Рисуване за начинаещи и не само - 12

• 20 527
  • 744
  •   1
Отговори
# 150
  • София
Нарисувах си измислен заек.

# 151
Снощи завърших една малка лилия, нарисувана е с моливи Полихромос, на акварелна хартия. Дразнеше ме текстурата, мислех, че е само от хартията, но после видях, че имам други неща, рисувани с цветен молив, на по-гладка хартия, а те също имат някаква текстура. Сигурно не правя нещо както трябва.

На долната снимка се вижда по-ясно текстурата.
Цветовете не са реалистични, не съм се опитвала да ги направя като на снимката. Може би прекалих и стана много шарено.
Но пък са наистина ярки - струва ми се, че тези моливи са по-ярки от всички други средства за рисуване, които съм ползвала.

# 152
  • София
Чудесна илюстрация! Много ми допада. Не ми се струва много шарено. Таман ми е. Мисля, че цветните моливи не могат да се блендират като обикновените. Но пък някои бели моливи не пускат цвят, а само размазват наличните. Чела съм, че ги ползват за блендиране /или блендване - не знам как е правилно./.

# 153
Така е - минава се с бял молив върху всичко, обаче така всичко става по-бледо и освен това пак не се размазва много добре.
Аз използвах разтворител (без него е по-зле) - уайт спирит. Същото, което се използва като алтернатива на лененото масло и ацетона при маслените бои. Много е токсичен, но бързо се изпарява и картинката е суха (естествено - пак е токсичен, но се надявам да не вдишвам много от него).
По-малко токсичен вариант е бебешко олио, но тогава пък картината става мазна като баница. Пак се изпарява евентуално, но за месеци.
Мисля, че може и със спирт или всякакъв силен алкохол. Но моливът няма да се разнесе толкова добре (съдя от видеа, които съм гледала). А и тогава изпаренията също ще са неприятни.

# 154
  • София
Нямам опит с цветните моливи. За сметка на това имам едно 10 комплекта. За когато реша да рисувам с моливи 😂
От мен днешният Зай. Не знам точно с какво, но моделът ми влезе моментално под кожата.

# 155
Много е интересен, супер се е получил! Grinning

Аз днес си взех тези моливи, не защото ми трябват, а защото са красиви:

Мисля, че са детски, а не професионални, за разлика от Полихромос.

# 156
  • София
Благодаря!
Честити! Моливите са сладурски. Но - да, май са детски.

# 157
Една малка илюстрация (или нещо като картичка, но на мини платно):

Втората снимка излезе някак размазано. Боите са лъскави - такъв е комплектът. А иначе са акрилни.

# 158
  • Галифрей
Много е интересен, супер се е получил! Grinning

Аз днес си взех тези моливи, не защото ми трябват, а защото са красиви:

Мисля, че са детски, а не професионални, за разлика от Полихромос.

Аз ги имам тези моливи и от другите в червената кутия. Много съм доволна от тях ❤

Красива гъбка 😘 браво!

# 159
  • София
Като гледам гъбата и започва да ми се иска да направя нещо върху платно, а не на хартия Simple Smile Сладурска е.
Аз съм с розичка:

# 160
Много е красива! Sparkling Heart

# 161
  • София
Правим серия илюстрации по Червената шапчица. Първата я пропуснах, но вероятно тия дни ще си наваксам. Това са следващите две.

# 162
Страхотни са! Гъбките много ми харесват!
Аз сега си довършвам люляка, не ми харесва съвсем как се получи, но поне да приключа с него.

# 163
Здравейте! Не знам от кога не съм влизала в тази тема. Когато се записах в нея - тъкмо прохождах в акварела. С течение на времето от хоби се превърна в страст и сега това ми е основното занимание.
Има ли някой в темата, който рисува акварел? До преди 15 години акварелистите се брояха на пръстите на едната ръка, но за моя радост става все по-популярен и обичан.

Последна редакция: нд, 23 юни 2024, 18:21 от elica676

# 164
Много красиви картини, браво! Мушкатото ми харесва най-много ♥️

Общи условия

Активация на акаунт