Майски бебета 2024г. - Тема 11

• 31 376
  • 753
  •   1
Отговори
# 390
Аз за болницата с нищо не съм готова. Но за бебата всичко е готово. Тази седмица ще пера и прибирам. Като си взех болничния ми дадоха списък, та мисля другата седмица и него да приготвя.

# 391
Аз откъм козметика ще си взема моите си неща в травъл шишетата, които и без това ползвам като пътувам. Една позната беше секцио в същата болница и само ме предупреди за малки неща за хапване и хавлия+кърпа за банята, че нямало. За бебето всичко дават, чак се чудя има ли смисъл и аз да купувам превръзки.

# 392
Вземи поне един пакет така или иначе после ще ти трябват

# 393
Момичета, това ли е спрейчето за пъпче, което коментирахте?
Скрит текст:

# 394
Благодаря, че споделихте какво подготвяте за багаж. В главата ми се въртят същите неща +- се колебая между сух шампоан или нормален. Че не ми се мъкне сешоар.
Добре, че мъжете ни винаги ще дотичат с някоя и друга торба с принадлежности. Стига само на изписването да можем да го домъкнем този багаж Joy
Според вас в болницата дали ние сами ще се грижим за пъпчето и къпането на бебето? Тоест ще трябва ли да носим и козметика за бебето или те ще предоставят, а ние само ще се учим (първескините) как се къпе бебе?

# 395
На мен ми я водеха/взимаха за тоалет- изкъпана,готова с нищо не съм се занимавала освен сменяне на памперс и кърмене.
И ги къпят сутрин

# 396
Освен, ако не настане пак пандемия те си ги къпят. Предният път те поддържаха и пъпчето пред мен, та вкъщи ми беше много лесно.
Аз трябва да се сетя да им кажа, че не искам да го къпят обаче. Уфф, ще забравя нещо 😅

Вчера вечерта бях на концерт и бебо се скъса да дивее в корема ми.
Почти съм в пълна готовност с покупки и багаж, че акушерката ме предупреди да съм готова да родя до седмица по-рано отколкото предният път, което се пада след няма 2 седмици 😓😨😅

Аз взех и двата вида шампоан, защото след раждане, боледуване, престой в болница - любимото ми е да се изкъпя. Сякаш водата отмива всичко.

# 397
Момичета, има ли някоя, на която и се е случвало следното. Цял ден имам нещо като хрема - като вода тече. Кърпичките хвърчат. Имам и нещо като отхрачване, но не чак толкова страшно, колкото звучи. Както и кихане от време на време. Чуденето всъщност е в това, че познавам тялото си и не мисля, че съм болна. Чувствам се чудесно, пълна с енергия, вида ми също не издава настинка. Толкова съм светнала, всичко си ми е наред и нищо не ме боли.
На мен ми се случва такова нещо за първи път.
Нямам алергии.
В 34г.с. влизам утре.
Възможно ли е за първи път да развивам по време на бременност алергия?
Какво бихте предположили вие?

# 398
момичета, вие имате ли намерение да вземете някакви подаръци за екипа, който ще ви изражда?
Аз много се чудя, стандартните кошници с алкохол и сладко ми се виждат ужасно тривиални, а и в кабинета на моя АГ вече втори път засичам мама, която чака да му подари такова. Със сигурност няма да му е топ подарък... от друга страна аз не го познвам, не знам какво ще е подходящо да му взема.
И от трета страна, все пак ще си платя не малко за грижите.
В голяма дилема съм как да процедирам по този въпрос. Вие на какво мнение сте и ако ще купувате, на какво сте се спряли?

# 399
За къпането - много болници ги къпят всеки ден, което също вече се смята за много остаряла практика. Може всяка мама да си прочете повече по темата и да прецени какво иска за нейното бебче. На много места дори ги изкъпват непосредствено след раждането, с което измиват верникса - покритието, с което се ражда бебето и което му помага да се адаптира в новата среда. Също така може да доведе до изсушаване на кожата, инфекции и други неща. Та го казвам информативно, за да прецените какво наистина е нужно за бебето

# 400
Моят лекар на третата ФМ ми каза, че ще родя 36-37 седмица. Което е от четвъртък натам две седмици 😂 Ще е доста смешно, ако минат и все още не съм родила, след цялото това мъчение за задържане. Да не говорим, че мъжът ми и лекарката ми все още не ми дават да мърдам - казаха след четвъртък 😁

# 401
Аз мисля букет цветя за АГ и акушерката да донесе мъжа ми на изписването. И на мен ми се струва, че са залети с кошници, бонбони и алкохоли, пък и в частна болница да дам още 200 лв. за кошница ми се вижда малко в повече.

# 402
На отворените врати една дама попита кога е удобно да се занесе почерпка/подарък за екипа и отговориха, че това е частна болница и никой не очаква да им се носят подаръци/почерпки. За тях било по-важно да се споделя за добрата грижа в болницата, което би им пратило потенциални нови пациенти.
В чата на болницата доста честно пишат скоро раждали жени как се процедира и някои от тях бяха написали, че редовно акушерките не им приемат занесените неща.
Та в този ред не мисля да нося нещо за екипа. Възможно е на следящата/израждаща ме АГ при контролен преглед да занеса нещо, но както тя не е открила топлата вода с мен, така и аз няма да открия топлата с вода с подаръка за нея.

# 403
И преди и сега ще занеса стандартни неща без алкохол 😁
Пакетирани така да се каже,скучно но все пак е жест за грижите.
Даже няколко пакета за неонатология, АГ и за сестрите.

Иначе съм чела за питки,пици,баници,торти добре да ги нахранят 😁

# 404
  • София
Нищо няма да нося на екипа, едно че съм без избор на екип и второ, в частна болница добре си плащаш за всичко. Ако много държите може да брандирате една химикалка или тефтер с името на АГ или акушерката, няма да се повтаря много често тоя подарък, пък си е личен. Особено химикалката със сигурност ще се ползва.

За списъка - задължително нещо за хапване, барчета, шоколад ... Предния път много съжалявах, че нямам.

За положителната история за раждане - контракциите почнаха посред нощ, не знам в колко часа, но доста време ги проспивах. Почнаха да ме будят към 8 сутринта, но пак можех да спя между тях. Към 11 бях в болницата с 4-5 см разкритие. Все още можех да си дишам нормално и да говоря по време на контракция. Докато ми наоравят тоалет и клизма, сложат абоката, вземат кръв, бях вече на 7 см разкритие, а не беше минало много време. Още не болеше толкова, че да има смисъл от упойка. Когато все пак си поисках, беше малко късно и ми сложиха само тест доза. Свърши идеална работа да усещам напъните, но не и болката. Но си усетих епизиотомията. Но има и това, че мен не ме беше страх от раждането, теоретично се бях подготвила и знаех какво да очаквам и най-вече - как да дишам по време на контракциите, по време на напъните и т.н. Родих около 4 часа и половина след като ме приеха, като частта с напъните не знам колко време беше, но не беше много.

Общи условия

Активация на акаунт