарати и омекотители - 75

• 55 593
  • 783
  •   1
Отговори
# 555
  • София
Аз да помоля за препоръка за подходящ прах за пране за много изпотени мокри дрехи след интензивен спорт. Или поне за какво да гледам в състава. Може да е и нещо по- агресивно, понеже са такива за доизносване и не ме притеснява дали ще се захабят или избелеят. Повечето са в много светли цветове, така че ме устройва и препарат за бяло. Изпробвах Персил, Ариел, два вида Скип, после опитах и с наличните течни, които имам. Пускам ги винаги на 60 градуса, не използвам омекотител. Няма никакви петна, изглеждат чисти, но има една остатъчна миризма, с която нищо не се справя и се налага да минат през още един цикъл. За останалите дрехи нямам забележки, доволна съм от препаратите, които имам, но с това не мога да се преборя.

# 556
  • Русе
По-дълга програма и евентуално към праха за бяло и добавка, било солта, било oxi на ДМ. След като се прибера от танци, винаги оставям дрехите първо да изсъхнат и чак тогава ги пускам в коша за пране. Нямам проблем с миризма на дрехите на пот.

# 557
По-дълга програма с допълнително изплакване, без предозиране на дрехите в машината. Добавка на по-голямо количество  чист перкарбонат върши много добра работа в тези случаи. При наличие на остатъчна миризма, сушене на пряка слънчева светлина също помага.

# 558
TAED,
Относно предходните ти обяснения за перкарбоната, ако съм разбрала - при 40 град. хигиенизира, при 60 избелва. Имам въпрос : ако дрехите при 60 град. са не само бели, а и светли - бледо бежово например, освен че цветното ще избелее, какво друго може да се случи? Ефектът върху бялото? Пренос на цвят?

# 559
Бялото няма да е съвсем бяло, особено ако редовно переш така.

# 560
TAED,
Относно предходните ти обяснения за перкарбоната, ако съм разбрала - при 40 град. хигиенизира, при 60 избелва. Имам въпрос : ако дрехите при 60 град. са не само бели, а и светли - бледо бежово например, освен че цветното ще избелее, какво друго може да се случи? Ефектът върху бялото? Пренос на цвят?

Натриевият перкарбонат не предпазва от цветопренасяне. За тази цел се продават някакви кърпички, които доколкото съм чувал, вършат работа. Освен това събират и замърсяванията на багрилна основа, т.е. имат и известно свойство да предотвратяват редепозирането на замърсяванията.

# 561
Имам нужда от препарат за пране на вълнени дрехи, обаче Perwoll  е станал много скъп. Интересуват ме препаратите в ДМ, имаха 2, но на висок рафт и не можах да стигна, за да помириша. Някой ползвал ли е, ще пера одеала и искам да миришат приятно?

# 562
Розовата туба техния съм ползвала, нямам спомен да е оставал някакъв силен аромат както има други перилни аромати много парфюмирани. Иначе като препарат не е лош според моя опит поне. Не ми е останало нещо неизпрано.

# 563
  • София
Имам нужда от препарат за пране на вълнени дрехи, обаче Perwoll  е станал много скъп. Интересуват ме препаратите в ДМ, имаха 2, но на висок рафт и не можах да стигна, за да помириша. Някой ползвал ли е, ще пера одеала и искам да миришат приятно?
аз пера вълнени и по деликатни материи с frosch от дм взимам https://www.dm-drogeriemarkt.bg/frosch-techen-perilen-preparat-z … 001531942631.html

# 564
Розовата туба техния съм ползвала, нямам спомен да е оставал някакъв силен аромат както има други перилни аромати много парфюмирани. Иначе като препарат не е лош според моя опит поне. Не ми е останало нещо неизпрано.

+1  за розовата туба на ДМ. Добър препарат е и ароматът е хубав.

# 565

Formil Activ за бяло и светло пране ли е? Според етикета е универсален, но си има друг препарат специално за цветно пране Formil Colour.

# 566
  • до най-прекрасния мъж
Пише, че е за искрящо бяло пране, значи е за бяло и устойчиви светли цветове.

# 567
  • Сливен
+ и от мен за розовия на ДМ за вълнени дрехи ,ползвам го от много години нямам оплаквания.Приятен остатъчен аромат.

# 568
Благодаря момичета, този с жабката не го бях видяла. Имаше един за вълна sensitiv, на който пишеше, че е без аромат и този розовия.

# 569
Щом искаш аромат вземи розовия. Има си аромат който остава и е приятен, просто не силен и натрапчив както на някои други препарати. Прекалено отдавна не съм вземала розов Первол и не мога да ти кажа в сравнение с него как е но не ми е направила впечатление фрапираща разлика когато минах на този.

Общи условия

Активация на акаунт