Перилни препарати и омекотители - 75

• 53 634
  • 783
  •   1
Отговори
# 765
Няма такава програма и такава машина.
Или ще перете на по-дълга програма или ще си имате мърляви дрехи.
Колко ли пъти трябва да се обяснява за да се разбере нещо толкова елементарно?

# 766
Не всички имат време да перат по 3 часа, също така повечето хора се преобличаме ежедневно по няколко пъти.
Програма Микс 69 мин върши страхотна работа при мен, може и на 40 и на 60 градуса. Като се спазват килограмите 5кг си пере перфектно, прането при нея е много по-интензивно отколкото при Памук.

# 767
Що, по един кат дрехи ли имат хората, че бързат пак тия да облекат?

Иначе, той и синко си мисли че "пере'  банския си на морето, като слагал в легена вода, бански, сапун /целият/ и въртял с ръка водата тип центрофуга Grinning

# 768
Не всички имат време да перат по 3 часа, също така повечето хора се преобличаме ежедневно по няколко пъти.

Това звучи сякаш въртите педали за да работи машината или пък трябва да я съзерцавате. Има неща, като отложен старт, а най-новите машини са вече и online, та може да си я пускате през телефона, примерно.

Трябва да го разберете, за да се изперете като хората трябва време, температура, подходящ състав на разтвора и механична енергия. Дали ви харесва или не, няма значение. И това не е така защото аз или някой друг го твърди, просто така работят природните закони.
Може да си пускате машините както искате. Надали някого го интересува, но каквото и както да правите, горното е валидно. Повтарям, не аз съм го измислил. И на мен би ми се искало да можеше да се пере за 10 мин в студена вода без препарати, ама...

# 769
Скрит текст:

Да, при 9-та серия е, но заради опцията за омекотяване на водата се насочих към нея. Сега, след коментара на TAED за 49 минутната програма, съвсем се обърках.

Кое ви обърква?

Коя серия да избера, за да има микс програма, която да се представя добре. 9-та серия надделя, заради опцията за омекотяване на водата, но пък микс програмата е по-кратка от серии 7 и 8. И си мисля, че от сериите 7 микс програма би имала по-голям шанс да изпере добре.

petiaivanov- пера ежедневно след работа замърсени детски дрехи, не ми се чака дълга програма и после сушилня. За това се надявах на добра микс.
Нека не спамим повече темата, че отиваме в друга посока. Ето линк към мой пост. Електролукс също имат модели с омекотяване и са на по-приемливи цени на един производител:

https://bg-mam.ma/p/1650024/48503275

# 770
Що, по един кат дрехи ли имат хората, че бързат пак тия да облекат?

Иначе, той и синко си мисли че "пере'  банския си на морето, като слагал в легена вода, бански, сапун /целият/ и въртял с ръка водата тип центрофуга Grinning

Аз също пера на Микс програма 1 час и не защото имаме 1 кат дрехи, а защото се обличат за няколко часа и се слагат за пране, без петна, без замърсявания. При положение, че не е пълна пералнята какъв е смисъла да се пере по 3 часа незамърсени дрехи, облечени за 1-2 часа?

# 771
Не разбирам какво ви дразни дългото пране. Освен ако не ви трябва конкретна дреха спешно.

# 772
Дългото пране е разход на вода, енергия и човечо часа живот в очакване да простреш или прибереш дрехите. Логично за незамърсени дрехи да се ползва по-кратка програма.

# 773
Не разбирам какво ви дразни дългото пране. Освен ако не ви трябва конкретна дреха спешно.

На дълга програма пера спално бельо и кърпи, но фини дрехи обличани за час-два, на микс програма или специална за фино пране, които са много по-щадящи за дрехите. Дрехите ми са безупречно изпрани, без миризми и петна.

Последна редакция: чт, 05 сеп 2024, 20:23 от SHE_IS

# 774
В Гърция колко върви Скип-а,като цена?
Днес си купих прах за цветно,65 пранета -12,40 Евро.

# 775
Нека не спамим повече темата, че отиваме в друга посока.

Вероятно сте права. Май ще трябва да си отворите тема "Как да си ползваме пералните машини" или нещо подобно. Оставам с впечатление, че именно това (незнание, неразбиране и отказ от разбиране) е главната причина на много хора да не им се получава (миризми на пот, неизпрани лесноотстраними  петна, всякакви отлагания...) . Сега се усещам защо тук може да прочетете и коренно различни мнения за един и същ препарат, например.

ПП; Не е нужно изобщо да вярвате или дори да четете мненията ми. Вместо това поне прочетете упътванията на машините си.

# 776
Вкъщи пералнята е от тези с мнооого дългите програми, при майка ми обратното - най-дългата програма е под час. Видимо няма разлика, всичко излиза чисто и мирише на чисто. Става въпрос за дрехи обличани веднъж и без петна.
За който пере силно замърсени със сигурност има значение и препарата, и дължината на програмата, и температурата. Но нека не сравняваме ябълки с круши.

# 777
...при майка ми обратното - най-дългата програма е под час.

Коя е тази машина (марка, модел)? Не ми се вярва да има такава, освен ако не е играчка.

# 778
В повето случаи предпочитам по-дългите програми. Не пера дрехи носени 1-2 часа, освен ако не става въпрос за дрехи за спорт. Нещо ми се губи смисъла да нося дреха за час и да я пера още толкова.

Сега пробрах за първи път течен немски Dash - много хубав аромат, дрехите се изпраха добре, макар че не бяха много замърсени. Не виждам разлика с Coral, който вече почти не намирам в по-малки разфасовки.

# 779
Не се шегувам за времето. А най-горещата температура е 60°С. Не се сещам в момента марката, ще питам. А не е толкова стара, купувана е преди 5-6 години.

Общи условия

Активация на акаунт