Перилни препарати и омекотители - 75

• 53 607
  • 783
  •   1
Отговори
# 780
Скрит текст:
TAED- ако на една пералня и трябват минимум 45 минути на дадената температура, да разбирам ли, че най-новите серии на АЕГ не перат ефективно на масовата микс програма от 49 минути? Дават ги, че заради дюзите и наливането на водата, програмата изпира петна на 49 мин, 30 градуса. В по-старите серии е съответно 69 и 59 минути?

А към по запознатите- освен праха, играе ли важна роля и твърдостта на водата за изпиране? Загледжам сериите с омекотяване на водата (Soft water).
Количеството пране е редуцирано все пак, а и се препотъчват течни препарати, предполагам, за по-бързо разтваряне и активиране:
Скрит текст:
При 7 серия Mix Load 69min 60 °C – 30 °C    за 5.0 кг

При 8 серия Power Clean 59min   за 5.0 кг

Аз се съмнявам, че упорити петна ще се изперат, но все пак това са програми за несилно замърсени дрехи.

Тази 49-минутната не е ли само при 9 серия или нещо съм изпуснала новостите?

Моята 75 мин QPW-програма пере до 4 кг пране и до 60 С.

Аз, естествено, пера на 60С. Имам опция и да добавя допълнително ниво на водата + допълнително изплакване. Мога да ползвам течни, ТуинДос, капсула или прахообразен на тази програма. Единствено не ми позволява да ползвам фазата за бяло пране.

Миналия ден на тази програма, с фазата за цветно пране, се изпра петно без предварително третиране и 12 часа престояло. Петното беше от сос от сметана, бурата, доматен сос и пармезан.

Изненада ме приятно въпросната програма.

# 781
!!!НОВА ТЕМА - https://www.bg-mamma.com/?topic=1689993.new#new
Ако някой иска нещо да бъде добавено към първия пост , може да ми пише в срок до 24 часа от създаване на темата , за да го добавя . След това трябва да се обърне към администратор .
Не се шегувам за времето. А най-горещата температура е 60°С. Не се сещам в момента марката, ще питам. А не е толкова стара, купувана е преди 5-6 години.

Няма такава машина (никога не е имало и дай Боже нокога да няма), освен ако не е някаква портативна, туристическа супер екзотика или е повредена. Вероятно я ползвате перманентно с опцията за съкращаване на времето. Няма значение, щом ви върши работа така и се чувствате добре изпрани.
Indesit Moon

Последна редакция: чт, 05 сеп 2024, 22:02 от blueberrу

# 782
  • гр.Пловдив
Не разбирам какво ви дразни дългото пране. Освен ако не ви трябва конкретна дреха спешно.

Ами безпредметно е най-малкото..
За петна от сладолед,диня,някое  пюре и прочие произшествия от децата да въртя по 1ч на 60 градуса ?!!
Извинете,но това е абсурдно,ами те дрешките ще си заминат от третиране ,не от носене ,стига глупости!

# 783
Аз отскоро съм със Twindos Miele.Ultra Phase 1 и Ultra Phase 2 . Доколкото разбрах , не е едното за бяло, другото за цветно, а двата препарата се допълват взаимно, зависимост от програмата за пране. Изключително икономичен препарат, от 4 месеца пране почти нов стоп, и чак сега ми свършиха. Онзи ден пуснах едни ужасни на вид домашни чехли на програма за 20 мин, ами излязоха като нови. Как стана и аз не разбрах.

Общи условия

Активация на акаунт