Перилни препарати и омекотители - 75

• 53 644
  • 783
  •   1
Отговори
# 750
Някой може ли да каже това с каква цел се прави?
Лимон с паста за зъби в пералнята?

Вероятно за да се покаже, че пералнята може да изпере петна от паста за зъби върху... лимон Stuck Out Tongue

# 751
# 752
  • Пловдив
В Гърция колко върви Скип-а,като цена?

11,50Е за 67 пранета.

# 753
  • София
В момента пера със Скип прах за бяло пране, от Гърция. Вече доста перални пуснах и не разбирам какъв е този ентусиазъм по този прах. Ами... нищо особено, освен аромата.
Персил си остава по-добър по мое мнение.

# 754
TAED- ако на една пералня и трябват минимум 45 минути на дадената температура, да разбирам ли, че най-новите серии на АЕГ не перат ефективно на масовата микс програма от 49 минути? Дават ги, че заради дюзите и наливането на водата, програмата изпира петна на 49 мин, 30 градуса. В по-старите серии е съответно 69 и 59 минути?

А към по запознатите- освен праха, играе ли важна роля и твърдостта на водата за изпиране? Загледжам сериите с омекотяване на водата (Soft water).
Количеството пране е редуцирано все пак, а и се препотъчват течни препарати, предполагам, за по-бързо разтваряне и активиране:
При 7 серия Mix Load 69min 60 °C – 30 °C    за 5.0 кг

При 8 серия Power Clean 59min   за 5.0 кг

Аз се съмнявам, че упорити петна ще се изперат, но все пак това са програми за несилно замърсени дрехи.

Тази 49-минутната не е ли само при 9 серия или нещо съм изпуснала новостите?

Да, при 9-та серия е, но заради опцията за омекотяване на водата се насочих към нея. Сега, след коментара на TAED за 49 минутната програма, съвсем се обърках.

# 755
  • Пловдив
Аз пък оставих до контейнера за боклук на улицата 1пакет Персил мегаперли,защото ежедневни кухненски кърпи с петна(от готвено) не изпра(60С,програма 2,57мин)!Вторият опит беше със Скип,изпраха се(дори и след като бяха сушени в сушилня,уж "запечатани").Аз НЕ съм доволна от Персил!лично мое мнение!

# 756

Да, при 9-та серия е, но заради опцията за омекотяване на водата се насочих към нея. Сега, след коментара на TAED за 49 минутната програма, съвсем се обърках.

Кое ви обърква?

# 757
В момента пера със Скип прах за бяло пране, от Гърция. Вече доста перални пуснах и не разбирам какъв е този ентусиазъм по този прах. Ами... нищо особено, освен аромата.
Персил си остава по-добър по мое мнение.
В моя град, прах персил за бяло не се среща, персил за цветно има. В Гърция еквивалентът му според таблицата е Диксан. Купувала съм си. Еднакво ми изпират. Обаче Диксан се втвърдява в кутията, скип никога не ми се е.

# 758
  • гр.Пловдив
Цитат
За твърдостта на водата вече са ви отговорили. В региони с много твърда вода е препоръчително да инвестирате в омекотителна инсталация на входа на водопровода.

Аз за покупка на нова пералня в зависимост от региона и водата има ли закономерност?
Питам понеже леля ми в Германия казва,че масово се купуват само Miele,Bosh и AEG и се замислих ..

# 759

Аз за покупка на нова пералня в зависимост от региона и водата има ли закономерност?
Питам понеже леля ми в Германия казва,че масово се купуват само Miele,Bosh и AEG и се замислих ..

Закономерност няма. Всяка пералня "обича" мека вода и ще пере по-добре с такава.
Въпросните три марки са от последните, които произвеждат що-годе качествени машини, поне в по-високия им ценови клас. Германците не са глупави хора.

# 760
Малко офф топик, но бебето много уважава пералнята и  при центрофуга шуми по-странно, на какво може да се дължи?

# 761
Малко офф топик, но бебето много уважава пералнята и  при центрофуга шуми по-странно, на какво може да се дължи?

От това, което успях да разбера, бебето ви шуми по-странно, когато машината центрофугира. Може би педиатър би могъл да даде обяснение.

# 762
Пипа барабана и пералнята при центрофуга шуми.

# 763
TAED- ако на една пералня и трябват минимум 45 минути на дадената температура, да разбирам ли, че най-новите серии на АЕГ не перат ефективно на масовата микс програма от 49 минути? Дават ги, че заради дюзите и наливането на водата, програмата изпира петна на 49 мин, 30 градуса. В по-старите серии е съответно 69 и 59 минути?

А към по запознатите- освен праха, играе ли важна роля и твърдостта на водата за изпиране? Загледжам сериите с омекотяване на водата (Soft water).
Количеството пране е редуцирано все пак, а и се препотъчват течни препарати, предполагам, за по-бързо разтваряне и активиране:
При 7 серия Mix Load 69min 60 °C – 30 °C    за 5.0 кг

При 8 серия Power Clean 59min   за 5.0 кг

Аз се съмнявам, че упорити петна ще се изперат, но все пак това са програми за несилно замърсени дрехи.

Тази 49-минутната не е ли само при 9 серия или нещо съм изпуснала новостите?

Тъй де Simple Smile, изсипва се една торба пари, а пък гледаме някаква кратка програма. Какъв е смисълът от това-не ми е ясно (питам съвсем добронамерено).. Ами използвайте ѝ възможностите, нали за това плащате все пак. Толкова висок клас уред си има много предимства-програми, начин на въртене, допълнителни функции, "умност"..... Всяка еднодневка може да преплакне за половин час, но другите неща не ги може.

# 764

Кое ви обърква?

Коя серия да избера, за да има микс програма, която да се представя добре. 9-та серия надделя, заради опцията за омекотяване на водата, но пък микс програмата е по-кратка от серии 7 и 8. И си мисля, че от сериите 7 микс програма би имала по-голям шанс да изпере добре.

petiaivanov- пера ежедневно след работа замърсени детски дрехи, не ми се чака дълга програма и после сушилня. За това се надявах на добра микс.

Последна редакция: чт, 05 сеп 2024, 19:17 от BNHP

Общи условия

Активация на акаунт