Майски бебета 2024г. - Тема 11

• 31 388
  • 753
  •   1
Отговори
# 405
Аз също няма да нося почерпка.Аз ще съм без избор на екип,при който се падна.Ще кажа на мъжа ми никакви цветя да не ми се носят.За мен е малко отживелица и не ми харесват тези неща.Достатъчно е да дойде да ни вземе с бебето и да се прибираме.

# 406
Момичета, имам следния казус. Смених си настоящия адрес, вече е в София. Трябва ми личен лекар както за мен, така и за бебето. Чух за една лекарка, която приема нови пациенти и в сряда ще отида при нея, но поне според информацията в интернет не преглежда деца. Идеята ми беше да намеря ЛЛ за бебето, който да е и педиатър, ама се оказва, че по-лесно бих намерила личен еднорог. 😀 Доста се омотах в информация, но да видим дали съм разбрала - мога да намеря ЛЛ за бебето, който да извършва необходимите процедури - теглене, имунизации, а при нужда да издава направление за педиатър, нали така? Ако някоя пък е намерила еднорог в Люлин или околните квартали, моля да сподели. 😀

# 407
Нашия бебок днес го измериха 2,5кг в 34г.с. + 4 🥺 Като ми каза доктора, че до 16.04 едва ли ще родя, но след тогава го очакваме всеки един момент да се появи мъника и малко се шашнах, защото това е след две седмици. 😅 Та, днес си дадох срок до края на седмицата да съм избрала количка и да сме я взели. Ваничката я чакаме вече, остана ми възглавница за кърмене да купя и аптечката да заредя. С чистенето и прането вече от една седмица действам по малко, но още не съм опряла до детските дрешки. 😄

# 408
Интересно ми е, имахте ли през бремеността близки/приятели/познати, които много държаха да ви казват колко неприятни неща предстоят? 😄 Репликите от типа “само изчакай и ще видиш колко е гаден третия триместър” или “само да се роди бебето и ще забравиш какво е сън”? Толкова хора държаха да казват негативните неща, мисля, че от бремеността този аспект ме изненада най-много 😄

# 409
Интересно ми е, имахте ли през бремеността близки/приятели/познати, които много държаха да ви казват колко неприятни неща предстоят? 😄 Репликите от типа “само изчакай и ще видиш колко е гаден третия триместър” или “само да се роди бебето и ще забравиш какво е сън”? Толкова хора държаха да казват негативните неща, мисля, че от бремеността този аспект ме изненада най-много 😄

Ох, това толкова ме напряга. Всеки много държи да каже колко гадно е всяко едно нещо и как “Ти ще видиш, като…”. До момента нищо от тези неща, които ми говориха не видях… Rage И като кажа, че до момента не съм видяла нещата, които ми обясняваха за бременността се започва за нещата след раждането и по отглеждането на бебето. Адски дразнещо е. Хората сме различни, това че при един е така, не означава и че при друг ще е по същия начин. Ако питам - кажи си, сподели опит, но не ме “заплашвай” Rage

# 410
ИмаХ. Изненадах се с каква лекота се зачеркват хора, когато една жена е бременна.

# 411
И аз имам такъв човек в обкръжението си. Основно ми се говори за периода след раждането - как не се спи, как децата вечно боледуват, как вечно си притеснен. Но до някъде я разбирам жената - сама си гледа децата, дори и съпругът ѝ не е от най-помагащите. Обаче не обръщам внимание, макар и да ме напряга.

# 412
Аз имам (имах) една жена в живота си, която дълго време смятах за най-добрата ми приятелка. Е, откакто съм бременна не поддържаме никакъв контакт. Имаше в началото точно такива подмятания "само почакай да видиш какво ще е като се роди", а за протокола ще отбележа, че тя няма деца.
Не знам какво удоволствие ѝ доставяше, но знам каква лекота усещам аз, когато не ми се налага да слушам подмятания и тъпи коментари. Изненадващо ми е, защото наистина смятах, че тази дама ми е най-близката приятелка, а установявам, че не ми липсва.

# 413
  • Пловдив
Аз не бих казала, че някой ме е напрягал чак толкова както с първата ми бременност, така и сега. Дори за себе си отчитам, че отчасти заради това с първото дете не бях и подготвена какви трудности е възможно да срещна, съответно когато ми дойдоха на главата - наистина се тормозех много.

Сега също не говоря с много хора на тема бебето, основно с една от приятелките ми, с която първите деца ни сближиха и имаме супер много допирни точки и в отглеждането им. Та тя има вече и второ детенце, с по-малка разлика са нейните и ми е споделяла много неща (и лоши, и хубави). Нищо не ми е спестявала и аз го оценявам. Някак по-подготвена се чувствам, не съм си изградила някаква идеалистична представа и знам, че може да бъде трудно, но минава. Може и да не е 🤞разбира се, но предпочитам да съм приятно изненадана.

Та за мен е въпрос на нагласа как приемаме нещата, както и разбира се начина, по който са казани.

# 414
При мен са подмятали разни неща от типа че няма да мога да се наспивам.Понеже се оплаквам постоянно колко съм дебела и незнам дали ще отслабна,ми се отвръща,че няма да имам време и да ям после или ще тичам само по детето и ще отслабна.Ама аз не се сърдя.Все си мисля,че ще се наспивам и ще си имам време пак за всичко.Наистина не е лесно да си родител,особенно с първо дете,но мисля позитивно над всичко.Все пак ще е моето дете и за него всичко бих направила.

# 415
Само мразех, ако започва с Ти ще видиш, като....

Много от нещата не се сбъдваха, пак нито се наспивах, нито отслабнах без усилие, нито детето ми е от най-бедните за гледане, но си е моето 🤷🏻‍♀️.
Най ме напряга чичото, втора бременност ми говори за аборти....

# 416
Красота! Не стига, че в главите ни хиляда притеснения, че и някой на глас да ги говори. Сз преди да забременея никога не съм казвала такова неща, най-малкото без опит как да говоря.
Момичета как сте в жегите? Във Варна днес  беше 27-28градуса едва дишах.

Zoya, имаш ли възглавница за бременно за спане? Можеш нея да я използваш за кърмене.

# 417
При мен все повтарят, че тези неща, които чета и слушам по уебинарите няма да ми влязат в употреба, защото всичко било различно, т.е всяко дете. Иначе за недоспиване и такива неща ми го казват с усмивка и като на шега все едно им е минало. И за раждането много позитивно говорят повечето. Като цяло не ме напрягат много. Имаше един коментар от член на семейството как бебето можело да ме "раздере", ако не раждам секцио, защото съм дребна, но бързо я скастрих.

# 418
Мисля, че всички държат да си изкажат само негативното. Аз отговарях - моето няма да е така. Амиии, освен съня, наистина всичко се оказа пълна глупост. Щеше ми се поне това с яденето и килограмите да е истина, ама ме подмина, не отслабнах.

При мен са подмятали разни неща от типа че няма да мога да се наспивам.Понеже се оплаквам постоянно колко съм дебела и незнам дали ще отслабна,ми се отвръща,че няма да имам време и да ям после или ще тичам само по детето и ще отслабна.Ама аз не се сърдя.Все си мисля,че ще се наспивам и ще си имам време пак за всичко.Наистина не е лесно да си родител,особенно с първо дете,но мисля позитивно над всичко.Все пак ще е моето дете и за него всичко бих направила.

# 419
Всички деца са различни♥️
Има и спящи,споко
Е не и моята кака 😁

Общи условия

Активация на акаунт